کد خبر: ۱۰۸۰۳۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۶

پ مثل پالوده شیرازی

کلمه پالوده از پالایش است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.
پ مثل پالوده شیرازیبه گزارش شیرازه، رشته هایی دارد شبیه به ماکارونی، سپید است چون برف، شیرین چون عسل، خنک مانند یخ و تردی خاصی دارد.

پالوده از خوردنی‌های ایرانی است و با قرار دادن رشته‌های باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه می‌شود.

رشته‌های نشاسته‌ای یخ زده و مخلفات در قدیم به شیوه سنتی تولید می‌شد، اما امروز با دستگاه‌های ویژه و ماشین‌هایی با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه می‌شود.

 مردم ایران، شیراز را با نمادهای مختلف می شناسند، نمادهایی چون دروازه قرآن، شاهچراغ، حافظیه و سعدیه اما خوارکی هایی هم وجود دارند که ریشه در سنت های شیراز دارند از جمله کلوچه مسقطی، عرقیات و البته پالوده شیرازی.

پالوده شیرازی نسبت به پالوده‌های دیگر تردتر و خشک تر است، و معمولاً با یک نوع چاشنی از جمله آب لیمو، عرقیات و یا شربت آلبالو مخلوط کرده و مصرف می‌کنند.

به سراغ پالوده فروشی رفته ایم که اکنون 50 سال است در این حرفه فعالیت می کند.

سین: خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید؟
جیم: صمد جوانمردی، سال 1314 در شیراز متولد شده ام.

سین: چند سال است به این کار مشغول هستید؟  
جیم: 50 سال.

سین: پدرتان هم همین شغل را داشته اند؟
جیم: پدرم لبنیاتی داشت.من درست کردن پالوده را از برادرم یاد گرفتم.

سین: چند فرزند دارید؟  فرزندان شما هم علاقه مند به این کار هستند؟
جیم: 3 فرزند، یکی از آن ها دبیر مدرسه است، یک نفر دیگر در شهرداری و دیگری مهندس برق است، فرزندانم درست کردن پالوده را بلد هستند و به من در این خصوص کمک می دهند.

سین: وضعیت کسب و کار چگونه است؟
جیم: در حال حاضر خوب است، این شغل سالی 6 ماه دارد از بهار تا تابستان.

سین: کلمه پالوده به چه معنی است؟
جیم: کلمه پالوده از پالایش است و ریشه اصلی آن پالیدن است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.

سین: پالوده از چه موادی تشکیل شده است؟
جیم: نشاسته و آب شکر.

سین: چرا پالوده شیراز مشهور است؟ فوت کوزه گری شیرازی ها در درست کردن پالوده چیست؟
جیم: پالوده شیرازی به دلیل تردی و خشکی که دارد از دیگر پالوده ها متفاوت است و نه تنها در کشور که در جهان نیز شهرت دارد.

سین: آیا شهرت را دوست دارید؟  
جیم: شهرت و محبوبیت را با هم دوست دارم.

سین:  برداشتتان از این کلمات چیست؟
جیم: پالوده شیرازی: بهترین نوع پالوده.
عید نوروز: جمع شدن خانواده دور سفره هفت سین و احترام به آداب و رسوم و سنت ها.
بهار: فصل زاد و ولد، بهترین فصل.
امید: انسان به امید زنده است.
ایران: امنیت، بهترین مملکت.
جوان: زندگی.



انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات بینندگان