آیا آیت الله حائری مقصر زمین خواری در شیراز است؟!
به گزارش شیرازه به نقل از شیرازنا بعید است کسی از طرح «فلاحت در فراغت» در شیراز سخن بگوید و بلافاصله یادی از آیتالله حائری شیرازی امام جمعه سابق شیراز نکند!
پیوند طرح فلاحت در فراغت با آیتالله حائری پربیراه هم نیست چرا که وی این مجموعه را به شماره ثبت ۳۲۵ در سال ۱۳۷۶ تأسیس کرده و به عنوان مؤسس مؤسسه فلاحت در فراغت استان فارس شناخته شده است. (سند)
آیت الله حائری در مورد طرح «فلاحت در فراغت» میگوید
آیت الله حائری در مورد طرح «فلاحت در فراغت» میگوید: «اصل طرح به این صورت است که افراد در اوقات فراغت روزمره خود به امر درختکاری و باغبانی اشتغال دارند. [ما] در این طرح ضمن مشارکت در تولیدات کشور، در امر اشتغال زایی، صادرات و جلوگیری از تخریب خاک و بیابان زایی و استفاده از سیلاب و غیره فعال هستیم و من پیشنهادم این است که این طرح در سایر نقاط کشور نیز اجرا گردد. ما در طرح فلاحت در فراغت با کاشت درختان مثمر مانند زیتون و انجیر ضمن جلوگیری از گسترش خشکسالی در جهت افزایش آب های زیر زمینی (سفره های زیرزمینی) و ممانعت از وقوع سیل و رانش زمین اقدام نموده ایم. از طرفی در امر تولید و صادرات هم فعال هستیم.»
برای آشنایی با ایدهی آیت الله حائری در مورد فلاحت در فراغت میتوانید به این مقاله از ایشان در مورده اهمیت فلاحت در فراغت مراجعه کنید.
تقلید رئیس جمهور از طرح آیت الله حائری!
طرح آیتالله حائری تا جایی فراگیر شد که محمود احمدینژاد نیز طرح واگذاری اراضی منابع ملی به خانوارهای ایرانی یا همان باغشهرها را در یکی از سخنرانیهایش وعده داد و گفت: «احتمالا تا پایان سال ۹۰ به هر خانوار ایرانی یک قطعه زمین ۱۰۰۰ متری به صورت رایگان تعلق میگیرد تا خانوادهها در داخل آن باغ میوه و بنای مسکونی برای خودشان احداث کنند.»
رهبر معظم انقلاب: من جداً از این طرح باغشهرها نگرانم!
اما طرح واگذاری باغشهرها توسط دولت باعث شد که رهبر معظم انقلاب دراین باره موضع گیری کنند و مخالفت خود را با چنین طرحی بیان کنند.
رهبر معظم انقلاب در جمع مسوولان بخشهای مختلف منابع طبیعی، محیط زیست، شهرداری تهران و اعضای شورای اسلامی شهر تهران فرمودند: «حالا آقایان مسوولان دولتی اینجا حضور دارند، من جدا از این طرح باغشهرها نگرانم. آقای رییسجمهور هم چند بار با من مطرح کردند، به ایشان هم گفتم. من نمیدانم چه پیش میآید، سوءاستفادهچیها چه کار خواهند کرد. با این دید نگاه کنید که راه را باز نکنید. یک عدهای سوءاستفاده چیاند.»
اگرچه چندین سال از اجرای طرح فلاحت در فراغت در شیراز میگذرد اما سؤء استفادهی سوءاستفادهچیها باعث شد انتقادات زیادی به این طرح و نحوهی اجرای آن وارد شود و افراد بسیاری نیز در این میان متضرر شوند و برخی از افراد خاص نیز با کسب درآمد میلیاردی یک شبه ره صد ساله را طی کنند.
ورود جدی دستگاههای قضایی و امنیتی در پروژه فلاحت
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی همواره یکی از منتقدین شیوهی اجرای طرح فلاحت در فراغت بوده است.
وی در این باره با اشاره به سوء استفادههای شرکتهای درگیر این طرح گفته است: اکثر این شرکتها سالم عمل نکردند و بخش قابل توجهی از نقدینگی مردم را جمعآوری کردند و به بهانه تحویل ساختمان و تحویل باغ شهر و ویلا، پولهای کلانی را از مردم گرفتند که انتظار داریم قوه قضائیه به صورت جدی با اینها برخورد کند.
طرح فلاحت در فراغت منجر به زمینخواری شد!
فرماندار سابق شیراز نیز که به مبارزه با زمین خواری در شیراز شهره شد نیز با اشاره به غیرکارشناسانه بودن طرح فلاحت در فراغت بیان داشته است: شیراز به عنوان نخستین شهری که طرح فلاحت در فراغت در آن مطرح شد، امروز شاهد زمینخواری افراد و تبعات منفی باغ شهرها است. وی گفته کارشناسی نبودن طرح فلاحت در فراغت باعث شده تا ۱۰ هزار هکتار از اراضی شیراز مورد تغییر رویکرد در کاربری قرار گیرند و زمینخواری رشد بیشتری پیدا کند.
طرح فلاحت در فراغت کارشناسانه نبود!
مهندس بیژنی معاون فنی جهاد کشاورزی شیراز نیز معتقد است اجرای طرح فلاحت در فراغت به صورت غیر کارشناسی انجام شد و آسیبهایی را به آب و خاک وارد کرده است و باعث هدر رفت سرمایه زیادی از بخش کشاورزی و هدر رفت اراضی مناسب توسعه شده است.
نیت خیرخواهان آیتالله حائری اما سرانجام تلخ طرح فلاحت در فراغت!
به هرحال اگرچه نیت آیت الله حائری خیرخواهانه و در راستای توسعهی کشاورزی و اشتغالزایی استان فارس بود اما شیوهی اجرای طرح فلاحت در فراغت در شیراز سرانجام ناخوشایندی داشت و نارضایتیهای فراوانی را ایجاد کرد اما در عین حال تهمتهای نیز به آیتالله حائری زده شد!
عدم نظارت کافی آیت الله حائری، ورود فرزندان و نزدیکان ایشان به این طرح، سپردن اجراییات طرح به افراد نامتعهد و فرصتطلب و سوء استفادهی شرکتهای مرتبط با این طرح باعث شد انتقادها و اعتراضات فراوانی ایجاد شود و سرانجام پروندههای متعددی به اتهام سؤء استفادههای مالی، زمینخواری، رانتخواری، تضییع حقوق مردم و کلاهبرداری برای اشخاص حقوقی خاص و برخی از شرکتهای درگیر در این طرح، در دادگاههای استان فارس و شیراز تشکیل شود.