دفاع نایب رئیس شورا از پروژه های هدف 90!/شوراي شهر شوراي شهرداري است/نمره شورا بالاتر از 15 نیست
به گزارش شیرازه، نشست مشترک شوراي شهر و شهرداري با خبرنگاران به مناسبت هفته شيراز در روز آغاز اين هفته در حالي برگزار شد که شهردار و مديران شهرداري هيچ کدام در اين جلسه حضور نداشتند. به همين خاطر اين نشست به جلسه پرسش و پاسخ ميان اعضاي شورا و خبرنگاران تبديل شد. رييس شورا نيز به عدم حضور شهردار و مديران شهرداري انتقاد کرد و گفت از آنجا که اين برنامه به عنوان يکي از برنامههاي هفته شيراز از طرف معاونت فرهنگي اجتماعي شهرداري برنامه ريزي شده است جاي تعجب است که کسي از شهرداري در اين جلسه حضور ندارد.
استفاده انتخاباتي از موقعيت خود در شوراي شهر درست نيست
در ادامه ده نفر از اعضاي شورا که در اين جلسه حاضر بودند به سوالات خبرنگاران در خصوص عملکرد شش ساله خود و انگيزه حضور در انتخابات دور بعد پاسخ دادند. اما مهدي خاني پس از چند دقيقه حضور جلسه را ترک کرد. وي درباره علت اين کار به خبرنگاران گفت: اين جلسه به نشست انتخاباتي تبديل شده بود. چون ساير کانديداها امکان برگزاري چنين جلساتي را ندارند من در اين جلسه نماندم. اين کار درستي نيست که از اين شرايط استفاده انتخاباتي کنيم.
اکثر
اعضاي شورا عملکرد خود را درشش سال گذشته خوب ارزيابي کردند. نايب رئيس
شوراي شهر در اين باره گفت: ديکته نانوشته غلط ندارد، در کار مديريتي به
طور قطع نواقصي نيز وجود دارد. زارع خفري افزود: شوراي سوم کارهاي مثبت و
درخشاني در کارنامه خود داشته و ضعفها و معايبي را نيز از سر گذرانده است.
پروژههاي هدف 90 از نقاط
درخشان فعاليت شوراي دور سوم بود!
شبير زارع خفري اظهار داشت: تصويب و پيگيري پروژههاي هدف 90 به طور قطع از نقاط
درخشان فعاليت شوراي دور سوم بود که اميد داريم تا پايان عمر شورا بيش از
70 تا 80 درصد پيشرفت فيزيکي داشته باشد.
شوراي شهر شوراي شهرداري است!
مظفر مختاري نيز ادامه داد: شوراها به تدريج دارند به اين بلوغ ميرسند که بتوانند کارهاي زيرساختي و بلندمدت انجام داده نقش خود را به عنوان يک نهاد تصميمگيري محلي ايفا کنند اما هنوز شوراي شهر شوراي شهرداري است و نتوانسته وارد حوزههاي کلانتر مديريت شهري شود.
زينالعابدين عرب نيز اظهار داشت: زماني که شوراي دور سوم بر سر کار آمد شهرداري در مسائل فرهنگي حرکت ويژهاي نداشت اما امروز شهرداري در مسائل فرهنگي، اجتماعي و ورزشي مدعي است. شورا گام هاي خوبي در اين زمينه هابرداشت. وي برخي نشيب و فرازهاي شورا را به سبب مسائل مادي دانست و ابراز داشت: سالهاي پاياني کار شوراي سوم شيراز بلوغ خوبي پيدا کرد و در اکثر موارد طرحها با اکثريت آرا به تصويب رسيد.
جاي خالي افراد متنفذ در شورا
اما دو عضوي که 9 ماه پيش پس از ماجراهاي دوعضو جنجالي و استعفاي آنها وارد شورا شدند، معتقد بودند که جاي خدمت بيشتري در شوراي سوم وجود داشت و بايد از توانمنديها بهتر استفاده ميشد.
به عنوان مثال قطار شهري بايد در اين
شش سال به حرکت در ميآمد و کارهاي بيشتري براي تبديل اين شهر به قطب
گردشگري زيارتي و درماني انجام ميشد.
