کد خبر: ۵۲۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۲
نماینده سابق ولی فقیه در سپاه فجر؛

اصول اقتصاد مقاومتی باید از حالت گفتمانی صرف خارج شود

معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: باید اصول مندرج در متن سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی هرچه سریعتر از حالت گفتمانی صرف به سمت عملیاتی و اجرایی شدن هدایت شود.
به گزارش شیرازه حجت‌الاسلام ابوالقاسم علیزاده، معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در گفت‌وگو فارس، با اشاره ‌به‌ ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: در شرایط کنونی جامعه و با توجه به حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، تنها راه نجات از مشکلات اقتصادی در داخل کشور عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

علیزاده افزود: اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخشی است که به فضل الهی توسط کارشناسان اقتصادی و با عنایت مقام معظم رهبری از سوی ایشان تایید و ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی این ظرفیت را دارد که کشتی اقتصاد کشور را از امواج گرفتاری‌ها عبور دهد گفت: بنابراین باید سازوکارهایی را به منظور عملیاتی کردن هرچه زودتر محورهایی که در این سند پرافتخار آمده است، تدارک دیده شود.

معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: لازم است ابتدا افکار عمومی با ماهیت این سیاست‌ها آشنا بشوند و از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به عنوان مهمترین و اصلی‌ترین پشتوانه استقبال کنند. در مرحله بعد باید اندیشمندان و صاحب نظران اقتصادی ابعاد مختلف، مختصات و ویژگی‌های این سیاست‌های ابلاغی را تبیین کنند.

علیزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر به تعبیر مقام معظم رهبری با یک جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه‌ هستیم تاکید کرد: همگان باید با روحیه جهادی و اتکا به داشته‌ها و سرمایه‌های داخلی در جهت عملیاتی کردن گفتمان اقتصاد مقاومتی، راهبردها و اصول کاربردی که در این سند آمده گام‌های موثری را بردارند.

وی افزود: به نظر می‌رسد در کنار آگاه سازی مردم و روشن شدن تمام ابعاد این سیاست توسط اندیشمندان، لازم است در بعد اجرایی نیز دولتمردان بویژه تیم‌های اقتصادی دولت، کمیسیون‌های اقتصادی مجلس و در نگاه کلان تر مجموعه حاکمیت و نظام چنانکه در برخورد ابتدایی استقبال نشان دادند، اهتمام ویژه ای را برای تحقق این سیاست‌ به کار ببندند.

معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: البته دولت و مجلس سازوکارهایی را در این راستا پیش بینی کرده‌اند که جای تقدیر دارد. ولی باید اصول مندرج در متن این سند تحولی هرچه سریعتر از حالت گفتمانی صرف به سمت عملیاتی و اجرایی شدن برود.

*نظارت بر شریان‌های اقتصادی، پیام سیاست اقتصاد مقاومتی

علیزاده در ادامه گفت: یکی از پیام‌های این سیاست‌، نظارت موثر بر شریان‌های اقتصادی و در واقع جلوگیری کردن از بروز هرگونه فساد در حوزه مالی و اقتصادی است و به نظرم باید سازوکار عملیاتی شدن این مهم هرچه سریعتر توسط نهادهای مربوطه طراحی شود.

*ضرورت تقویت «مدیریت راهبردی با تفکر خالص انقلابی و بسیجی»

وی افزود: راهکار دوم ارتقای بهره‌وری با استفاده بهینه از ظرفیت‌های داخلی کشور است. به فضل الهی ما به لحاظ منابع، صنعت، سرمایه های معنوی و مادی در هر بعدی بویژه سرمایه انسانی غنی هستیم. ما مردم و کشوری قوی داریم و اینگونه نیست که فقیر باشیم. اما به نظر بنده مهمترین فقر و خلعی که در جامعه با آن روبرو هستیم، ضعف در "مدیریت راهبردی با تفکر خالص انقلابی و بسیجی" است که باید تقویت شود.

به گفته معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، ما در مدیریت سرمایه‌ دچار مشکل هستیم و روح حاکم بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، نهادینه کردن مدیریت راهبردی با تفکر بسیجی و انقلابی است. طبیعی است که با چنین مدیریت قاطع، عالمانه و پاک می‌توان زمینه ارتقای بهره وری را فراهم و از ظرفیت‌های موجود در بخش های مختلف به خوبی استفاده کرد.

علیزاده راهکار سوم را تقویت رقابت پذیری اقتصادی دانست و به اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: در واقع سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مکمل سیاست های قبل است و بیشترین رویکرد را به سمت واگذاری قدرت‌های به بخش های‌خصوصی‌را دارد. طبیعی است که اگر یک رقابت در حوزه تولید و کیفی سازی تولیدات ایجاد شود، تولید داخل رونق می‌یابد و مردم ما هم از تهیه کالای داخل استقبال می کنند.

وی افزود: البته مردم انتظار دارند تولیدات ایرانی قابل رقابت با اجناس خارجی باشد. در این صورت رونق تولید داخل با افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی، باعث می‌شود مصرف کننده با اطمینان خاطر بیشتر به سمت بازار داخلی روی بیاورد.

معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه‌ درباره راهکار چهارم که متنوع سازی بازار با درک نیازها و ضرورت‌های زندگی مردم است، اظهار داشت: باید نیاز مردم را در هر مقطعی بر اساس آن تنوعات به تولیدات تزریق کرد و بازار را رونق بخشید.

*شفاف سازی و روان سازی فرآیندهای اقتصادی مدنظر قرار بگیرد

علیزاده راهکار پنجم را شفاف سازی و روان سازی فرآیندهای اقتصادی در هر زمینه‌ای دانست و گفت: در کشور ما منابع عظیمی وجود دارد ‌و لازم است که از ابتدای تولید تا مرحله عرضه و مصرف نوعی شفاف سازی را داشته باشیم و معتقدم که باید این شفاف سازی هر چه سریعتر در فرآیند فعالیت های اقتصادی اعمال شود.

وی همچنین تنظیم نظامات توزیع، کنترل و نظارت بر قیمت گذاری کالاها، حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات، اصلاح نقشه جامع علمی کشور و دانش بنیان شدن اقتصاد را از جمله دیگر راه‌های موثر در تحقق سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: باید تلاش کنیم صادرات بر واردات رونق یابد و واردات نیز صد در صد در راستای تامین نیاز مردم باشد.

معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: اصلاح نقشه جامع علمی کشور نیز لازم است. یکی از پیامهای سیاست اقتصاد مقاومتی، اقتصاد علم محور است. باید پشتوانه علمی را پشت سر اقتصاد بیاوریم ، زیرا اقتصاد مقوله ای نیست که با ذوق و سلیقه، احساس و نگرش‌های حزبی بتوان آن را اداره کرد.

علیزاده در پایان با تاکید براینکه باید به سمت اقتصاد دانش بنیان برویم گفت: در این صورت می‌توان امیدوار شد که این سیاست‌ها در فرصت بسیار کوتاه و به طور امیدبخشی گلوگاه‌ها و شریان‌های اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار بدهد.
نظرات بینندگان