کد خبر: ۱۲۹۳۶۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸

داشتن نماینده در لیگ برتر مطالبه فوتبالدوستان فارس

اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود، تیم‌های ریشه‌داری از لیگ برتر فوتبال و دیگر رشته‌های ورزشی خداحافظی کرده و به سطوح پائین‌تر سقوط کردند؛ تیم‌هایی که بین آنها فجر و برق شیراز، پیام مشهد، داماش گیلان و ... وجود داشت.
داشتن نماینده در لیگ برتر مطالبه فوتبالدوستان فارسبه گزارش شیرازه، در حالیکه نمایندگان فوتبال فارس نزدیک به یک دهه قبل، یکی پس از دیگری سقوط از لیگ برتر را تجربه کردند تا حسرت داشتن نماینده در سطح یک پر تماشاگرترین ورزش جهان، به دل مردم استان پهناور فارس بماند، دیگر استان‌ها هر روز بر شمار نمایندگان خود در این سطح از ورزش فوتبال افزودند.

آغاز پشت کردن سازمان‌های توانمندی نظیر شرکت برق منطقه‌ای فارس به تیم داری و بستن دروازه‌های ورزش حرفه‌ای، مصادف بود با ورود شهرداری‌ها و سازمان‌های دولتی سایر استان‌ها به این عرصه و کسب موفقیت در مسیری که امروز یکی از راه‌های موثر در رونق بخشیدن به اقتصاد هم محسوب می‌شود.

در سال‌های ابتدایی دهه نود تیم فوتبال شاهین بوشهر نیز از لیگ برتر سقوط و فصل بعد تجربه سقوطش را تکرار کرد؛ سال 94 بود که شهرداری بوشهر این تیم را زیر پروبال خود گرفت و شاهین را پیشوند نامش قرار داد تا آماده پرواز و صعود شود.

شاهین بوشهر که فصل گذشته مجوز حضور در لیگ یک را گرفته بود، با همان سرعتی که سقوط را تجربه کرد، با بال‌هایی تقویت شده، به لیگ برتر صعود کرد تا غم بوشهری‌هایی که چند سال غصه‌دار تیم دوست داشتنی شان که بردهایش بیشتر از قلیه ماهی و فلافل و دریا، حالشان را خوب می کرد، به شادی تبدیل شود.

در سال‌های پس از سقوط شاهین بوشهر به لیگ یک و دو، کمتر خبری، حال مخاطبان خونگرم این منطقه جنوبی کشور را خوش کرد؛ حتی تصویب اعتبار 1669 میلیارد تومانی که مدیرانش گام‌های استواری را برای تبدیل شهرهای گناوه و بوشهر به قطب‌های گردشگری بر می‌دارند، کام آنها را شیرین نکرد.

آنقدر که خبر پرواز دوباره شاهین، بوشهری‌ها را به وجد آورد و مسرور کرد، خبرهای افتتاح 599 پروژه و صرف اعتبار 800 میلیارد تومانی برای این پروژه‌ها هم آنان را خرسند نکرده بود!! حالا بوشهری‌ها خوشحالتر از همیشه، نوای دمام را در کناره‌های زیبای خلیج فارس، سر خواهند داد و می‌دانند در فصل آینده به واسطه حضور 2 نماینده آنان در مهمترین رویداد فوتبالی کشور، هر هفته نام شهر و استانشان شنیده خواهد شد.

آنها می‌دانند که فصل آینده فوتبال حرفه‌ای ایران می تواند سرآغازی باشد برای رونقی بیشتر و کمک به تحقق اهداف تبدیل بوشهر و گناوه به قطب‌های گردشگری؛ حرکتی که به حتم تمام قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها، سنت‌ها و شیوه زندگی بوشهر و بوشهری‌ها را برای یکسال تکرار خواهد کرد تا همه ایران تمایل بیشتری برای تجربه یک بار سفر به این نقطه را داشته باشند.

