کد خبر: ۱۶۷۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۹ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
شیرازه گزارش می‌دهد؛ 

انتقاد یا انتقام

پخش یک برنامه تفرقه‌افکنانه از صداوسیما، انتقادات تند و فراتر از نقد را به دنبال داشته که به نظر می‌رسد به‌نوعی انتقام سیاسی مربوط است. این موضوع، فضای جامعه را به دودستگی سوق داده و نگرانی‌هایی درباره وحدت ملی و مذهبی ایجاد کرده است.

انتقاد یا انتقام

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، با پخش مشکوک یک برنامه تفرقه‌افکنانه بین شیعه و سنی از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران؛ موج عجیبی در محکومیت این قضیه از سوی عده‌ای آغاز شد که نشان می‌دهد موضوع فراتر از یک انتقاد بوده و رنگ و بوی یک انتقام سیاسی به مشام می‌رسد. خصوصاً اینکه قبل از شروع این موضوع یک فضاسازی رسانه‌ای توسط همین افراد ایجاد شده بود.

اگر از باب انتقاد بود باید رعایت انصاف و عدالت در کلام و گفتار منتقدین مشاهده می‌شد و آنان باید در کنار تخطئه اقدام اخیر صداوسیما به دیگر اقدامات مثبت و وحدت‌آفرین این نهاد فرهنگی توجه نموده و آن را نیز مثال بزنند، اقداماتی که در اوج نزاع شیعه و سنی سال‌های گذشته منطقه توانست، ایران اسلامی را به یک وحدت مثال‌زدنی برساند.

اما بررسی واکنش‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که چنین نبوده و اینان با نادیده گرفتن همه اقدامات مثبت صداوسیما در زمان‌های مختلف یک موج صرفاً منفی را سبب شده‌اند که حتی پا را از نقد یک ساختار حاکمیتی فراتر گذاشته و به تخطئه بعضی مصادیق حاکمیت نیز انجامیده است.

این موضوع آن‌قدر به حالت افراط سوق پیدا کرده است که حتی به یک دوقطبی انجامیده که عده‌ای از افراد مذهبی و مداحان وارد مباحث کرده و حتی آنان را به شکل دیگر به تخطئه سیاست‌های حاکم بر نظام کشانده است که خود زنگ خطر دیگری برای گفتمان وحدت در جمهوری اسلامی ایران است.

اگر به تاریخچه رفتار با بعضی حواشی مربوط به صداوسیما نگاه کنیم مشخص می‌شود که موضوع ارتباط چندانی هم با مؤلفه‌های ملی و مذهبی ایرانیان و دلسوزی برای اقوام و مذاهب همانند موضوع اخیر توهین به مقدسات اهل‌سنت نداشته و حتی نمایش یک کفن هم می‌تواند بهانه‌ای برای نقادی و یا بهتر بگوییم انتقام از صداوسیما باشد.

کفنی که پخش آن در برنامه جعبه سیاه سندی بود بر این موضوع که عده‌ای در ادامه همان دعواهای انتخاباتی بین کاندیداها، اکنون موقعیت نزاع را به صداوسیما کشانده و به بهانه یک انتصاب، قرار است مانند همان روزگار منتهی به انتخابات، این بار نیز به نیت خود در از به میدان خارج کردن رقیبی دیگر بپردازند. آن هم به قیمت زیر سئوال بردن حاکمیت به بهانه دفاع از همان حاکمیت که خود ناجوانمردانه نه در اینجا بلکه در هرجا که توانسته‌اند حتی در جایگاه‌های مدیریت‌های حاکمیتی به آن تاخته و ظلم نموده‌اند.

و کار را به جایی رساندند که فضای رسانه‌ای آن‌قدر تند شده است که ساعت‌ها مستند مختلف از تلاش صداوسیما در احترام به اعتقادات اهل‌سنت نیز نتوانسته است آنها را به یک انصاف نزدیک کند که شاید پاسخ این موضوع را باید در این ضرب‌المثل ایرانی دانست کسی که خود را به خواب زده نمی‌توان بیدار کرد.

انتقاد یا انتقام

 سید جعفر ساجدی امام‌جمعه استهبان در گفتگو با شیرازه، گفت: صداوسیمای ما باید تابع نظام فکری مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلی نظام اسلامی مبتنی بر وحدت و جلوگیری از تفرقه آن هم در این شرایط حساس باشد، برخوردی که مسئول صداوسیما با عوامل این کار انجام داد قابل تقدیر است از این به بعد باید مراقبت بیشتری کنند، همین صداوسیما است که بیش از یک سال است از مظلومان اهل‌سنت در غزه دفاع می‌کند به درستی ما طرف‌دار مظلوم هستیم چه سنی چه شیعه باشند ما در مقابل ظالم می‌ایستیم.

وی در ادامه گفت: بنابراین مطمئن باشید این حرکت به نفع دشمنان اسلام ناب انجام شده است و مردم ما باید هوشیار باشند و در مقابل حرکت‌هایی که می‌خواهند با تفرقه‌افکنی فضای کشور را ملتهب کنند و مسائل فرعی ایجاد کنند ملت ما در مقابل این تفرقه‌افکنی می‌ایستند و ان‌شاءالله مسئولین امر هم از جمله مسئولین صداوسیما هم قاطعانه برخورد کردند و خواهند کرد و مراقبت بیشتری هم در ادامه خواهند بود.

انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان