فندق گیاه سلامت بخش
به گزارش شیرازه : محققان معتقدند که تنها با مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز می توانید ویتامین ایی مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید و به موجب آن با بسیاری از بیماری های قلبی- عروقی مقابله کنید. فندق و روغن آن سرشار از این ویتامین بوده و با مصرف آن عملکرد عضلات بهتر شده و گلبول های قرمز سالم باقی خواهند ماند. با حفظ گلبول های قرمز، بیماری کم خونی فرد درمان می شود. ضمناً اگر در اوایل ابتلا به بیماری سرطان از ویتامین ایی استفاده کنید، سلول های سالم صدمه نخواهند دید. ماده " بتا- سیتوسترول" موود در فندق مانع افزایش کلسترول و سرطان (به ویژه سرطان های پروستات و سینه) می شود.
حدود 60 تا 70 درصد از فندق را روغن تشکیل می دهد. این روغن مفید انرژی لازم را به بدن می رساند، درجه حرارت بدن را تنظیم می کند، از ورود عوامل خارجی به بدن جلوگیری می کند و در نهایت به حل ویتامین های قابل حل در چربی نیز کمک خواهد کرد.
یکی از روغن های بسیار مفید در این ماده خوراکی موسوم به اسید لینولئیک برای رشد بسیار مفید است. به علاوه، فندق سرشار از ویتامین ب1، ب2 و ب6 است. این ویتامین ها برای تشکیل سلول های خونی و نیز سلامت مغز بسیار سودمند هستند. مواد ذیل هم در فندق وجود دارند:
1- کلسیم: برای سلامتی دندان ها و استخوان ها سودمند است.
2- آهن: برای تشکیل سلول های خونی مفید است.
3- پتاسیم: برای بهبود عملکرد سیستم عصبی و عملکرد بهینه ماهیچه ها نقش اساسی ایفا می کند.
با توجه به بررسی های انجام شده، افرادی که از فندق و یا روغن آن استفاده می کنند، حدود 50 درصد کمتر با سکته قلبی مواجه می شوند. شما می توانید فندق را هم به صورت خام و هم برشته مصرف کنید. این ماده سرشار از فیبر نیز است و برای سلول های پوست و رشد موها نقش بسزایی ایفا می کند. روغن آن هم برای درمان جوش مفید است. ضمناً توصیه می شود پوست کودکان را هم با این روغن ماساژ دهید تا از ابتلای آن ها به بسیاری از بیماری های تنفسی جلوگیری کنید.
شما می توانید فندق را به راحتی از قنادی ها و روغن آن را از عطاری ها تهیه کنید. بعضی افراد نسبت به فندق و روغن آن حساس هستند و باید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
این ماده خوراکی در آشپزخانه هم کاربرد دارد. می توانید آن را به انواع غذاها، کیک ها، پای ها و دسرهایتان اضافه کنید. ضمناً می توانید قهوه خود را هم با آن طعم دار کنید. به علاوه، توصیه می شود در هوای سرد برای کسب انرژی بیشتر فندق مصرف کنید. می توانید فندق را تفت داده و یا روی آتش برشته کنید. با این کار بوی مطبوعی فضای اتاقتان را پر خواهد کرد. این رایحه اعصاب را آرام کرده و تنش را برطرف می کند.
از آن جایی که فندق ترکیبی از مواد بسیار مفید است، برای حفظ سلامت قلب نقش بسزایی ایفا می کند. همان طور که قبلاً ذکر شد این ماده مغذی حاوی اسید اولئیک است. اسید اولئیک نوعی اسید چرب تک قطبی غیر اشباع است که در کاهش کلسترول مؤثر است. ضمناً، به علت وجود انواع مواد معدنی و نیز نوعی امینو اسید بنام " آرجنین" در فندق فشار خون و تنش رگ های خونی کاهش می یابد.
مواد دیگر موجود در فندق
- آنتی اکسیدان ها
- فیتوکمیکال ها
- فیتوسترول ها
- پروتئین
فندق سرشار از اسیدفولیک نیز هست که از بسیاری سرطان ها، بیماری های قلبی، آلزایمر، نقص لوله عصبی و افسردگی جلوگیری می کند. فیتوکمیکال های موجود در فندق هم که شامل کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و پروانتوسیانیدها هستند به طور قابل توجهی از ابتلا به سرطان ها و بیماری های قلبی جلوگیری می کنند. به علاوه، این ترکیبات مانع عفونت مجاری ادرار و تشکیل لخته های خونی در بدن می شوند.
موارد مصرف فندق
- روغن فندق به عنوان طعم دهنده ای فوق العاده محسوب می شود.
- آرد فندق در کیک پزی کاربرد بسیار دارد.
- فندق خرد شده را در انواع شکلات ها و نیز به عنوان طعم دهنده دسرهای حاوی قهوه استفاده می کنند.
- کرم آن به عنوان طعم دهنده ای فوق العاده است.
- کره فندق را می توانید روی کلوچه های کوچک، نان تست و یا شیرینی های حلقوی بمالید و میل کنید.
- از فندق برشته برای تزئین روی بسیاری از کیک ها استفاده می کنند.
منبع: Health and Nurition
انتهای مقاله/ص