«قصر ابونصر» و «برم دلک» موزه می شود
وی ادامه داد: با هماهنگی های انجام شده شورای شهر شیراز برای بازسازی و تبدیل این دو اثر به سایت موزه سه میلیارد تومان مصوب کرده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با اشاره به حفاری غیرمجاز در مجموعه تاریخی «برم دلک»، گفت: برای جلوگیری از تخریب ها و حفاظت از این اثر تاریخی برنامه جامعی با مشارکت شهرداری شیراز در حال تهیه است.
قزل باش یادآور شد: متاسفانه برخی ازافراد نا آگاه به دنبال یافتن گنج اقدام به تخریب این آثار تاریخی می کنند که به طور حتم با همکاری شهرداری، شورا و تبدیل شدن این دو مجموعه به یک سایت موزه وضعیت حفاظت از آن نیز تغییر خواهد کرد.
وی تصریح کرد: تدوین برنامه جامعی برای احیای آثار تاریخی برم دلک، قصر ابونصر و آرامگاه سعدی و احیا قنات سعدیه با پشتیبانی شهرداری شیراز و نظارت میراث فرهنگی و رعایت ضوابط تاریخی در حال انجام است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شناسایی 600 سایت تاریخی در فارس، گفت: با وجود برخورداری فارس از دو هزار و 800 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، تاکنون 600 محوطه و سایت تاریخی در استان شناسایی شده است.
قزل باش تصریح کرد: این درحالی است که بر اساس استانداردها در این بخش تعداد آثار ثبت شده باید کمتر از آثار شناسایی شده باشد و این یک نقطه ضعف در میراث فرهنگی فارس است.
وی تاکید کرد: نداشتن نقشه باستانی شناسی فارس ضعف بزرگی است که متاسفانه با وجود محور آثار باستانی بودن استان در کشور، هنوز این نقشه تهیه نشده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس افزود: از برنامه های امسال میراث فرهنگی فارس، تهیه این نقشه برای استان است.