همین دلیل کافی است تا حمایت‌های شهرداری و شورا از ورزش بیشتر شده و به همین واسطه، زمینه برای جذب حامیان مالی از بخش‌های دولتی و خصوصی فراهم شود؛ حمایت‌هایی که به حتم احتمال بقای نمایندگان بوشهر را در عرصه فوتبال حرفه‌ای کشور، تقویت خواهد کرد.

در فصل آینده لیگ برتر فوتبال ایران، حضور دو تیم از استان بوشهر، در کنار استان‌های خوزستان و تهران با 4 تیم و اصفنان و تبریز با 2 تیم و دیگر استان‌هایی که یک نماینده را راهی رقابت‌ها می‌کنند؛ حسرت فارسی‌ها و شیرازی‌هایی که دیگر حتی نامی از باشگاه هفتاد و اندی ساله‌شان نیست! و تیم بازیکن ساز فجر شان، پشت سد مشکلات، زمین گیر شده است، بیشتر و بیشتر خواهد بود.

فارس که در فصل 87_88 دو نماینده در لیگ برتر فوتبال ایران داشت، حالا و با گذشت یک دهه از آن روزهای خوب، جایی بین 16 تیم برتر ایران ندارد.

برق شیراز در فصل 87_88 آخرین بازی‌اش را با کربکندی اصفهانی در شیراز به حریفی از اصفهان باخت و سقوط کرد و پس از آن سیر نزولی‌اش را تداوم بخشید و به مدد خالی شدن تکیه‌گاهش از حمایت‌های مالی برق منطقه‌ای فارس، به جایی رسید کهدر دو فصل گذشته حتی در هیچ رویدادی نامش نیست.

اما فجر شهید سپاسی فصل 92_93 و باز هم از بد حادثه با یک مربی اصفهانی، سقوط به لیگ یک را تجربه کرد و سقوط کرد و هنوزا هنوز بعد از پنج فصل، همچنان در حسرت قرار گرفتن بین تیم‌های لیگ برتری را هر پایان فصل به رختکن می‌برد و آمد و شد مدیران باشگاه، سرپرستان و مربیان مختلف هم کمکی به آن نکرده است.

همزمان با این سقوط، دوری گزینی مدیران باشگاه‌های برق و فجر از رسانه‌ها و در سایه حرکت کردن و هر از گاهی یک جنجال و به دنبال مقصر گشتن و .... تمام فوتبال فارس و شیراز شده است و بس.

در این سال‌ها، تنها حامی فوتبال فارس اداره کل ورزش و جوانان بوده است؛ حمایتی که علیرغم تمام رایزنی‌ها و آمد و رفت‌هایی که به شورای شهر و شهرداری انجام شد، گسترده‌تر نشد!

اگرچه به واسطه حضور چهره‌های ورزشی در بین نمایندگان دوره‌های سوم و چهارم، ورود شهرداری شیراز به عرصه ورزش حرفه‌ای در قالب طرح‌ها و نامه‌ها فوریتی به صحن علنی راه یافت اما نهایت کار شورا، اختصاص پاداش‌هایی بود که بعضا حتی کفایت یک بازی در لیگ یک یا دو را هم نمی‌کرد، چه رسد به انجام خریدهایی که سرنوشت تیم‌ها را عوض می‌کند!

شهرداری شیراز در حالی تاکنون زیر بار باشگاه‌داری و ورود به عرصه ورزش حرفه‌ای نرفته است که در ایران بیش از 40 شهرداری فعالیت حرفه‌ای در این عرصه دارند و در لیگ‌های برتر رشته‌های مختلف، صاحب نماینده هستند.

این ادعا را می‌توان با یک نگاه به جدول رشته‌های توپی گواهی کرد؛ شاهین شهرداری بوشهر در حالی صعود کرد که بودجه مصوب شهرداری بوشهر و سازمان‌های وابسته‌اش برای امسال 226 میلیارد تومان است و شهرداری شیراز سه هزار میلیارد تومان بودجه مصوب دارد.

