کد خبر: ۱۶۵۸۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۱۳ آذر ۱۴۰۳
پزشکیان مطرح کرد:

حل شدن موضوع بازنشستگان و پرستاران

رئیس جمهور در دومین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود، گفت که موضوعات مربوط به پرستاران و بازنشستگان حل شد.

 

حل شدن موضوع بازنشستگان و پرستاران

 به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، دومین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی مسعود پزشکیان در ریاست دولت چهاردهم، دوشنبه‌شب، ۱۲ آذر بعد از خبر ۲۱ شبکه یک سیما، برگزار شد.

وفاق ملی

 رئیس‌جمهور در این گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم گفت: یکی از بحث‌های مهم، وفاق ملی است. انتصاب استاندار سنّی کرد برای کردستان، استاندار سنّی بلوچ برای سیستان و بلوچستان، استاندار عرب برای خوزستان و استاندار قشقایی نشان از تلاش دولت بر استفاده از ظرفیت قومیت‌ها و سلایق مختلف در اداره کشور است.


 وی در ادامه افزود: برای اولین‌بار است که تعداد بانوان در سمت‌های مختلف از وزارت‌خانه تا فرماندار، رشد بالایی کرده است.


 پزشکیان با اشاره به اینکه هیئت دولت بر اساس نظرسنجی‌های مختلفی که از کارشناسان، مدیران، احزاب و جناح‌ها انجام شد، انتخاب شدند، افزود: مجلس رأی استثنایی به کابینه داد.

 وی همچنین گفت که موضوع‌های مربوط به پرستاران و بازنشستگان حل شد.

 رئیس‌جمهور اضافه کرد: به‌رغم فرصت کمی که داشتیم، بودجه را سر وقت به مجلس ارائه کردیم. برای اولین بار استانداران کُرد اهل سنت، عرب و بلوچ اهل سنت منصوب شدند. همه اقوام باید براساس شایستگی‌ها به کار گرفته شوند.

 رئیس‌جمهور تأکید کرد: اقدامات انجام شده از سوی دولت بدون مساعدت و کمک مقام معظم رهبری امکان‌پذیر نبود. مقام معظم رهبری آغازگر فعالیت‌های مرتبط با وفاق و همدلی بودند.

 رئیس‌جمهور در دومین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم اظهار کرد: واقعیت این است که با ناترازی‌های جدی در زمینه برق، آب، گاز و محیط‌زیست مواجهیم. امسال قرار بود که تولید برق افزایش پیدا کند که این موضوع محقق نشد.

 وی در ادامه صحبت‌های خود گفت که در حال حاضر نیروگاه‌های ما کفاف نیازهای کشور را نمی‌دهد. برقی که در کشور مصرف می‌شود چند برابر مصرف در سایر کشورها است؛ اگر الان مراقبت نکنیم در زمستان مجبوریم گاز را قطع کنیم. قطع گاز، مشکلات زیادی ایجاد خواهد کرد.

دردها مُسَکن زدیم و درمان نکردیم

پزشکیان اضافه کرد: به نظر من برای دردها مُسَکن زدیم و درمان نکردیم. روند ناترازی‌ها از دولت‌های قبل تاکنون به جایی رسیده که دیگر بحرانی شده است.

 رئیس‌جمهور همچنین در ادامه با تأکید بر اینکه به‌جای اینکه به چاه‌های نفت، گاز تزریق کنیم، گاز استخراج می‌کنیم. دیگر نمی‌شود از چاه‌های نفت استخراج مطلوبی داشت، گفت: اگر نتوانیم این شرایط را مدیریت کنیم به نسل بعدی زمین سوخته تحویل خواهیم داد. جزو کشورهای نخست منطقه و دنیا در ذخایر گاز و نفت هستیم. چرا باید الان ناترازی داشته‌باشیم؟ چون این وضع را درمان نکرده‌ایم.

