کد خبر: ۱۱۱۳۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۱۱ تير ۱۳۹۶
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در گفتگو با شیرازه مطرح کرد:

انتقاد از ضعف در عملکرد مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی/ صنایع تبدیلی محصولات دامی و کشاورزی به اندازه کافی ایجاد کرده‌ایم/ صنایع دچار رقابت‌های ناسالم هستند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس درخصوص بهبود وضعیت معیشت کشاورزان خشکسالی‌زده گفت: تلاش کردیم در حوزه‌های دام و کشاورزی، واحدهای بسته‌بندی و صنایع تبدیلی را فعال کنیم.

به گزارش شیرازه، علی همتی در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان فارس نسبت به آتش زدن کاه و کلش توسط کشاورزان هشدار داد و از کشت برنج در فارس انتقاد کرد و خواستار آن شد که با حضور جهاد کشاورزی، محیط زیست، سازمان آب برای بحران خشکسالی و تبعات آن تصمیم واحدی گرفته شود.

وی در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار شیرازه تأکید کرد: مسئولین سازمان صنعت و معدن، جهاد کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی و آب منطقه‌ای باید کمیته‌ای مشترک تشکیل دهیم و به وضعیت بحرانی کشاورزی در فارس رسیدگی و تصمیم واحدی اتخاذ کنیم که به همین منظور با مسئولین محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و آب نیز تلفنی صحبت کرده‌ام اما چون نتیجه‌ای نگرفتم موضوع را در جلسه شورای برنامه‌ریزی مطرح کردم و از استاندار فارس نیز درخواست ملاقات و صحبت راجع به این موضوع را داشتم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در پاسخ به این سوال که چه تدابیر و اقداماتی برای تغییر کسب و معیشت کشاورزان و ایجاد صنایع انجام دادید در شهرستان‌هایی که تنها راه درآمدشان کشاورزی بوده و اکنون به واسطه خشکسالی درآمد سالیانه آن‌ها به صفر رسیده است، گفت: اعتقادم بر این است که اگر مدیریت مصرف آب اصلاح شود، یک‌دهم آبی که اکنون در اختیار داریم پاسخگوی نیازهای ما خواهد بود. کشاورزان ما قرن‌هاست که به همین شکل آبیاری می‌کنند، اگر مجموعه‌های مرتبط از جمله کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی و همه کسانی که به نوعی در مدیریت مصرف آب دخیل هستند کشاورزان را به درستی راهنمایی کنند، سالانه شاهد حداقل 5 درصد بهبود وضعیت مصرف آب خواهیم بود درصورتی که اکنون هر روز بدتر از روز گذشته می‌شود.

تأکید بر مدیریت ناصحیح منابع آبی/ انتقاد از ضعف در عملکرد مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی/ صنایع تبدیلی محصولات دامی و کشاورزی به اندازه کافی ایجاد کرده‌ایم/ صنایع دچار رقابت‌های ناسالم هستندهمتی با بیان اینکه من نیز فرزند کشاورز هستم، این سوال را مطرح کرد که آیا می‌شود من کار کشاورزی را در سال 1396 به شیوه و روش پدرم که در سال 1340 کشاورزی می‌کرده، انجام دهم؟! درصوتی که باید تفاوت باشد و اینجا مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی نقش موثری دارد.

وی با تأکید بر اینکه ما که نمی‌گوییم برنج کاشته نشود، حرف ما این است که روش‌های مدرن برای مصرف بهینه آب در کاشت برنج و سایر محصولات به کار گرفته شود، گفت: اینکه بلافاصله پس از برداشت گندم، کاه و کلش به آتش کشیده می‌شود و حتی اجازه نمی‌دهیم دام در مزرعه چرا کند به زمین، آب و هوا آسیب وارد می‌کنیم، این زمین متعلق به نسل‌های آینده نیز است. نسل‌های گذشته یک سال در میان زمین را کشت می‌کردند اما اکنون اجازه تنفس به زمین نمی‌دهیم. من معتقدم دلیل این موارد این است که ما توقعات مردم را بالا برده‌ایم و حرص و ولع مردم بالا رفته است و نتیجه آن بهره‌کشی بی‌حد و حصر از منابع زمینی و آبی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اذعان به اینکه مطرح و پیگیری کردن موارد بالا وظیفه من نیست و به عنوان یک مسئولیت اجتماعی عرض می‌کنم، در پاسخ به پرسش دوباره خبرنگار شیرازه که از وی پرسید با توجه به اینکه کشاورزی کار بسیار پر زحمت و کم‌بهره‌ای است، کشاورزان بارها اعلام کرده‌اند که اگر راه درآمد دیگری داشتند، هیچگاه کشاورزی نمی‌کردند و یا به قول شما به زمین و آب و هوا آسیب نمی‌زدند، شما برای اینکه کشاورز راه درآمد دیگری جز کشاورزی داشته باشد، چه صنایعی را در شهرستان‌ها تعریف کرده‌اید؟ گفت: ابتدا تلاشمان بر این است که صنایع آب‌بر در استان تعریف نکنیم و در دو سه سال گذشته که مسئولیت داشته‌ام در این موضوع سخت‌گیری کرده‌ام و اجازه ندادم صنایع آب‌بر به استان بیاید و گفتم باید یا طرح‌های دیگری جایگزین شود یا صنایع آب‌بر در لامرد و مُهر استقرار یابد که بتوان آب مورد نیاز آن را از دریا تامین کرد.

همتی بدون ذکر آماری از تعداد صنایع تبدیلی استان گفت: وظیفه‌ای که انجام دادیم این بود که در کارگروه‎‌هایی که برای تولیدات مجوز صادر می‌کنیم، تلاش کرده‌ایم در حوزه‌های دام و کشاورزی مجموعه واحدهای بسته‌بندی و صنایع تبدیلی را احیاء کنیم و به اندازه کافی هم صنایع تبدیلی داده شده است اما همین نیز دچار مشکل شده است زیرا اینقدر رقابت‌ها زیاد شده که این‌ها با هم رقابت‌های ناسالم می‌کنند یعنی بین این‌ها پیوندهایی زده شده که مجموعه سازمان صنعت، آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست باید در کاری مشترک آن را مدیریت کنیم.

وی در پایان بار دیگر از کم‌کاری در حوزه جهاد کشاورزی در زمینه راهنمایی کشاورزان و ضعف مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی انتقاد کرد.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۶
0
واقعا کشاورزی کشور و استان دچار بی برنامگی و انحطاط شده است و این مطلب از مدیریت ناسالم و نامطلوب سازمان جهاد کشاورزی نشات میگیرد متاسفانه این چند سال اخیر ضعف مدیریت سازمان جهادکشاورزی بر آدم و عالم هویدا شده و مدیران سازمان که از مدیریت هیچ بوئی نبرده اند فقط شعار می دهند و ...