اما دو هزار و 295 میلیارد تومان از کل بودجه بیش از سه هزار میلیارد تومانی شهرداری شیراز به حوزه عمرانی و مابقی به مخارج جاری اختصاص خواهد یافت.

یا بودجه شهرداری گرگان که تیم بسکتبالش از مطرح‌ترین تیم‌های لیگ برتر است، امسال 300 میلیارد تومان است و شهرداری ورامین هم تیم والیبالش را در جام باشگاه‌های آسیایی خواهد داشت، حال آنکه بودجه‌اش 2 هزار میلیارد ریال بیشتر نیست!

امروز ورود دستگاه‌های نیمه دولتی نظیر شهرداری‌ها، آنهم در شهرهایی که گردشگری به عنوان یکی از مهمترین پتانسیل‌های آنها مطرح است، به عرصه ورزش حرفه‌ای راهکاری موثر در رونق اقتصادی جامعه محسوب می‌شود.

حالا یک دهه از آخرین حضور برق شیراز و حدود 7 سال از حضور فجرشهید سپاسی در لیگ برتر می‌گذرد و فوتبال فارس، چشم به کورسوهای امیدی دوخته که از پنجره روشن اداره کل ورزش و جوانان فارس، همچنان می‌تابد.

اگرچه دست تنها ورزش و جوانان، با در نظر گرفتن محدودیت‌های اعتباری و ممنوعیت‌های قانونی، برای ممانعت از خاموش شدن کورسوی امید، در مقابل باد خزانی که به دنبال پرپر کردن فوتبال فارس است، کافی نیست.

اولین روز هفته دوم اردیبهشت، نشستی با حضور فوتبالی‌های فارس در اداره کل ورزش و جوانان برگزار شد تا نقشه راه و تدبیری برای نجات فوتبال این استان از ورطه ناکامی ترسیم و تدوین شود.

مدیرکل ورزش و جوانان فارس که در این نشست حکم میزبان را داشت درابتداضمن ارائه گزارشی از میزان ساخت و سازهای ورزشی در استان فارس گفت:در حالیکه سرانه فوتبال برای ورزشکاران این رشته در فارس اکنون بیش از 12 مترمربع است، شیراز ضعیف ترین و فقیر ترین شهر در میان شهرهای استان از نظر زیر ساخت های ورزشی است.

حیدرعلی کامیاب با اشاره به دعوت از رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر و شهردارشیراز برای حضور در این نشست، افزود: حتی منتقدان بی انصاف هم امروز نمی توانند کمک های اداره کل ورزش و جوانان فارس به فوتبال این استان را کتمان کنند.

وی گفت: مدت هاست از راه‌های مختلف ،در جلسات متعدد و از تریبون های گوناگون فریاد می زنیم که اگر برای توسعه زیر ساخت های ورزشی فارس زمین در اختیار اداره کل قرار نگیرد،بودجه مصوب شده برای شهر شیراز برگشت می خورداما گویی هیچ کس دلش برای این شهر نمی سوزد.

مدیرکل ورزش و جوانان فارس از ورود استاندار فارس به این موضوع خبر داد و گفت:اگر حمایت های شخص دکتر رحیمی نبود برخی از پروژه های نیمه کار ما نیز به علت تعلل برخی دستگاه ها در انجام امور محوله ناقص می ماند.

کامیاب توسعه زیر ساخت های ورزشی را یکی از فاکتور های مورد نیاز برای توسعه ورزش پایه دانست و افزود: فوتبال نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی از اختصاص بیش از 6 میلیارد تومان به فوتبال فارس طی چند سال گذشته خبر داد و افزود: آنهایی که اهل فوتبال هستند می دانند که با این پول ها نمی توان به رفتن تیم ها به دسته بالاتر امیدوار بود.

