پ مثل پالوده شیرازی
کلمه پالوده از پالایش است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.
به گزارش شیرازه، رشته هایی دارد شبیه به ماکارونی، سپید است چون برف، شیرین چون عسل، خنک مانند یخ و تردی خاصی دارد.
پالوده از خوردنیهای ایرانی است و با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود.
رشتههای نشاستهای یخ زده و مخلفات در قدیم به شیوه سنتی تولید میشد، اما امروز با دستگاههای ویژه و ماشینهایی با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه میشود.
مردم ایران، شیراز را با نمادهای مختلف می شناسند، نمادهایی چون دروازه قرآن، شاهچراغ، حافظیه و سعدیه اما خوارکی هایی هم وجود دارند که ریشه در سنت های شیراز دارند از جمله کلوچه مسقطی، عرقیات و البته پالوده شیرازی.
پالوده شیرازی نسبت به پالودههای دیگر تردتر و خشک تر است، و معمولاً با یک نوع چاشنی از جمله آب لیمو، عرقیات و یا شربت آلبالو مخلوط کرده و مصرف میکنند.
به سراغ پالوده فروشی رفته ایم که اکنون 50 سال است در این حرفه فعالیت می کند.
سین: خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید؟
جیم: صمد جوانمردی، سال 1314 در شیراز متولد شده ام.
سین: چند سال است به این کار مشغول هستید؟
جیم: 50 سال.
سین: پدرتان هم همین شغل را داشته اند؟
جیم: پدرم لبنیاتی داشت.من درست کردن پالوده را از برادرم یاد گرفتم.
سین: چند فرزند دارید؟ فرزندان شما هم علاقه مند به این کار هستند؟
جیم: 3 فرزند، یکی از آن ها دبیر مدرسه است، یک نفر دیگر در شهرداری و دیگری مهندس برق است، فرزندانم درست کردن پالوده را بلد هستند و به من در این خصوص کمک می دهند.
سین: وضعیت کسب و کار چگونه است؟
جیم: در حال حاضر خوب است، این شغل سالی 6 ماه دارد از بهار تا تابستان.
سین: کلمه پالوده به چه معنی است؟
جیم: کلمه پالوده از پالایش است و ریشه اصلی آن پالیدن است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.
سین: پالوده از چه موادی تشکیل شده است؟
جیم: نشاسته و آب شکر.
سین: چرا پالوده شیراز مشهور است؟ فوت کوزه گری شیرازی ها در درست کردن پالوده چیست؟
جیم: پالوده شیرازی به دلیل تردی و خشکی که دارد از دیگر پالوده ها متفاوت است و نه تنها در کشور که در جهان نیز شهرت دارد.
سین: آیا شهرت را دوست دارید؟
جیم: شهرت و محبوبیت را با هم دوست دارم.
سین: برداشتتان از این کلمات چیست؟
جیم: پالوده شیرازی: بهترین نوع پالوده.
عید نوروز: جمع شدن خانواده دور سفره هفت سین و احترام به آداب و رسوم و سنت ها.
بهار: فصل زاد و ولد، بهترین فصل.
امید: انسان به امید زنده است.
ایران: امنیت، بهترین مملکت.
جوان: زندگی.
انتهای پیام/
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
پالوده از خوردنیهای ایرانی است و با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود.
رشتههای نشاستهای یخ زده و مخلفات در قدیم به شیوه سنتی تولید میشد، اما امروز با دستگاههای ویژه و ماشینهایی با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه میشود.
مردم ایران، شیراز را با نمادهای مختلف می شناسند، نمادهایی چون دروازه قرآن، شاهچراغ، حافظیه و سعدیه اما خوارکی هایی هم وجود دارند که ریشه در سنت های شیراز دارند از جمله کلوچه مسقطی، عرقیات و البته پالوده شیرازی.
پالوده شیرازی نسبت به پالودههای دیگر تردتر و خشک تر است، و معمولاً با یک نوع چاشنی از جمله آب لیمو، عرقیات و یا شربت آلبالو مخلوط کرده و مصرف میکنند.
به سراغ پالوده فروشی رفته ایم که اکنون 50 سال است در این حرفه فعالیت می کند.
سین: خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید؟
جیم: صمد جوانمردی، سال 1314 در شیراز متولد شده ام.
سین: چند سال است به این کار مشغول هستید؟
جیم: 50 سال.
سین: پدرتان هم همین شغل را داشته اند؟
جیم: پدرم لبنیاتی داشت.من درست کردن پالوده را از برادرم یاد گرفتم.
سین: چند فرزند دارید؟ فرزندان شما هم علاقه مند به این کار هستند؟
جیم: 3 فرزند، یکی از آن ها دبیر مدرسه است، یک نفر دیگر در شهرداری و دیگری مهندس برق است، فرزندانم درست کردن پالوده را بلد هستند و به من در این خصوص کمک می دهند.
سین: وضعیت کسب و کار چگونه است؟
جیم: در حال حاضر خوب است، این شغل سالی 6 ماه دارد از بهار تا تابستان.
سین: کلمه پالوده به چه معنی است؟
جیم: کلمه پالوده از پالایش است و ریشه اصلی آن پالیدن است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.
سین: پالوده از چه موادی تشکیل شده است؟
جیم: نشاسته و آب شکر.
سین: چرا پالوده شیراز مشهور است؟ فوت کوزه گری شیرازی ها در درست کردن پالوده چیست؟
جیم: پالوده شیرازی به دلیل تردی و خشکی که دارد از دیگر پالوده ها متفاوت است و نه تنها در کشور که در جهان نیز شهرت دارد.
سین: آیا شهرت را دوست دارید؟
جیم: شهرت و محبوبیت را با هم دوست دارم.
سین: برداشتتان از این کلمات چیست؟
جیم: پالوده شیرازی: بهترین نوع پالوده.
عید نوروز: جمع شدن خانواده دور سفره هفت سین و احترام به آداب و رسوم و سنت ها.
بهار: فصل زاد و ولد، بهترین فصل.
امید: انسان به امید زنده است.
ایران: امنیت، بهترین مملکت.
جوان: زندگی.
انتهای پیام/
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظرات بینندگان