کد خبر: ۵۰۵۹۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۲
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری:

هنرمندانی هستند که آثارشان مردم را از زندگی واقعی و معنویت دور می کند/ اینکه بگوییم اصلا هنرمند ارزشی و غیر ارزشی وجود ندارد، صحیح نیست

هنرمند ارزشی هنر را در خدمت اخلاق، دین و نظام جمهوری به کار می برد اما هنرمندانی هم هستند که آثار آنان مردم را از زندگی واقعی و معنویت دور می کند.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی شیرازه، نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: در معالجات طبی درست است که داروها نقش فراوانی دارد ولی دعاها، معنویات، صدقات نیز اهمیت بسیاری دارد.

آیت الله احمد بهشتی در نخستین همایش بین المللی طب در سیره نبوی اظهار کرد: اسلام به طب به صورت جامع و فراگیر می نگرد به طوری که بتواند پاسخگوی همه مشکلات انسان باشد.

وی افزود: انسان مرکب است از نفس و بدن، در معالجات طبی تنها بدن مطرح نیست که نفس را فراموش کنیم و فقط نفس نیست که بدن را فراموش کنیم، به طور قطع میان نفس و بدن اتحادی است.

وی با بیان اینکه ما نباید حساب تن و نفس را از هم جدا کرده و راه دکارت را دنبال کنیم، خاطرنشان کرد: فلاسفه بزرگ اسلامی مثل صدر المتالهین و فلاسفه مکتب شیراز به این موضوع معتقد بودند که بین نفس و بدن اتحاد وجود دارد.

آیت الله بهشتی گفت: در طب جالینوسی عامل مرگ و همه مشکلات را بدن می‌دانستند ولی از نظر صدر المتالهین این نگاه اشتباه است و نفس مدبر و فرمانفرمای بدن است.

وی با بیان اینکه در طب جالینوسی اصالت با بدن است اما صدرالمتالهین اصالت را به نفس می دهد، تصریح کرد: طبیب باید توامان به بدن و نفس توجه کند. صدرالمتالهین معتقد است طب جالینوسی طب دقیقی نبوده چون عامل مرگ را خود بدن شمرده است و می‌گفتند مادامی نفس می تواند در بدن باشد که بدن انجام وظیفه داشته باشد در غیر این صورت رخت می بندد و به عالم دیگر می رود.

آیت‌الله بهشتی ادامه داد: ما باید به مرگ با این دیدگاه نگاه کنیم که نفس برای به فعلیت رساندن استعدادهای خود و قوه‌های خود به بدن احتیاج دارد و بدن را تدبیر می‌کند، وقتی این احتیاج رفع شد عزم رفتن می‌کند و آماده رفتن به دنیای دیگر می‌شود.

وی با بیان اینکه نفس هم خالق حیات هم خالق موت بدن است، تصریح کرد: هرچند خداوند خالق حیات و موت است ولی خداوند با اسباب و وسایل کارهایش را انجام می‌دهد لذا در تمام معالجات باید اصالت را به نفس داد و نفس را تقویت کرد تا بتواند سلامت و حیات بدن را تامین کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دیدگاه صدرالمتالهین قطعاً از رهنمودهای نبوی و ائمه اطهار(ع) نشات می گیرد، گفت: پیامبر و ائمه اطهار(ع) مدام به این نکته اشاره کردند که طبیب باید نفس را تقویت کند و برای تقویت نفس عواملی مثل دعاها، صدقات، عبادت، ذکر، صله رحم، کمک به ضعفا و زیر دستان را مطرح کردند که این‌ها همه سبب تقویت نفس می شود و اگر نفس تقویت شود، می تواند به خوبی بدن را تدبیر کند.

وی با بیان اینکه موت دست خداوند است ولی به واسطه نفس آن را اجرا می کند، گفت: با استفاده از نفس است که می شود بدن را اداره کرد و صحت آن را تامین کرد.

آیت‌الله بهشتی خاطرنشان کرد: بو علی سینا معتقد بود که طبیب باید فیلسوف باشد که با استدلال و برهان مبانی و علت بیماری ها را کشف کند. بنابراین در طب و معالجات باید اصالت را به نفس داد و نفس را به عنوان مدبر بدن شناخت و در تربیت و تقویت نفس آن را طوری آماده کرد که در حفظ و تجدید بدن موثر باشد و باعث بقای زندگی و طول عمر بدن باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری در حاشیه این همایش در گفتگو با خبرنگار شیرازه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی افراد پرحاشیه اعلام کردند که دنبال راهیابی به مجلس خبرگان رهبری هستند تصریح کرد: خبرویت در قانون شرایطی دارد و کسی که کاندیدای خبرگان رهبری می‌شود باید از لحاظ اجتهاد در درجه ای باشد که بتواند مجتهد را تشخیص دهد.

وی افزود: عضو مجلس خبرگان رهبری باید بتواند تشخیص دهد که چه کسی می تواند کشتی انقلاب را ناخدایی کند و می تواند مملکت را تدبیر و رهبری کند.

آیت‌الله بهشتی عادل بودن را از دیگر ویژگی‌های عضو مجلس خبرگان رهبری برشمرد و گفت: اگر کسی واجد شرایط شد می تواند کاندیدا شود و بعد اگر مردم به وی رای دادند؛ عضو مجلس خبرگان خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شیرازه درخصوص تحلیل دولت مبنی بر اینکه هنرمند ارزشی و غیر ارزشی وجود ندارد، اظهار کرد: هنرمند ارزشی هنر را در خدمت اخلاق، دین و نظام جمهوری به کار می برد اما هنرمندانی هم هستند که آثار آنان مردم را از زندگی واقعی و معنویت دور می کند.

آیت‌الله بهشتی ادامه داد: این نظر که اصلاً هنرمند ارزشی و غیر ارزشی وجود ندارد، صحیح نیست چراکه در دنیا هم هنرمند ارزشی و هم غیر ارزشی داریم اما اگر نظر این بوده است که همه هنرمندان کشور انشالله ارزشی و خوب هستند و نباید بین آن‌ها دو دستگی ایجاد کرد، نظر خوبی است.

نظرات بینندگان