رئیس هیات فوتبال شیراز نیز در ادامه با انتقاد تند از اعضای شورای شهر و نمایندگان مردم شیراز درمجلس گفت:برخی آقایان و خانم ها تنها در زمان انتخابات اطراف ورزش و ورزشکاران پرسه می زنند و وعده های رنگین می دهند،اما پس از اعلام نتایج انتخابات حاجی حاجی مکه تا ۴ سال دیگر!

کاووس عباسی ویترین ورزش استان راحضور لیگ برتر فوتبال دانست و با تاکید بر لزوم حمایت همه دستگاه برای تحقق رویای حضور نماینده فارس در لیگ برتر با کنایه به یکی از نمایندگان کنونی مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت:آقای نماینده منشوری را که در زمان انتخابات برای حمایت از فوتبال قولش را داده بودید آماده است!

رئیس کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز نیز که به عنوان میهمان ویژه در این نشست حضور داشت، پس از شنیدن صحبت های اهالی فوتبال با بیان اینکه حجم عمده ای از انتقادات مطرح شده در این نشست متوجه شهردار و شهرداری است نه شورای اسلامی افزود:اعتقاد دارم اگر شهرداردر این جلسه حضور داشت بسیاری از نقاط مبهم و تاریک این موضع شفا ف می شد.

احمد تنوری با اشاره به شرح وظایف شوراهای اسلامی و شهرداری ها در کلان شهرها گفت: برنامه ریزی،کنترل ونظارت برامورفرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهر با هماهنگی دستگاه های اجرایی ذی ربط،برنامه ریزی ومدیریت و اجرای طرح های اجتماعی،فرهنگی وورزشی برای گدراندن اوقات فراغت و اترتقا نشاط و شادابی شهروندان، برنامه ریزی، مدیریت ایجاد و تجهیز فضاها و اماکن اجتماعی فرهنگی و ورزشی برای استفاده از توان یابان به ویژه افراد سالمند یا کم‌توان حسی -حرکتی یا دارای معلولیت،برنامه ریزی، مدیریت ایجاد و تجهیز اماکن و فضاهای ورزشی همگانی با استفاده از مشارکت و واگذاری مدیریت آن به بخش خصوصی، تشکلهای تخصصی و حرفه ای و نظارت بر عملکرد آنها،کمک به ایجاد بستر مناسب برای جلب مشارکت و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد، تشکل های تخصصی و حرفه ای فعال در حوزه های فرهنگی اجتماعی و ورزشی ،شناسایی و ساماندهی استعدادهای هنری و ورزشی شهروندان و اتخاذ تمهیدات لازم برای معرفی آنان به دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط بخشی از موارد مصوب شده در اساسنامه سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز در سال 95 است.

نماینده مردم شیراز در شورای اسلامی این شهر با بیان اینکه این اساسنامه در شورای چهارم مصوب و توسط وزارت کشور جهت اجرا به شهرداری ابلاغ شده است افزود: ضعفی که اخیراً دچار آن شده ایم بسته شدن دست شهرداری برای حضور در ورزش حرفه ای و آنهم به واسطه این اساسنامه است.

تنوری با اشاره به انتقادات مطرح شده توسط اهالی ورزش پیرامون مقایسه عملکرد شهرداری شیراز با شهرداری برخی دیگر از شهرهای کشور در حوزه ورزش حرفه‌ای و تیم‌داری گفت :تفاوت شهرداری شیراز و شهرداری شهری نظیر بوشهر در نوع اساسنامه سازمان فرهنگی اجتماعی آن است.

وی یکی دیگر از دلایل شهرداری شیراز به عدم ورود به عرصه تیمداری حرفه‌ای را بخشنامه وزارت کشور به شهرداری ها اعلام کرد و گفت: بر اساس این بخشنامه شهرداری‌ها از تیمداری در ورزش حرفه‌ای منع شده اند. تنوری در عین حال با انتقاد از این بخشنامه گفت: شاید تیمداری در شهرهای کوچک باعث ایجاد موانعی در تأمین بودجه شهر های کوچک شود اما در شهرهای بزرگی نظیر شیراز این امکان از بین می رود.

