دولت جوان انقلابی در یک نگاه؛
از روحیه جهادی تا خلاقیت در مسیر آرمانگرایی
علیرضا بیاباننورد استاد دانشگاه به بررسی ویژگیهای دولت جوان انقلابی پرداخت و گفت: دولت جوان حزباللهی، دولتی برخوردار از روحیه جهاد، نشاط، تلاش و با انگیزگی برای حل مشکلات کلان کشور است، چنین دولتی بجای بهانهتراشی برای رهاشدن از مسئولیتها، از تمام ظرفیتهای موجود کشور و محیط پیرامونی آن برای رفع موانع حرکت نظام جمهوری اسلامی ایران به سمت اهداف متعالی خود بهره میبرد.
به گزارش سرویس رصد سیاسی شیرازه، علیرضا بیاباننورد استاد دانشگاه طی یادداشتی نوشت: جوان حزباللهی به دلیل تعهد به دین اسلام و آموزههای آن و نیز قرآن و اهل بیت جایگاه ویژهای در عمل انقلابی میتواند داشته باشد.
ایسکانیوز ادامه داد: جوان حزباللهی در عین حرکت در مسیر مکتب اهل بیت، به آموزه های والای انسانی و قانون نیز پایبند است و قانونمداری را خط مشی اصلی خود می داند. از این رو میتواند در راس دولت، تحول آفرین باشد.
دولت جوان حزباللهی دارای پنج ویژگی اصلی است
دولت جوان انقلابی با رعایت نظم و ترتیب، مدیریت جهادی را به عنوان مشی خود انتخاب میکند. همچنین با حرکت در مسیر عقلانیت، از سرعت عمل کافی برخوردار است. تشکیل دولت جوان حزباللهی یکی از مهمترین موضوعاتی است که مقام معظم رهبری بر روی آن تاکید کردهاند.
برخورداری از روحیه جهادی
اولین ویژگی و مهمترین ویژگی این دولت، برخورداری از روحیه جهادی است. دولت جوان حزباللهی، دولتی برخوردار از روحیه جهاد، نشاط، تلاش و با انگیزگی برای حل مشکلات کلان کشور است. چنین دولتی بجای بهانهتراشی برای رهاشدن از مسئولیتها، از تمام ظرفیت های موجود کشور و محیط پیرامونی آن برای رفع موانع حرکت نظام جمهوری اسلامی ایران به سمت اهداف متعالی خود بهره میبرد.
دومین ویژگی آن، رکن انقلابی بودن آن است، به طوری که دولت جوان حزب اللهی با تکیه بر اندیشه اصیل انقلاب اسلامی در پی حل مسائل و مشکلات مردم در عین فراموش نکردن آرمان های عمیق انقلابی است.
جذب حداکثری و دفع حداقلی
ویژگی بعدی دولت جوان حزب اللهی، جذب حداکثری و دفع حداقلی است. در این دولت صرف اختلاف سلیقه و اختلاف نظر درباره مسائل سیاسی- اقتصادی و اجتماعی باعث طرد نمی شود. به طوری که مقام معظم رهبری گفته اند:«جبهه انقلاب را گسترش دهید. جذب کنید. البته منظورم جذب منافق نیست. جذب آدم بی اعتقاد نیست. جذب آدم معتقدی است که با شما اختلاف سلیقه دارد.»
حرکت به سمت اجرای عدالت
عدالتخواهی ویژگی دیگر دولت جوان حزب اللهی است. مهم ترین هدف اجتماعی دین و هدف نهایی از قدرت و ولایت، اجرای عدالت است. همین عدالتخواهی است که باعث جلب اعتماد مردم و نیز فاصله گرفتن از روحیه محافظه کاری می شود و همه اینها امیدواری مردم به نظام را در پی دارد و باعث همراهی مردم با آرمانهایی مثل استقلال می شود.البته با عدالتخواهی اصلاح ساختار ها و ساز و کارها آشکار می شود.
اولین اقدام برا تشکیل دولت جوان حزب اللهی، اعتماد و ریسک پذیری است. نمونه جوان گرایی و ریسک پذیری را در سپردن مسئولیت ها در دوران جنگ تحمیلی شاهد بودهایم. البته نمی توان انتظار داشت همه چیز بدون عیب و نقص باشد. ممکن است خطاهایی رخ دهد که البته به تدریج برطرف می شود کما این که در جنگ تحمیلی جوانان زیادی بدون کمترین تجربه ای با اتکا به خداوند متعال و خلوص نیت در نقش فرماندهی ظاهر شدند و موفقیت های چشمگیر و مثال نزدنی را کسب کردند. البته جوان انقلابی هم در این زمینه باید به دنبال تجربه های ناب و یادگیری از نسل های گذشته باشد و به هر حال نسل گذشته سرشار از علم و تجربه هستند که می توانند به عنوان پشتوانه های خوبی در این زمینه عمل نمایند.
