عده ای به دنبال محو نام مردانی هستند
به گزارش شیرازه به نقل از ایسنا،معاون مؤسسهي فرهنگي ـ هنري مرداني از تلاش براي تغيير نام فرهنگسرای نصرالله مرداني، شاعر انقلاب اسلامي، انتقاد كرد.
شكرالله رضاييانپور، معاون فرهنگي ـ اداري مؤسسهي فرهنگي ـ هنري مرداني،گفت: فکر ميکردم شایعه است و بعید میدانستم راست باشد. خب باور کردنش هم سخت بود؛ ولی بعد که با چند نفر از دوستان در کازرون تماس گرفتم و عکس بنرها و پوسترهای جدید چاپشده را دیدم، ناچار شدم باور کنم. اولین چیزی که در ذهنم تداعی شد، خاطرهي آخرین سال حیات استاد مردانی بود. روزی که ایشان بعد از مراسم بزرگداشتی که برایش برگزار شده بود، در همین بوستان مردانی حاضر شد و با حالت ضعف و بیماری کلنگزنی این مکان را انجام داد. به یاد وصیت ایشان افتادم، گفته بود کتابهایم را به این فرهنگسرا هدیه کنید. چقدر دوست داشت این فرهنگسرا روزی پربار و پررونق شود. کتابخانه شخصی استاد مردانی شامل کتابهای بسیار نفیسی نیز هست. بیشتر آنها نیز با امضاي نویسندهي آنهاست. این کتابها به فرهنگسرای مردانی هدیه شد تا برای استفاده مردم کازرون مورد بهرهبرداري قرار گیرد.
او در ادامه متذكر شد: سخت است نام فرهنگسرای مردانی جلو چشمانم عوض شود و نتوانم کاری انجام دهم. استاد مردانی 10 سال پيش از دنيا رفت؛ غرضورزي شخصي نبوده است كه نام فرهنگسرا تغيير كند. از این شاعر انقلاب امروز تنها راه و اندیشه و آثارش باقی مانده است. مردانی راهش دفاع از حق بود، رهرو امام (ره) و ولی فقیه بود. کسانی که به دنبال محو نام مردانی هستند، کسانی هستند که با اندیشه وی مخالفاند. آنها راه و منش مردانی را نمیپسندند. برای همین است که دوست ندارند فرهنگسرايی به نام او وجود داشته باشد؛ چون نام مردانی یادآور یک شاعر ولایتمدار و ارزشی است.
رضاييانپور عنوان كرد: آثار مرداني تجلی رشادتها، ایثارگریها و همت بلند رزمندگان جنگ حق علیه باطل است. نام مردانی با نام شهداي هشت سال دفاع مقدس گره خورده و به عنوان یکی از ارادتمندان و خادمان اهل بیت (ع) شناخته شده است. او چنان شیفته اهل بیت عصمت و طهارت بود که حتا در آخرین لحظات زندگیاش، خود را به کربلای معلا رساند تا در کنار مولایش سیدالشهدا (ع) جان را به جانآفرین تسلیم کند. کسانی که نمیخواهند نام مردانی زنده باشد، کسانی هستند که دوست دارند شهدا و ارزشهای دفاع مقدس نیز کمرنگ شوند. آنها دوست ندارند شهدا، جانبازان و رزمندگان ما آنگونه که مردانی در اشعارش توصیف کرده، قهرمان واقعی جامعه باشند.
او با اشاره به اينكه گفته ميشود اين موضوع با تغییر نماینده شهرستان کازرون و به تبع آن، تغییر مدیران شهر ارتباط دارد، تصريح كرد: هیشه عدهای هستند که در جریانها و حوادث مختلف سعی دارند از آب گلآلود به نفع خودشان ماهی بگیرند. به نظر من، این حرفها بیشتر برای تخریب چهرهي مردمی نماینده مردم کازرون مطرح شده است و این وصلهها به ایشان نمیچسبد. تمام کسانی که با ایشان آشنایی دارند، میدانند دکتر محمد صادقی دارای شخصیتی ارزشی و ولایی هستند که هیچوقت نمیتوانند با چنین جریانی همراه شوند. من مطمئنام که ایشان این قضیه را محکوم خواهند کرد و با عوامل آن برخورد میکنند؛ چرا که اگر در جریان این قضیه قرار داشتند، هیچوقت اجازه نمیدادند این اتفاق بیفتد. ایشان در دورههای قبل هم که نمایندهي مردم کازرون بودند، تلاش زیادی براي کسب بودجه و ساخت بوستان مردانی انجام دادند.
