کد خبر: ۱۶۶۳۲۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۲۳ دی ۱۴۰۳
نایب‌رئیس شورای شهر شیراز:

دغدغه‌های محیط‌زیستی نباید به اهرم فشار تبدیل شود

نایب‌رئیس شورای شهر شیراز گفت: شیراز که هنوز در حسرت یک پارک بزرگ و آبرومند است، زیبنده نیست با توجیهات محیط‎‌‌زیستی در مقابل چنین پروژه‌هایی ایستاده‌اند، در حالی که شاهد اجرای پروژه‌های مشابه در سطح کشور و جهان با تنوع اجرا در محیط‌های مختلف اعم از جنگلی، کوهستانی و دریایی هستیم.

دغدغه‌های محیط‌زیستی عضو شورای شهر شیراز

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، یک‌صد و هشتاد و سومین صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز امروز ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور همه اعضای شورای شهر و شهردار شیراز و مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس برگزار شد. 

دراین جلسه محمدتقی تذروی، سیده مریم حسینی و غلامحسن اسکندری در نطق پیش از دستور به ایراد سخن پرداختند.

همچنین عبدالرحیم خداجوی، مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس درجلسه علنی حضور داشت و از اعضای شورا و شهردار شیراز به‌دلیل حمایت‌های مستمر از ورزشکاران، به اهمیت ورزش در ارتقاء سلامت جسمی و روانی مردم و کاهش آسیب‌های اجتماعی تشکر کرد.

در نطق پیش از دستور اول، محمدتقی تزروی نایب‌رئیس شورای شهر شیراز ضمن تبریک به مناسبت مولود کعبه حضرت علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام و روز مرد، در آستانه برگزاری ایام‌البیض، حضور جوانان و نوجوانان در آن را چشمگیر دانست و از دست‌اندرکاران برگزارکننده این مراسم قدردانی کرد.

وی افزود: علی‌رغم جوسازی رسانه‌های غربی برگزاری چنین مراسم‌های پرشوری که پیشتازان آن جوانان هستند، نشان‌دهنده مبانی اعتقادی و مذهبی پویا و پاینده در این کشور به‌ویژه شهر شیراز است و از شورای شهر شیراز و شهرداری در حمایت از این مراسم‌ها تشکر می‌نماییم .

عضو شورای شهر شیراز در ادامه گفت: استان فارس با بیش از ۸۰۰ مسجد در کشور ممتاز بوده که در این میان شیراز با ۲۳۸ مسجد در این زمینه فعالیت می‌کند و از ۱۵۰ هزار نفر معتکف در استان فارس، شیراز ۵۰ هزار نفر از آنان را به خود اختصاص داده که می‌توان به اجتماع هشت هزارنفری معتکفین جوان در مسجد جامع شهدا اشاره کرد.

دغدغه‌های محیط‌زیستی عضو شورای شهر شیراز

نگرش‌های سیاسی نباید باعث اختلال در کار مدیران شود 

تزروی با تأکید بر اینکه طبق نظرات بزرگان، گرایش و نگرش‌های سیاسی نباید باعث اختلال در کار مدیران شود و هم اکنون شهرداری کلان‌شهر شیراز علی‌رغم شرایط اقتصادی در مسیر پیشرفت و عمران قرار دارد، شایسته است مدیران کشوری با شهرداری همراهی نمایند تا روند خدمات‌رسانی نه تنها کند؛ بلکه با شتاب مضاعف ادامه یابد.  

وی بیان کرد: امروزه اگر پروژه‌های اولویت‌دار را تعریف و تأمین اعتبار نکردیم در آینده نه‌چندان دور با قیمت‌های بالاتر الزام به طراحی مجدد همان پروژه خواهیم داشت و هم اکنون شهرداری شیراز پیرو مصوبه شورای اسلامی دو پروژه «تله‌کابین» و «آکواریوم» در دستورکار طراحی و اجرا قرار داده است.  