جوانان همچنین باید از هیجان فاصله گرفته و از طرق مختلف به دنبال وسعت بخشیدن به فضاهای ذهنی خود باشند.
از این رو تغییر در برنامههای آموزش و پرورش در راستای پرورش انسانهایی که می توانند در آینده به عنوان کارگزاران اصلی و با ایمان آرمان های انقلابی و اصیل شیعه عمل کنند، از ضروریات است. همانطور که امثال سردار سلیمانی ها شاگرد و رهرو مکتب امام خمینی (ره) بودند.
پایبندی به شرع و قانون
جوان حزب اللهی به دلیل تعهد به دین اسلام و آموزه های آن و نیز قرآن و اهل بیت جایگاه ویژه ای در عمل انقلابی می تواند داشته باشد. جوان حزب اللهی در عین حرکت در مسیر مکتب اهل بیت، به آموزه های والای انسانی و قانون نیز پایبند است و قانونمداری را خط مشی اصلی خود می داند. از این رو میتواند در راس دولت، تحول آفرین باشد. دولت جوان انقلابی با رعایت نظم و ترتیب، مدیریت جهادی را به عنوان مشی خود انتخاب میکند. همچنین با حرکت در مسیر عقلانیت، از سرعت عمل کافی برخوردار است.
رفتار براساس عمل به تکلیف
دولت جوان حزب اللهی همچنین رفتارش بر اساس عمل به تکلیف معنا و مفهوم می یابد و به جای توسل و توجه به جناحی خاص، توجه به مردم از اجزای اصلی منظومه فکری اش است. از این رو بدون وارد شدن به کشمکش های جناحی با برادری و رقابت سعی در ارتقای شرایط کشور در زمینه های مختلف اعم از سیاست، اقتصاد، فرهنگ و... می نماید.
خلاقیت در مسیر آرمانگرایی
این دولت همچنین با تکیه بر روحیه انقلابی ضمن آن که اهل معامله و سازش نیست، دارای خلاقیت است و همواره راههای مطلوب را برای به ثمر نشاندن افکارش پیدا می کند و همواره آرمانگرایی مکتبی خود را فراموش نمی کند. اما در عین حال به اندازه کافی واقع گرا نیز هست. کما این که ما در سلوک انقلابی اهالی واقعی حزب الله، همان شهدای هسته ای، شهید محسن فخری زاده، شهید طهرانی مقدم و سردار سلیمانی را به کمال می بینیم.
فکر جوان خلاق و دور از رکود و خمودگی است و با محافظه کاری فاصله دارد. جوان انقلابی قدرت رویارویی با مسائل پیچیده را دارد و درک و هضم مسائلی که روز به روز پیچیده تر می شوند ذکاوت و سرعت عمل خاصی می طلبد که با این تفاصیل اگر جوان با این ویژگی ها با تعهد همراه شود، آرمان های انقلابی به اوج خود می رسد.
همانطور که می دانید رهبر انقلاب بحث "دولت جوان حزب اللهی" را در دیدار با نمایندگان تشکل های دانشجویی مطرح کرده اند و این بیانگر آن است که نقش تحول آفرینی برای دانشگاه و دانشگاهیان قائل هستند. دانشگاه و دانشگاهیان همیشه محل جلوه فکر و اندیشه در عرصه تمدنی هستند. در تمدن بزرگ اسلامی نیز به دانشگاه، علم و تولید جایگاه ویژه ای داده شده است. از طرف دیگر مسئولیت پذیری زیادی در میان این قشر وجود دارد؛ قشری که می تواند موتور محرکه هر تحولی در کشور باشد.
یکی از ویژگی های مهم و اصلی دانشگاه نیز جوان بودن قاطبه اهالی آن است. جوان دانشگاهی از تخصص و عقلانیت، ابتکار و نوآوری لازم برخوردار است و در عین حال روحیه انقلابی نیز دارد که این ها از لوازم مدیریت جهادی است. دانشجوی جوان حزب اللهی علاوه بر همه اینها، از خصوصیت های دیگری نظیر خبرگی در مدیریت، داشتن شجاعت و نو آوری برخوردار است .از این رو در اندیشه دانشجوی مترقی و پیشرو، بن بست و ناامیدی و خستگی وجود ندارد و ضمن حرکت در مرزهای علم و فناوری روز، هرگز تا رسیدن به مسیری برای رفع مشکلات از پای نمی نشیند. از این روست که در دهه اخیر مقام معظم رهبری مسائل مهم و حیاتی تفکر خود را جهت عملی شدن با دانشجویان و قشر جوان در میان گذاشته اند.
انتهای پیام/ر
نظرات بینندگان