کد خبر: ۱۴۵۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۹ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس:

این توقع که مسجد توجیه کننده کار دولت‌ها باشد صحیح نیست/ شبکه ارتباطی و اطلاع‌رسانی مساجد استان فارس شکل بگیرد

آیت‌الله دژکام گفت: نباید این‌گونه برداشت شود بودجه‌هایی به مسجدی تخصیص می‌یابد و لزوما مسجد هم فکر با جریان حاکم باشد، مسجد باید مبدا حرکت باشد نه اینکه سیاسیون بخواهند برای این نهاد تصمیم بگیرند؛ در مسجد باید حکم خدا گفته شود.
به گزارش سرویس فرهنگ و اندیشه های دینی شیرازه، آیت‌الله لطف‌الله دژکام نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس بعدازظهر امروز در نشست شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان، گفت: اگر کار برای رضای خدا نباشد و توفیق شامل حال ما نشود هرچه هم کوشش داشته باشیم، نتیجه نمی گیریم. 

وی افزود: مسجد گستره فعالیتی وسیعی دارد و کانون های فرهنگی و هنری مساجد یکی از مجموعه های مسجد هستند؛ وجود کانون ها با برکت بوده و با همه مشکلات و محدودیت ها کانون های مساجد مراکز بسیار خوب و تاثیر گذار بوده اند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه باید نقش مسجد به عنوان یک نهاد دینی مورد بررسی قرار گیرد، اظهار داشت: چه حاکمیت اسلامی باشد و نباشد "مسجد" در حال نقش آفرینی است؛ این نهاد دینی عمیق تر و تاثیر گذار تر از این است که وابسته به حاکمیت باشد چرا اینکه مبنای ایجاد حاکمیت شده است. 

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس با تاکید براینکه تغییر فضای گفتمانی بعد از انقلاب، ما را نباید از نقش مسجد دور کند، گفت: اگر مسجد یک نهاد دینی با این سابقه است، باید کار های درون مسجد را با دستورات اللهی سامان دهیم. 

بنا به عقیده تولیت آستان احمدی و محمدی(ع) مسجد محور تمامی فعالیت ها است و اگر می خواهیم مسجد محوریت خود را حفظ کند، آبادی مسجد به کسی است که ایمان داشته و متوجه روز قیامت باشد، تاکید کرد: توجه به روز قیامت باید مورد توجه کانون های مساجد باشد به گونه ای که انسانی تا روز قیامت تربیت شوند؛ مکان گفتمان سازی مسجد است.

این توقع که مسجد توجیه کننده کار دولت ها باشد صحیح نیست/ شبکه ارتباطی و اطلاع رسانی مساجد استان فارس شکل بگیرد

وی اطلاع رسانی و شبکه سازی در مساجد استان را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: باید در کانون ها اطلاع رسانی مناسب صورت گیرد و مدیریت ها شفاف باشد؛ مقدمه بصیرت باید اطلاع رسانی باشد. 

آیت الله دژکام خطاب به مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد و مسئولان امور فرهنگی استان ابراز داشت؛ باید شبکه مساجد استان فارس با ارتباطات وسیع و مستمر شکل بگیرد چرا اینکه هرچه بیشتر کانون های مساجد مرتبط شوند، نتیجه موثر تر است. 

نماینده ولی فقیه در استان فارس لازمه نقطه مطلوب ارتباطی بین مساجد را استفاده از تجربه کانون های موفق دانست و خاطرنشان ساخت: همین موضوع باعث نمایان شدن قدرت مسجد می شود لذا از قدرت مساجد نباید غافل شویم. اکنون بین مجموعه ها تفرقه ایجاد شده است و یکی را مقابل دیگری قرار می دهند.

این توقع که مسجد توجیه کننده کار دولت ها باشد صحیح نیست

به گفته امام جمعه شهر شیراز؛ نباید اینگونه برداشت شود که بودجه هایی به مسجدی تخصیص می یابد و لزوما مسجد هم فکر با جریان حاکم باشد، مسجد باید مبدا حرکت باشد نه اینکه سیاسیون بخواهند برای این نهاد تصمیم بگیرند؛ در مسجد باید حکم خدا گفته شود.

وی ادامه داد: مسجد باید راه دولت ها را مشخص کند و نباید این جایگاه عوض شود. وظیفه دولت حمایت است اما اینکه توقع کند که مسجد توجیه کننده کار دولت باشد، این صحیح نیست. 

آیت الله دژکام با بیان اینکه در ارتباط مساجد با حاکمیت باید مسائل مختلف رعایت شود، تاکید کرد: برخی از پاکت های کمک مالی که از سوی مساجد پس داده می شود، معنی دارد لذا این حالت باید برای تمامی مساجد ما حفظ شود و این رابطه باید تمدن سازی شود.

نماینده رهبر انقلاب در استان فارس با اشاره به کمک های دولت ها و یا سازمان ها به مساجد، گفت: با برخی از کمک ها اگر مسجد محوریت خودش از از دست بدهد، کمک نمی خواهیم. ما توجیه گر عملکرد دولت نیستیم و کمک وظیفه دولت است. 

امام جمعه شیراز باتشریح فعالیت های مسجد در دوران مبارزه علیه نظام شاهنشاهی، اظهار کرد: مشروعیت دولت ها از مساجد بوده و بعضا این نگاه متفاوت است؛ باید نسبت مساجد و کانون های مساجد به دولت تبیین شود، همه باید متوجه جایگاه مسجد باشند. 

آیت الله دژکام با انتخابات سال آینده را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: انتخاب خوب کسی است که وقتی مسئول شد حرف و دستور خداوند مهم تر از تمامی دنیا باشد. چنین کسی حق مسجد را ضایع نمی کند، نقش آفرینی مسجد برای انتخابات 

به گفته این استاد دانشگاه؛ اگر می خواهیم در گام دوم نقش موثری داشته باشیم ارتباط با دولت، شهرداری و... باید مشخص و واضح شود. 

وی درپایان تاکید کرد: باید برخی از گروه های جهادی به مسئله جامعه پردازی و تمدن سازی بپردازند.

انتهای پیام/ح/م

نظرات بینندگان