 وی افزود: کارخانه اگر کار نکند، نمی‌توانیم مالیات بگیریم. اگر نتوانیم مالیات بگیریم، باید پول چاپ کنیم و تورم ایجاد کنیم. ۵ سال پشت سر هم تورم ۴۰ درصدی داریم.
 پزشکیان گفت: ۱۵ میلیارد دلار قرار بوده برای نهاده‌ها و کالاهای اساسی اختصاص یابد، اما حداکثر درآمدی که می‌توانیم بگیریم، ١٢ میلیارد دلار است. همچنین ۵ میلیارد دلار هم پیش‌خرید کرده‌اند. با اذن رهبری، ۳ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی استقراض کردیم.

 رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد: ۱۵۰ میلیارد دلار در سوخت، انرژی و گاز، آب و برق مصرف می‌کنیم. کارشناسان ما باید برای این وضعیت راه حل پیدا کنند تا به اقشار متوسط و پایین جامعه فشار وارد نشود.
 
 رئیس‌جمهور تأکید کرد: بنزین گران را وارد می‌کنیم؛ اما با قیمت هزاروپانصد تومان یا ۳ هزار تومان می‌فروشیم. هیچ کارشناسی در ایران و دنیا این روند را قبول ندارد. مشکل بنزین در کشور باید با نگاه به معیشت مردم حل شود.

 پزشکیان همچنین با اشاره به این که کل اعتبار یا ارزی که به دانشگاه‌های کشور می‌دهیم کمتر از دو میلیارد دلار است، گفت که با این وضع در رقابت با کشورهای پیشرفته عقب می‌مانیم.

 وی ادامه داد: وقتی برای واردات بنزین دلار می‌دهیم حتماً با کسری روبرو می‌شویم. کسری تورم می‌آورد و به اقشار پایین جامعه ضربه می‌زند.

رفع مشکل پرستاران و بازنشسته‌ها 

 رئیس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود ضمن اشاره به اینکه پاداش پرستاران و بازنشسته‌ها به‌موقع پرداخت نشد، گفت: آنچه در قانون مصوب شده بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است اما نیاز آن‌ها بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است. اگر نتوانیم درست برنامه‌ریزی کنیم، با مشکلات بیشتری مواجه می‌شویم. ما می‌توانیم این وضعیت را درمان کنیم و درمان خواهیم کرد. سعی می‌کنیم عدالت در جامعه شکل بگیرد.

 پزشکیان اضافه کرد: کسی که امکانات و وضع بهتری دارد نباید مثل آن روستایی که امکانات کمی دارد از یارانه سوخت، برق، گاز و... برخوردار شود.
 وی همچنین اظهار کرد: منطقه یک و دو تهران اندازه تمام مناطق دیگر تهران از گاز استفاده می‌کنند و این همان ناعدالتی است. چرا باید به استخر روباز، گاز دولتی بدهیم اما نتوانیم سوخت مردم سایر مناطق را تأمین کنیم؟

 پزشکیان افزود: در سال ۱۳۹۰ سرانه قدرت خرید مردم حدود هفتاد میلیون تومان بود که در حال حاضر این رقم به حدود پنجاه میلیون تومان رسیده است. درمان اقتصاد کشور در گروی همکاری دانشگاهیان و اقتصاددانان است. باید برای حل مشکلات اقتصادی با جامعه گفت‌وگو کنیم. ناترازی‌ها در کشور با اجماع میان کارشناسان حل و فصل خواهد شد. مشکل پرستاران را درمان موقت کردیم. برای حل مشکلات اقتصادی باید به مردم این اطمینان را بدهیم که دولت قادر به حل مشکلات اقتصادی است.

 رئیس‌جمهور بیان کرد: هدف دشمن از ترور اسماعیل هنیه از بین بردن باور و امید در دل مردم بود. دشمن به دنبال از بین بردن اعتماد مردم به دولت است. قدم نخست این است که در داخل کشور وحدت و انسجام داشته باشیم. باید این تفکر نهادینه شود که ایران برای همه ایرانیان است. ما دست کسانی که می‌توانند برای سربلندی ایران افتخارآفرینی کنند می‌بوسیم.

تعامل با همسایه‌ها

 پزشکیان تصریح کرد: با همسایگانمان برادریم. دشمنان به دنبال اختلاف میان ما هستند. باید کاملاً هوشیار باشیم که با همسایگان به اختلاف نخوریم. محور گفت‌وگوی امروز من با سران کشورهای همسایه این بود که نباید اجازه دهیم تروریست‌ها دوباره در منطقه جنگ و خون‌ریزی راه بیندازند.