حق نگر در اين باره اظهار داشت:
شوراي سوم کارهاي خوبي انجام داد اما دو سال آخر شورا بازده بيشتري نسبت به
چهار سال اول داشت. طي دوسال اخر طرحهاي خوبي مصوب شد که ميتواند روند
کار را براي اعضاي دور چهارم تسهيل کند. اگر وارد شوراي چهارم شوم حتما
روند شوراي سوم را ادامه خواهم داد.
نمره شورا بالاتر از 15 نیست
ميري نيز افزود: نمره شورا در اين هفت
تا هشت ماهي که بنده به آن افزوده شدم بالاتر از 15 نيست.اميدوارم اعضاي
شوراي چهارم متد و روش بهتري براي خدمت داشته باشند و در زمينه جذب
سرمايهگذار کارهاي بهتري را انجام دهند.
ميري ادامه داد: شوراي چهارم بايد با بينشي وسيعتر و مقتدرتر مسائل فرهنگي و عمراني را پيگيري کند. وي همچنين افزود: اگر افراد متنفذ سياسي و اجتماعي در شورا ورود کنند شورا بسيار قدرتمند ميشود. زيرا افرادي با سابقه اجرايي و قانونگذاري در حد کلان استاني و کشوري از ديد وسيعتر و تعاملات بهتري برخوردارند. به شرط آن که اين افراد به محض ورود تفکر شورايي را جايگزين تفکر حزبي کنند، ميتوانند منشا خدمات فراوان باشند.
وي تصريح کرد: اصل اساسي شوراي شهر وجود همدلي، اتفاق نظر، تشريک مساعي و خدمترساني است و اگر استانداراني بخواهند در اين عرصه حضور بيابند بايد نگرش شورايي داشته باشند.
شوراي سوم شيراز شورايي پر چالش بود
معصومه زارع افزود: شوراي سوم شيراز شورايي پر چالش بود اما به مرور به تعامل، همفکري و نقطه ثبات خود رسيد و همگرايي و خرد جمعي در آن شکل گرفت.
وي تصريح کرد: در ابتداي کار تفکر مردسالارانهاي در اين شورا وجود داشت اما با شکلگيري کميته بانوان در شهرداري و تعيين جايگاه مشاور بانوان شهردار شيراز به مرور نواقص برطرف و فعاليتهاي خوبي براي بانوان در حيطه مسائل شهري انجام شد.
در ادامه رئيس کميسيون عمران، حمل و نقل در مورد ضعف کارهاي مطالعاتي در شوراي شهر پاسخ داد: ايجاد مرکز پژوهش در شوراي شيراز دنبال شده اما نياز به تعريف ساختار مدونتري دارد.با توجه به اينکه شورا وارد بعد اجرايي امور نميشود و تنها چارچوب را مشخص ميکند، مطالعات پروژهها بيشتر توسط مشاوران شهرداري انجام ميشود.
نقيب زاده تصريح کرد: البته استفاده از مشاوران و افراد با تجربه در موارد مورد بررسي در شورا بايد در کميسيونهاي مربوطه به گونهاي کاملتر دنبال شود و ساز و کار بهتري در ساختار مديريتي شورا براي تحقق اين امر فراهم آيد.
وي ادامه داد: برنامههاي شورا بايد فراتر از روند پروژهمحوري دنبال شده و بر اساس مطالعات بالادست و با هماهنگي پروژههاي مختلف با مطالعات آيندهنگرانه تطبيق داده شود.
همکاری صدا و سیما با شورا خوب نیود
محسن معين نيز اظهار داشت اگر کار مثبتي در کارنامه شوراي سوم وجود دارد با همکاري مطبوعات و خبرگزاريها ميسر شده است اما همکاري صدا و سيما در اين چند سال با شوراي شهر شيراز زياد خوب نبود.وي افزود:در کلانشهرها هيچ نهادي بالاتر از شورا نيست و اين نهاد بايد بتواند خواستههاي مردم را به دستگاه اجرايي منتقل کرده و از منافع مردم در مقابل دولت دفاع کند.
