کد خبر: ۱۱۶۳۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۲ - ۰۲ آذر ۱۳۹۶
دستیابی پزشکان شیرازی به تکنولوژی نوین دنیا:

انجام نخستین عمل جراحی پیوند شبکیه مصنوعی در ایران و ایجاد امید در دل روشندلان

پزشکان شیرازی نخستین عمل جراحی پیوند شبکیه مصنوعی در کشور که ایران را در ردیف معدود کشورهای دارنده این تکنولوژی در جهان قرار می دهد را انجام دادند.

انجام نخستین عمل جراحی پیوند شبکیه مصنوعی در ایران و ایجاد امید در دل روشندلانبه گزارش شیرازه، دکتر علی بهادر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آیین رونمایی از این دستاورد پزشکی، گفت: یک کار بزرگ در دانشگاه اتفاق افتاده و امیدواریم این اقدامات، مستمر و ادامه دار باشد.

گروه چشم پزشکی شیراز؛ افتخاری برای ایران

او تاکید کرد: رسالت دانشگاه علم است و اینکه دانشجو تربیت کند، دانشجویان و اساتید امروزی نه تنها برای پیشرفت تلاش می کنند، بلکه برای تولید ثروت هم می کوشند.

دکتر بهادر با بیان اینکه نباید دانشگاه ها و دانشمندان ما مصرف کننده کشورهای دیگر باشند، افزود: تکنولوژی یک نوع رقابت است که کشورها تلاش می کنند از هم پیشی بگیرند و دانشگاه ها باید برای این امر مهم با صنعت ارتباط برقرار کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز گروه چشم پزشکی این دانشگاه را افتخاری برای ایران دانست و گفت: باید پله های ترقی طی شود و به امید روزی که کشور به تکنولوژی های نویتن بیشتری دست یابد.

این دستاورد نه تنها برای هر فارسی، بلکه برای هر ایرانی باعث افتخار است

حجت الاسلام والمسلمین محی الدین طاهری، دبیر اجرایی جامعه روحانیت استان نیز با بیان اینکه کار عظیمی که در حوزه پزشکی در استان فارس کلید زده شد، گفت: این دستاورد نه تنها برای هر فارسی، بلکه برای هر ایرانی باعث افتخار است.

او با بیان اینکه رمز پیشرفت در کشورهای توسعه یافته، بها دادن به این کارهای مهم و بها دادن به ذهن های خلاق است، افزود: این اقدام جدید، مانند دیگر دستاوردهای پزشکی این استان مانند پیوند کبد، کلیه و کاشت حلزون، بسیار ارزشمند است و وزارت بهداشت باید امکانات را فراهم کند.

درخشش نام پزشکی فارس بر تارک ایران

هادی پژوهش، معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداری فارس نیز با تبریک این موفقیت به نمایندگی از استاندار فارس، برای دستیابی به این موفقیت علمی، گفت: ما یک ملت فرهنگ دوست، عالم و تولیدکننده علم هستیم که این باعث افتخار در دنیا است.

او با تاکید بر ثمربخشی تلاش های دانشگاهیان در رشد صنعت کشور، افزود: امروزه نام استان فارس در حوزه پزشکی بر تارک ایران می درخشد.

این موفقیت را مدیون راهنمایی‌های رهبر اندیشمند انقلاب هستم

این عمل توسط تیم چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به سرپرستی دکتر "محسن فروردین" و با همكاري دكتر "فيصل راحت"، دكتر "عادل عطارزاده"، دكتر "مرسل مهريار"، دكتر "حسين اشرف"، دكتر "مهرداد آفريد" و دكتر "محمدحسين نوروززاده" در بیمارستان خلیلی شیراز انجام پذیرفت.

دکتر فروردین این موفقیت را مدیون راهنمایی های رهبر اندیشمند انقلاب دانست که با ترسیم افق روشن علمی کشور، همواره دانشگاهیان را به دستیابی به قله های رفیع علم جهانی تشویق کرده اند.

او این عمل جراحی را جراحی نخستین گام برای پایان کوری مطلق در کشور عنوان کرد و تاکید کرد:امیدوارم که با برداشتن این گام، افتخار دیگری بر افتخارات علمی کشور افزوده شود.

