ایران در کشتی فرنگی هم بر بام آسیا ایستاد
پیش از این در مسابقات روز دوم یوسف قادریان و مهدی علیاری موفق به کسب مدال طلا شده بودند و محمدعلی گرایی و پیام بویری نیز به ترتیب صاحب مدال نقره و برنز شده بودند.
بشیر باباجانزاده در 130 کیلوگرم در دور نخست با
نتیجه 4 بر یک (حریف به دلیل مصدومیت ادامه نداد) مقابل مرات
رامونوف، دارنده مدال برنز آسیا از قرقیزستان به پیروزی رسید. وی در مرحله
یک چهارم نهایی نیز با نتیجه 8 بر صفر محمد ابراهیم عبدالفتاح از بحرین را
شکست داد و راهی نیمهنهایی شد. کشتیگیر بحرینی در دور قبل
ماماسولیف، دارنده مدال برنز آسیا از ازبکستان را شکست داده بود که بدین
ترتیب این کشتیگیر حذف شد و یکی از حریفان تیم ایران در راه قهرمانی
امتیاز از دست داد.
باباجانزاده در نیمهنهایی با نتیجه یک بر صفر مغلوب نورماخان تینالییف
کشتیگیر مطرح قزاق، قهرمان بازیهای آسیایی و نفر سوم جهان شد و شانس حضور
در فینال را از دست داد، اما در دیدار ردهبندی با نتیجه 11 بر صفر از سد
ناوین از هند گذشت و قهرمان شد.
بدین ترتیب تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با کسب 3 مدال طلا، یک نقره و 2 برنز و 63 امتیاز برای نهمین بار بر سکوی قهرمانی قاره کهن ایستاد. آخرین قهرمانی ایران در قاره آسیا در سال 2012 بدست آمده بود.
* نتایج سایر فرنگیکاران کشورمان تا این لحظه به شرح زیر است:
در وزن 66 کیلوگرم که 11 کشتیگیر حضور داشتند، محمدعلی گرایی در نخستین تجربه حضور در این رقابتها، پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه 11 بر 6 مقابل آسرور محی الدینوف ازبکستانی به پیروزی دست یافت و راهی نیمهنهایی شد. وی در این مرحله نیز با نتیجه 12 بر 10 از سد ژاردایف از قزاقستان گذشت و فینالیست شد. گرایی در فینال با نتیجه 5 بر صفر مغلوب هانسو ریو، قهرمان جهان و بازیهای آسیایی از کرهجنوبی شد و به مدال نقره رسید.
پیام بویری نیز در 75 کیلوگرم در دور اول با نتیجه 8 بر صفر شریف بدر از قطر را شکست داد. وی در دور دوم نیز در حالیکه با نتیجه 8 بر یک از بین یانگ از چین عقب بود در نهایت با نتیجه 16 بر 8 مقابل حریف به پیروزی دست یافت و گام به نیمهنهایی گذاشت. بویری برای حضور در فینال نیز با نتیجه 5 بر 3 مغلوب عطابیک عظیمبیکوف از قرقیزستان شد و شانس حضور در فینال و کسب مدال طلا را از دست داد. وی در دیدار رده بندی با نتیجه 9 بر صفر مقابل دولت ژاکسیلبیکوف از قزاقستان به پیروزی رسید و مدال برنز را از آن خود کرد. در این وزن 12 کشتیگیر وزنکشی کردند.
در وزن 80 کیلوگرم که 9 کشتیگیر به روی باسکول رفتند، یوسف قادریان در نخستین تجربه حضور در آوردگاه آسیایی، پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه 4 بر 2 مقابل جونیبیک اوتابیکوف از ازبکستان به پیروزی رسید و راهی نیمهنهایی شد. وی در این مرحله نیز با نتیجه 8 بر 6 از سد جین هیوک کیم، نایب قهرمان 2011 آسیا از کره جنوبی گذشت و فینالیست شد. قادریان در دیدار نهایی با نتیجه 13 بر 6 از سد آیشا آیشان از چین گذشت و صاحب گردن آویز طلا شد.
در وزن 98 کیلوگرم مهدی علیاری پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با نتیجه 3 بر صفر از سد بیک سلطان محموداف از قرقیزستان به برتری رسید و گام به نیمهنهایی گذاشت. وی در این مرحله نیز با نتیجه 4 بر یک مارگولان آسیمبیکوف، قهرمان آسیا از قزاقستان را شکست داد و فینالیست شد. علیاری در فینال نیز با نتیجه 6 بر صفر مقابل دی ژیائو، نایب قهرمان بازیهای آسیایی از چین که در اینچئون موفق به شکست این کشتیگیر شده بود، به برتری رسید و سومین مدال طلا را برای ایران به ارمغان آورد. در این وزن 11 نفر وزن کشی کردند.
در مسابقات سه وزن نخست رامین طاهری در وزن 71 کیلوگرم به مدال طلا دست یافت، داود عابدینزاده در وزن 85 کیلوگرم به دلیل پارگی از ناحیه کشاله ران نتوانست به مسابقات ادامه دهد و پنجم شد و محسن حاجیپور با یک شکست مقابل حریف قزاق از دور رقابتهای وزن 59 کیلوگرم حذف شد.