او همچنين دربارهي علاقه و ارتباط نصرالله مردانی به کازرون گفت: مردانی همیشه برای اعتلای نام کازرون تلاش میکرد. او خیلی روی زادگاهش تعصب داشت. همیشه کنار اشعارش مینوشت نصرالله مردانی ـ کازرون، همیشه سعی میکرد نام کازرون را مطرح کند. در همین راستا بود که به مدت 10 سال در این شهر کنگره بزرگداشت علامه طباطبايی را برگزار کرد و در شرایطی این کار را انجام داد که امکانات زیادی در دست نداشت و حتا از بسیاری از ميهمانها کنگره در خانهي سادهی خودش پذیرائی می کرد وغذای آنها را در خانه ی خودش تهیه میکرد. در حالي كه میتوانست این مراسم را با امکانات خیلی بهتری در شیراز برگزار کند؛ اما با این وجود اصرار داشت این مراسم مهم در کازرون برگزار شود؛ چون میخواست این برنامه و بازتاب گسترده آن باعث شناخته شدن کازرون در کشورمان شود. در نتیجه این تلاشها بود که آقای حداد عادل نیز که آن زمان مسؤول تدوین کتب درسی بود، با شهرستان ما آشنایی بیشتری پیدا کرد و در کتاب اجتماعی سوم دبستان خانواده هاشمی را کازرونی معرفی کرد.
معاون فرهنگي - اداري مؤسسهي فرهنگي ـ هنري مرداني خاطرنشان كرد: مسؤولان شهرستان کازرون همواره به استاد مردانی علاقه و لطف زیادی داشتند. در این مورد نمیتوان این واقعیت را نادیده گرفت که شهرداری و شورای شهر کازرون که بار اصلی ساخت بوستان مردانی بر عهده آنها بوده است، در همهي دورهها بیشترین تلاش را برای پیشبرد این طرح داشتند و همیشه در این قضیه پیشرو بودند. خیلی بعید میدانم که شخص شهردار یا شورای شهر در جریان این امر بودند یا مجوزی صادر كرده باشند که در تابلوها، بنرها، بروشورها و اخبار ارسالی به جای نام فرهنگسرای مردانی، از نام فرهنگسرای شهرداری استفاده شود و فکر میکنم خود این بزرگواران جلو این اقدام را خواهند گرفت؛ ولي در این قضیه شاید به نوعی غفلتی روی داده باشد و عدهای هم سوء استفاده کرده باشند. من از همه مسؤولان و مدیران ارزشی ذیربط که نسبت به آرمانهای اسلامی جامعه بیتفاوت نیستند، علیالخصوص نماینده مردم کازرون در مجلس، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار محترم استان فارس و امام جمعه کازرون، انتظار دارم که بیتفاوت از کنار این قضیه نگذرند و با کمک به تقویت بنیاد مردانی، همچنين ساخت هرچه سریعتر بوستان و فرهنگسرای مردانی کاری کنند که جلو تکرار اینگونه قضایا در آینده گرفته شود.
او همچنين تأكيد كرد: مقام معظم رهبری در بخشی از پیامشان به مناسبت فوت استاد مردانی فرمودند بیشک نام و یاد وی برای همیشه در خاطره ملت ایران باقی خواهد ماند. مطابق این فرمایش حضرت آقا، نام مردانی قابل پاک شدن و کمرنگ شدن نیست. عزت و ذلت همه به دست خداست، کسی را که خدا عزیز کند، هیچکس نمیتواند حذف یا ذلیل کند. حتا اگر نام یک فرهنگسرا را هم عوض کنند، هرگز نمیتوانند نام و اشعار مردانی را از یاد و خاطرهي مردم ایران و کازرون حذف کنند. این فرهنگسرا و بوستان برای همیشهي تاریخ به نام مردانی باقی خواهد ماند.