عضو شورای شهر تأکید کرد: با توجه به کمبود سرانه مکان‌های تفریحی و سرگرمی در شیراز این دو پروژه از کمبودهای ملموس و واقعی شهر شیراز هستند.

تزروی تصریح کرد: شیراز که هنوز در حسرت یک پارک بزرگ و آبرومند است، زیبنده نیست با توجیهات محیط‎‌‌زیستی در مقابل چنین پروژه‌هایی ایستاده‌اند، در حالی که شاهد اجرای پروژه‌های مشابه در سطح کشور و جهان با تنوع اجرا در محیط‌های مختلف اعم از جنگلی، کوهستانی و دریایی هستیم.    

وی افزود: البته داشتن دغدغه‌های محیط زیستی امری شایسته است؛ اما نباید به اهرم فشار یا ابزار سیاسی تبدیل شود.    

عضو شورای شهر شیراز در پایان گفت: دریاچه‌های نیمه‌جان، چاه‌های غیرمجاز، کوه‌خواری در نقاط مختلف، تعرض به حریم رودخانه‌ها، درختان آفت‌زده زاگرس در استان وجود دارد که می‌تواند محل دغدغه‌مندی مدیران محیط زیستی باشد و لازم به تذکر است با حضور شهرداری و اجرای طرح در ارتفاعات شهر شیراز از دوره چهارم شورای شهر مانع زمین و کوه‌خواری شده است.

دغدغه‌های محیط‌زیستی نباید به اهرم فشار تبدیل شود

اقدامات کمیته محرومیت‌زدایی شورای شهر

سیده مریم حسینی رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در نطق پیش از دستور دوم به ارائه گزارشی از اقدامات جاری و انجام شده در راستای محرومیت‌زدایی توسط مجموعه شهرداری و شورای شیراز پرداخت.

وی توضیح داد: اولین مورد اقدام نسبت به امنیت بوستان‌های محلات مورد هدف و تشکیل جلساتی با فرماندهی انتظامی شیراز در جهت امنیت این بوستان‌ها، پیگیری مرمت منازل محرومین، طرح «پرواز» و تشکیل جلسات با متولیان فرهنگی شهر برای اجرای طرح مذکور، بازدید از پروژه‌های مناطق یازده‌گانه، بررسی مشکلات و نیازهای محلات چهل‌گانه هدف محرومیت‌زدایی.

عضو شورای شهر دراین رابطه مثال زد: رفع مشکل عمده فاضلاب مهدی‌آباد، شهرک سامان و ورودی شهرک فرهنگیان با هماهنگی چند دستگاه و برنامه‌ریزی جهت لوله‌گذاری و رفع این مشکل، بررسی سرپناه برای زنان و دختران بی‌سرپناه.

حسینی در ادامه نطق خود، همه اعضای شورا را به حفظ وفاق و همدلی در عمل تذکر داد و گفت: نمی‌توان از اهمیت حفظ آرامش و امنیت در سطح شهر غافل شد، در شرایطی که دشمنان ما با استفاده از ابزارهای مختلف به دنبال ایجاد تفرقه و ناامیدی در میان مردم هستند.

لزوم برخورد با تفرقه‌افکنی 

وی یادآور شد: هنوز ۱۵ روز از نامه عذرخواهی و تعهد ما به پیشگاه مردم شریف شیراز نگذشته است که متأسفانه شاهد هستیم برخی بدون توجه به اعتبار و عهد شورا مبنی بر وحدت و همدلی در گفتگو های پرحاشیه تحت عنوان شفافیت و گفتگوی صریح، همان مواضع اختلافی و اظهارات همراه با اتهام‌زنی علیه دیگران را مطرح می‌کنند؛ در حالی که اکثریت اعضای شورا با مماشات و گذشت در برابر این هجمه‌ها عمل می‌کنند، برخی دیگر بی‌مهابا فضای تبلیغات انتخاباتی را در پیش گرفته و علنا با نام بردن از اعضای شورا به ادعاهایی پرداخته‌اند که قابلیت طرح در مراجع قضایی را دارد.