 وی افزود: تعامل با کشورهای همسایه و دنیا می‌تواند وضعیت فعلی را بهبود بخشد. باید حوزه اقتصادی را بازتر کنیم و ارتباط با سایر کشورها را گسترش دهیم. قرار است در اواخر ماه به‌عنوان ناظر اوراسیا انتخاب شویم و با کشورهای اطراف، تعاملات اقتصادی با تعرفه صفر درصد داشته‌باشیم. این کار، بازار خوبی را برای تولیدکنندگان ما باز خواهد کرد که بدون تعرفه، تعاملات اقتصادی با کشورهای اطراف داشته باشند.

 رئیس‌جمهور در ادامه گفت: با رؤسای جمهور چین و روسیه برای افزایش همکاری‌های اقتصادی رایزنی کردیم. قرار است کارشناسان این کشورها به تهران بیایند و در حوزه نفت، گاز، راه و برق توافقات را نهایی کنیم. با کشورهای مثل هند و عراق توافق‌هایی داشتیم.

تلاش می‌کنیم با کشورهای همسایه و منطقه تعاملات اقتصادی را افزایش دهیم.

 وی ادامه داد: در سفر اخیر به سازمان ملل با اروپایی‌ها صحبت کردیم. قرار بود یک هفته بعد گفت‌وگوهایی درباره حل مشکلات انجام گیرد؛ اما صهیونیست‌ها با ایجاد درگیری در منطقه تلاش کردند مانع توافق ایران با دنیا شوند. در سفر به آمریکا با خیلی از سران کشورها صحبت کردیم تا سوء تفاهمات حل شود؛ اما اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی، روابط را بر هم زد.

 پزشکیان تأکید کرد: در حال حاضر گفت‌وگو میان نمایندگان وزرای خارجه ایران و چند کشور اروپایی در حال انجام است. البته رفتار خصمانه اروپایی‌ها در خصوص تحریم ایران کاملاً تأمل‌برانگیز است. درهای گفت‌وگو همچنان باز است، ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ نبوده است.

 رئیس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی خود درباره فیلترینگ گفت: در موضوع رفع فیلترینگ اگر بخواهیم بر مبنای وفاق ملی پیش برویم، باید سران قوا به یک زبان مشترک برسند. رهبر انقلاب نگفتند اینترنت را فیلتر کنید بلکه گفتند حاکمیت کنید؛ اما اینها همه چیز را فیلتر کردند. اگر من دستور بدهم که رفع فیلترینگ شود، دعوا رخ می‌دهد و هدف اصلی گم می‌شود؛ اما آن اصلی که من به آن معتقدم، وفاق و همدلی است.

 پزشکیان ادامه داد: خیلی از دانشجویان و استادانی که تعلیق شده بودند به دانشگاه و کار برگشتند مگر کسانی که مشکل قضایی داشتند. دشمنان می‌خواهند نخبگان ما را ببرند و در کشورمان ناامنی ایجاد کنند. باید به نخبگان دلگرمی دهیم و از آنها حمایت کنیم. باورم این است که نخبگان و استادان ما وارد میدان شوند مشکلات حل می‌شود.

 وی تأکید کرد: اگر قانونی بنویسیم که عدالت در آن دیده نشود، اجرایی نمی‌شود. اگر هم اجرا شود نارضایتی را به دنبال خواهد داشت. باید قانون را بر اساس حق و عدالت بنویسیم. طوری باید قانون را نوشت که حقوق یک عده را ضایع نکنیم. مجرم را باید به‌اندازه جرمش مجازات کرد و نه اینکه اگر کسی جرم کرد، تا آخر عمر انگ مجرم‌بودن چسباند که نتواند زندگی کند.

 رئیس‌جمهور گفت: هر ایرانی در هر قومیت و جنسیتی که هست، دریایی از قوت و قدرت است. اگر این را بپذیریم و اجازه رشد بدهیم، از بحران‌ها خارج می‌شویم.

انتهای خبر/

منبع: میزان
نظرات بینندگان