وی با انتقاد از عدم حضور شهردار در این جلسه گفت: علی رغم اینکه در بسیاری از موارد از جمله بحث ورزش منتقد شهردار هستم اما نباید در نقد شهردار از دایره انصاف خارج شد چرا که در این بخش اساسنامه مصوب شورای چهارم دست شهردار را برای ورود به بحث ورزش حرفه‌ای بسته است.

رئیس کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز، در عین حال تاکید کرد که شهردار شیراز باید برای رفع این مشکل و گرفتن حداقل یک تبصره برای شهر شیراز با توجه به داشته های تاریخی فرهنگی این شهر تعلل نکند.

تنوری با بیان اینکه شهرداری نتوانسته است ساختارِ خودش را با ساختار جدید تطبیق دهد گفت: طرح ایجاد آکادمی فوتبال را ما در شورای شهر شیراز مطرح کردیم اما زودتر از شیراز در شورای شهر مشهد این طرح تصویب و برای اجرا به شهرداری ابلاغ گردید.

وی با بیان اینکه برای حمایت از ورزش حرفه ای نیازمند همکاری تمام اعضای شورا در شیراز هستیم افزود: همکاران من باید به این نتیجه برسند که ورود شهرداری در بحث ورزش حرفه‌ای به نفع شهر و به نفع کشور است .

تنوری در عین حال از راهکارهایی ‌ خبر داد که طی آن شورا و شهرداری بتوانند از طرق قانونی به بحث تیم‌داری حرفه‌ای ورود کنند.

 بی‌تردید تمام صاحبنظران در حوزه ورزش تاکید و اعتقاد دارند که برای اینکه خواب رسیدن دوباره فارس به لیگ برتر فوتبال، تعبیر شود، یکی از راهکارهای موثر، ورود جدی شهرداری به عرصه تیمداری حرفه‌ای است؛ اگرچه این خواسته از توانمندان حوزه صنعت و تجارت فارس هم وجود داشته و دارد.

اینکه شیراز و فارس با داشتن بیشترین میزان سپرده بانکی، گامی موثر در تیم داری بخش خصوصی را در حوزه فوتبال تجربه نکرده، یک پیشینه منفی برای این استان محسوب می‌شود، استانی که حالا یک فوتبالدوست سکان هدایتش را در دست گرفته که شناختی کافی از تمام ظرفیت‌ها دارد و می‌تواند اقدامی ماندگار در این عرصه را رقم بزند.

ایسنا

انتهای پیام/


نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
استخر
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
0
باسلام به مسئولین محترم سایت
پیشنهاد می گردد در جلساتی همچون شورای اداری توسط فرماندار محترم مصوب گردد از محل بودجه رفاهی ادارات بودجه ای در هر ماه به ورزش مخصوصا ورزش شنا تخصیص داده شود چراکه در اغلب شهرها احداث استخر از بودجه دولت و توسط اداره ورزش و آموزش و پرورش یا شهردای وغبره انجام می شود .حال که این نیاز مهم در شهر ما فراشبند توسط بخش خصوصی انجام شده باید به ادارات تکلیف شودکه در راستای فرهنگ سازی وانجام وظیفه ذاتی شان همت کنند تا بخش خصوصی در سایر زمینه ها سرمایه گذاری نماید ومورد حمایت قرار گیرد. متاسفانه برخی ادارات ازقبیل فرمانداری و سپاه صرف نظر از این موضوع طی نمودن مسافت 25 کیلومتری و استفاده از استخر پالایشگاه را بر استخر مجهز شهرخود ترجیح داده اند.
باتشکر از پیگیری شما...