عضو شورای شهردر پایان درخواست جدی از ریاست شورا و دیگر اعضای شورا کرد که نگذارید فضای شورا مجددا به درگیری‌ها و بحث‌های بی‌نتیجه و حواشی آلوده شود.

حسینی ادامه داد: اگر اصرار برخی به تفرقه‌افکنی و شکستن وحدت و همدلی ادامه یابد جای آن دارد که با استفاده از ابزارهای قانونی و رأی جمعی به چنین رفتارهایی پایان دهیم.

دغدغه‌های محیط‌زیستی نباید به اهرم فشار تبدیل شود

 نبود سندی مشخص برای ارزیابی دغدغه‌های زیست‌محیطی 

غلامحسن اسکندری دیگر عضو شورای اسلامی شهر شیراز، در نطق سوم به طرح دغدغه‌های زیست‌محیطی پرداخت و گفت: در شهر شیراز افرادی وجود دارند که رسالت اجتماعی خود را به‌خوبی درک کرده‌اند و در حوزه‌های مختلف از جمله مسائل زیست‌محیطی فعال هستند. این افراد که عاشقانه و مسئولانه برای حفاظت از محیط زیست تلاش می‌کنند، مسائل مهمی مانند سد تنگ سرخ، تونل ملل و تله‌کابین دراک را مورد سؤال قرار داده‌اند.

اسکندری نبود سندی مشخص برای ارزیابی این مسائل را خلأ جدی دانست که باید برطرف شود.

وی افزود: برای احترام به دغدغه‌های این افراد و شفاف‌سازی در موضوعات زیست‌محیطی، شورای شهر می‌تواند متولی تدوین یک پیوست زیست‌محیطی شود. این سند با همکاری سازمان‌های مرتبط از جمله سازمان محیط زیست، منابع طبیعی، نظام مهندسی و فعالان محیط زیست می‌تواند شاخص‌هایی را تعیین کند که پروژه‌های شهری بر اساس آن ارزیابی شوند. اگر این پیشنهاد اجرایی شود، می‌توانیم هم‌راستا با عنوان «پایتخت محیط زیست آسیا» حرکت کنیم و نگرانی‌های مردم را کاهش دهیم.

عضو شورای شهر از سازمان «سیما و منظر» درخواست کرد تا این موضوع را در دستور کار قرار دهد و با همکاری دبیرخانه پایتخت محیط زیست آسیا، اقدامات لازم برای تدوین این پیوست را انجام دهد.

اسکندری تأکید کرد که این اقدام می‌تواند گام مهمی در جهت مدیریت صحیح پروژه‌های شهری و احترام به محیط زیست باشد.

ضرورت بازنگری در بودجه سال ۱۴۰۴

وی در ادامه در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری شیراز بیان کرد: افزایش بودجه در شرایطی که ۹۰ درصد آن از طریق مردم تأمین می‌شود، به‌ویژه در وضعیت اقتصادی کنونی، قابل توجیه نیست. این در حالی است که ۸۰ درصد بودجه به مسائل عمرانی اختصاص دارد. به نظر می‌رسد باید پروژه‌های غیرضروری حذف و پروژه‌های اولویت‌دار با دقت بیشتری اجرایی شوند تا از تحمیل فشار اقتصادی بیشتر به مردم جلوگیری شود.

عضو شورای شهر ادامه داد: تصویب بودجه‌ای که هزینه‌های اضافی را به شهروندان تحمیل کند، نه منطقی است و نه با اصول مدیریتی سازگار. اعضای شورا باید این مسئله را جدی بگیرند و از تعریف پروژه‌های جدید غیرضروری خودداری کنند. در شرایط فعلی، مدیریت منابع و تمرکز بر اولویت‌ها، بهترین راه برای خدمت به مردم است.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان