پیاده روی اربعین بزرگترین هیچهایکینگ دنیا
سفر پیاده روی اربعین حسینی(ع) با توجه به اینکه افراد با کمترین امکانات، وسیله و هزینه این سفر را انجام می دهند یک هیچ هایکینگ است.
به گزارش شیرازه ،هیچ هایکینگ یا رایگان سواری یا به شکل امروزیتر آن سفرهای ارزان با کمترین امکانات و هزینه یک روش سفر است که در سالهای اخیر رونق یافته و در ایران نیز طرفدارانی دارد.
هیچهایکینگ در هر کشور روش و قواعد خاص خود را دارد و در چند کشور از جمله سنگاپور، چین و هنگ کنگ ممنوع است. هیچ هایکرها یعنی کسانی که دست به این نوع سفر می زنند، بیشتر افراد جوانی هستند که شرایط مالی سفرهای متعدد را ندارند.
ممکن است شما هم در بعضی از فیلمهای خارجی افرادی را کنار خیابان دیده باشید که انگشت شصت خود را رو به بالا نگهداشتهاند، این افراد هیچهایکر هستند و با این حرکت شرایط خود را به اتومبیلها نشان میدهند. البته روش هیچ هایکینگ در هر کشور متفاوت است.
اصلی ترین نکته در این روش ارزان بودن و سبک سفر کردن است، هر هیچ هایکر این احتمال را می دهد که ممکن است بیشتر از آن مسافتی که تصور دارد، پیاده روی کند و حتی مجبور شود شب را در خیابان، کنار جاده، جنگل، بیابان و غیره بگذراند.
امروزه با گسترش شبکه های اجتماعی هیچ هایکرها در صفحه های مجازی مسیر سفر خود را اعلام می کنند تا اگر کسی تمایل دارد در طول سفر در شهرهای مختلف پذیرای آنها باشد و هزینه سفرشان کمتر شود.
در سال گذشته به آمار دولت عراق در مدت زمان آیین پیادهروی اربعین حسینی (ع) 24 میلیون نفر به این کشور سفر کردند که بخش عمدهای از این افراد روش سفرشان در دسته هیچ هایکینگ قرار میگیرد.
مانیها که با همسرش از کشور هند به عراق آمده و 7 سال از مسلمان شدنش می گذرد، می گوید: از لب مرز را پیاده آمدیم و تنها چیزی که با خود برداشتیم وسایل شخصی و کیسه خواب بود. کوله پشتی خود را سبک بستیم تا برای پیاده روی مشکلی نداشته باشیم.
او که قبلا هم به کربلا به صورت پروازی سفر کرده و برای بار دوم است که در پیاده روی اربعین شرکت کرده، بیان میکند: هزینه سفر امسال ما از سال قبل هم کمتر شد، به جز دو روز اول مابقی روزها تمام وعده های غذایی را مهمان مردم عراق بودیم و در تمام این مدت تنها یک شب بیرون خوابیدیم.
همسفر مانیها و شوهرش توجه آدم را به خود جلب می کند، او یک مرد مسیحی است و در برابر اینکه چرا به این سفر آمده، فقط پاسخ میهد که دوست داشتم. این مرد مسیحی سابقه هیچهایکینگ به کشور آمریکا را داشته و از تعبیر ما خوشش می آید.
او می گوید که در آمریکا نیز مکانهایی وجود دارد که هیچ هایکینگ غیرقانونی است و این روش سفر هنوز فراگیر نشده است و ادامه می دهد: اینکه در کشوری مانند عراق مردم با عشق از مهمان ها پذیرایی می کنند باید برای همه دنیا الگو شود.
مرضیه با یک کاروان از کشور ترکیه آمده است، در این سفر عروسش او را همراهی می کند و چون کمردرد دارد نتوانسته با پای پیاده مسیر را طی کند و عنوان می کند: از نجف تا کربلا را با ماشین آمدیم اما کرایه گران نبود.
رحمان اهل تسنن و سنگاپوری است، در دانشگاه دندانپزشکی می خواند و بیعت با خاندان پیامبر(ص) را دلیل سفر خود عنوان میکند و می گوید: من با هیچهایک در فضای مجازی آشنا شدم، این کار در کشور من انجام نمیشود.
او که از پذیرایی مردم عراق متعجب است می افزاید: اینکه انسانهای غریبه را به خانه ات راه دهی و از آنها پذیرایی کنی و از این کار خوشحال باشی عجیب است.
این افراد نمونهای از میلیونها نفری هستند که مهمان مردم عراق شده و با صحنه هایی مواجه می شوند که نامی جز معجزه نمیتوان بر آن گذاشت.
خداوند در قرآن کریم در آیاتی مانند آیه 11 سوره انعام، آیه 69 سوره نمل و آیه 42 سوره روم، مردم را به سفر در دنیا و عبرت گرفتن از گذشتگان سفارش میکند و سفر را برای یک قشر خاص در نظر نگرفته و مخاطب این آیات تمام مردم است.
سفر پیاده روی اربعین حسینی(ع) با شرایط خاص این امکان را به همه می دهد تا فارغ از طبقه اجتماعی سفری یکسان را تجربه کنند. کاری که در کشورهای غربی در حال تبلیغ و گسترش است، هماکنون بزرگترین نوع آن در شرق در حال انجام است و پیشینهای هزار ساله دارد.
سرهنگ مسعود راستی که مسئولیت موکب احمد بن موسی (ع) در کربلا را به عهده دارد میگوید: این حرکت مردمی که با عشق امام حسین (ع) شکل گرفته دارای ابعاد زیادی است که هر بعد آن معجزه و قابل بررسی است.
او با اشاره به خدماتی که در اختیار زائران حسینی قرار می گیرد، تصریح میکند: طراح این سفر اهل بیت(ع) هستند و جوری طراحی کردند که کمبضاعت ترین فرد هم بتواند در این سفر شرکت کند.
سفر پیادهروی اربعین حسینی (ع) فارغ از هر گونه جنبه معنوی و مذهبی خود می تواند نماد قدیمیترین و بزرگترین هیچ هایکینگ دنیا باشد.
گزارش از: فرخنده آشوری
انتهای پیام
نظرات بینندگان