دکتر فروردین با اذعان بر توانمندی های بسیار زیادی که در کشور وجود دارد، گفت: امروز شاهد پیشرفت های علمی زیادی در تمامی علوم پزشکی به ویژه چشم پزشکی در کشور هستیم و این عمل هم نتیجه تلاش های طولانی مدتی است که امروز به لطف خدا به بار نشسته و امیدواریم با انجام آن شاهد جهش علمی دیگری در کشور باشیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در توضيح شيوه اين عمل گفت: از این شیوه عمل در بیمارانی که به طور مطلق فاقد دید هستند استفاده می شود، به طور مثال بیمارانی که دچار شب کوری بسیار پیشرفته باشند، در این بیماران در ابتدا دید شب کم است و به مرور زمان و با افزایش سن، دید روز آنان نیز از دست می رود، به صورتی که برخی از بیماران، با نابینایی مطلق روبرو می شوند.

او ادامه داد: این عمل در شیراز بر روی چشم یک خانم 40 ساله با نابینایی مطلق که هر دو چشم او با شیوه های معمولی اندازه گیری دید، فاقد درک نور، ولی با شیوه های خاص و استفاده از نورهای بسیار قوی، واجد پالس هایی از عصب بینایی بود، انجام شده است؛ همچنين بيمار خانم ديگري با ٣٣ سال سن نيز با شرايط مشابهي مورد عمل جراحي قرار گرفت و اين براي نخستین بار در جهان بود كه دو عمل جراحي در این زمینه، توسط يك تيم در يك روز به وقوع پيوست.

دکتر فروردین با بیان اینکه برای انجام این عمل از پیچیده ترین و پیشرفته ترین شیوه های عمل جراحی چشم كه حدود پنج ساعت طول می کشد، استفاده می شود، گفت: دستگاهی که در کنار چشم بیمار تعبیه شده، گیرنده تصاویری است که توسط دوربین از محیط ضبط و پس از پروسس توسط آنتن به طرف چشم فرستاده مي شود، تصاوير دريافتي بر روي سطح چشم با کمک سيمي به يك صفحه شامل ٦٠ الكترود كه طي عمل جراحي بر روي مركز شبكيه نصب شده است منتقل مي شود و تحريك حاصل از راه عصب بينايي به كورتكس بينايي منتقل و در نهايت پس از تمرينات توانبخشي ديدي در حدود يك متر شمارش انگشت ايجاد مي شود و در وضعيت جديد، بيمار قادر به انجام بسياري از فعاليت هايش به طور مستقل مي شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه، اضافه کرد: البته دستگاه و امکاناتی که برای این عمل جراحی نیاز است، مانند تمام حرکات علمی جدیدی که پا به عرصه جهانی می گذارد، گران است و از لحاظ معادل ریالی، حدود 700 میلیون تومان هزینه برای هر بیمار دارد؛ قابل ذکر است که این اعمال به صورت رایگان بر روی این بیماران انجام گرفته و با وجود اینکه در جهان اغلب افراد متمول توانايي انجام اين عمل را دارند، اما باعث مباهات است که این خدمت در اختیار معمولی ترین افراد این جامعه قرار گرفت، همچنين انتخاب بيماران خانم برای نخستین اعمال جراحی، نشان دهنده توجه ویژه جامعه پزشکی ما به جایگاه رفیع زن و مادر در جامعه است و امیدواریم که با حمایت مسوولان عالي رتبه و افراد نیکوکار حوزه سلامت کشور، این شیوه جراحی گسترش پیدا کند.

او با ابراز امیدواری نسبت به کاهش هزینه های این جراحی با ادامه روند گسترش این عمل جراحی در کشور، مانند جراحی کاشت حلزون شنوایی، گفت: در مرحله اول پیش بینی می شود، که 12 هزار ایرانی هستند که به طور مستقیم می توانند از این عمل استفاده کنند که با گسترش زمینه های استفاده از این عمل، این مهم میسر شود.

دکتر فروردین یادآور شد: اگر چه این عمل در شیراز انجام شده، اما من خود را عضوی از جامعه چشم پزشکی کشور می دانم و انجام اين عمل افتخاري براي تمام كشور است.

نظرات بینندگان