چالش آب در شیراز، حقیقتی که باید جدی گرفت/ افتتاح طرحهای آبرسانی نمایشی بود؟
شیراز همچنان با مشکل آب شرب مواجه است و این سوال همچنان مطرح است که طرحهای آبرسانی کدام کمبود را برطرف کرده اند؟
شهر شیراز سالیانی است که با معضلی به نام هجوم مهاجران درون استانی مواجه است و یکی از معضلاتی که این مهاجران برای شهر مقصد ایجاد میکنند موضوع تأمین مسائل حقوق شهروندی همچون تأمین آب شرب مورد نیاز است. هرچند این افراد به صورت مهاجر از شهرهای دیگر به شیراز نقل مکان کرده باشند و این شهر به صورت طولی رشد یافته باشد.
کلانشهر شیراز مدتی است با مشکلی به نام رشد طولی شهر مواجه است و این عامل باعث شده تا تأمین آب شرب مورد نیاز ساکنین این کلان شهر با چالشی مواجه شود که مسئولان استان نیز در راستای برطرف کردن این مشکل به فکر تدابیر ویژهای باشند.طرحهایی که برای آبرسانی پیش از این افتتاح شده هنوز مشکل آب شرب شیراز را حل نکرده است و مناطق غربی و شمال غرب شیراز و دیگر نقاط شهر همچنان با موضوع کمبود آب مواجه هستند.
عنایت الله رحیمی استاندار فارس پیشتر در جمع مدیران و رؤسای دستگاههای اجرایی خاطرنشان کرد: موضوع تأمین آب در استان فارس یکی از اصلیترین اولویت فعالیتهای دستگاههای اجرایی و خدماتی است و از این رو باید برنامه ریزیها به گونهای باشد که شاهد برطرف شدن مشکلات تأمین آب در استان به خصوص کلانشهر شیراز باشیم.
تغییری در خط آبرسانی به شیراز ایجاد نشده است؟
حمیدرضا دهقانی مدیرعامل آب منطقهای استان فارس گفت: برخلاف شایعاتی که مطرح شده است تغییری در میزان بهره برداری از خط انتقال آب به شیراز صورت نگرفته و در فاز نخست این طرح ۷۵۰ لیتر در ثانیه امکان بهره برداری فراهم خواهد بود.
حمیدرضا دهقانی تاکید کرد: موضوع تأمین منابع مالی از جمله چالشهایی است که خط انتقال آب از دوکوهک به شیراز با آن مواجه است و این در حالی است که قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) که پیمانکار این طرح است بیش از ۵۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز را خریداری کرده است.
او ادامه داد: اگر منابع مالی تخصیص یابد امکان بهره برداری از عملیات اجرایی این طرح فراهم خواهد شد و پیمانکار میتواند عملیات اجرایی را آغاز کند.
دهقانی تاکید کرد: عملیات اجرایی خط اصلی این مسیر تا منطقه دوکوهک در شهرستان شیراز در جریان بوده و روزانه نزدیک به ۸۰۰ لیتر بر ثانیه نیز میزان ورود آب به این مخزن است این در حالی است که آبفای شیراز نیز در تلاش است تا با ایجاد خطوط انحرافی نسبت به تأمین آب و انتقال این خط به معالی آباد شیراز اقدام کرده و برخی از چاههایی که در راستای تأمین آب شرب شیراز مورد استفاده قرار میگرفت از چرخه خارج شود.
مدیرعامل آب منطقهای استان فارس در خصوص کاهش میزان بهره برداری از این منبع آبی نیز تصریح کرد: در فاز نخست این طرح مقرر شده تا ۷۵۰ لیتر بر ثانیه امکان بهره برداری از این طرح فراهم شود و شایعهای نیز مطرح شده بود که میزان بهره برداری از این طرح کاهش داشته است که این موضوع قویاً تکذیب شده و تغییری در میزان برداشت آب در این طرح وجود ندارد.
آنچه مشخص است شیراز با چالش جدی در راستای تأمین آب مواجه است و اگر رشد جمعیت همچون سالیان اخیر بوده و شهر شیراز نیز همچنان مقصدی مناسب برای مهاجران باشد، قطعاً آب شرب این کلانشهر با مشکل جدی مواجه شده و شاید جیره بندی آب نیز صورت گیرد، از این رو تأمین آب در استان به خصوص مرکز استان بیش از هر زمان دیگری نیازمند سیاستگذاری و تصمیم گیری است.
طرحهایی که پیش از این افتتاح شد هنوز معلوم نیست کدام بخش از کمبود آب شیراز را تأمین کرده است.
منبع: مهر
نظرات بینندگان