معين با اشاره به اينکه شهرهاي موفق در زمينه مديريت شهري از تجارب افراد استفاده کرده و اجازه ميدهند ثبات مديريتي تاحد معقول وجود داشته باشد، تصريح کرد: اگر تعداد اعضاي شورا هنوزهم يازده نفر بود قطعا در انتخابات شوراي چهارم شرکت نمي کردم و فضار ابراي افراد جوان تر خالي مي کردم اما با افزايش تعداد ترجيح دادم که تجربيات خود را در اين راستا به کار گيرم.
وي خاطرنشان کرد: بزرگترين دستاورد شوراي سوم باز کردن فضاهايي بود که اعضاي دورههاي بعد شورا ملزم به پاسخگويي به مردم باشند.
محاصره ساعت گل و خيابان زند بين ميلههاي آهني چهره شهر را خشن ميکند
رئيس کميسيون فرهنگي شوراي شهر روز گذشته در صحن علني شورا از محاصره خيابان زند و ساعت گل شيراز ميان ميلههاي آهني انتقاد کرد و گفت: گرچه همه براي رفع معضل ترافيک در تلاش هستند اما محاصره شدن خيابان زند با ميلههاي آهني چهره شهر را سخت و خشن ميکند و در شان کلانشهر شيراز نيست.
زين العابدين
عرب تقاضا کرد: اين موضوع در کميسيون فرهنگي و عمران بررسي شود.
رئيس
کميسيون عمران و حمل و نقل شورا نيز خاطرنشان کرد: بازخوردهاي اخبار منعکس
شده درباره مرحله ارشادي طرح ترافيک نشان ميدهد که مردم قوانين مربوط به
محدوده ترافيکي را رعايت ميکنند. اين حاکي از درک بالاي مردم است.
نقيب
زاده نيز تصريح کرد: انتظار ميرود در استفاده از تجهيزات لازم براي اجراي
طرح محدوده ترافيک زيبايي چهره شهر هم لحاظ شود.
معصومه زارع نيز روز گذشته
در سخنان پيش از دستور خود در دويست و نودمين جلسه شوراي شهر شيراز با
اشاره به سالروز ميلاد حضرت زهرا(س) گفت: تبيين و شناخت ابعاد شخصيتي حضرت
زهرا و الگوسازي آن شخصيت والا بين زنان جامعه سبب ميشود که بسياري از
ناهنجاريهايي که امروزه زنان جامعه را تهديد ميکند به حداقل برسد.
بيحجابي و سستي بنيان خانوداهها و افزايش ميزان طلاق و ناهنجاريهاي
اخلاقي، ثمره تهاجمهاي فرهنگي و افکار غربگرايانه است که روز به روز
بيشتر دامن خانواده ها را ميگيرد.
اين عضور شورا با اشاره به روز شوراها گفت: شايد امروز شورا نقش حلقه مفقوده در نظام مديريت شهري را جامه عمل پوشانده و توانسته محوريت حاکميت مردمي بر سرنوشت را در ارکان تصميمگيري شهري به فعليت برساند البته مشروعيت مصوبات شورا و فراگيرسازي تفکر از مردم براي مردم زماني اثربخش خواهد بود که رضايتمندي شهروندان را تامين کند. برهمين اساس تلاش جهت ايجاد مديريت واحد شهري که تا کنون صرفا در حد شعار باقي مانده، جهت خدمت رساني بيشتر به مردم ضروري مي نمايد.
وام 30ميليارد توماني بانک شهر براي تامين واگنهاي قطار شهري
به دنبال مطرح شدن طرح دوفوريتي کمک 30 ميليارد توماني شهرداري به سازمان قطار شهري در جلسه هفته پيش شورا جهت پايان دادن به انتظار مردم و بهره برداري از آن در عمر باقيمانده شوراي سوم، روز گذشته پرداخت وام 30 ميليارد توماني بانک شهر براي تهيه واگن هاي قطار شهري جهت تکميل و بهره برداري از خط يک در صحن علني تصويب شد. طبق اين مصوبه اين وام به پيمانکار داده ميشود تا هنگامي که اعتبارات ملي اين پروژه محقق شد وام بازگردانده شود. گفتني است شهرداري متعهد بازپرداخت اصل و سود اين وام است.
آغاز مطالعات امکان سنجي اجراي معبر شمالي، ميدان امام حسين تا ميدان بسيج
آغاز مطالعات امکانسنجي اجراي معبر شمالي- جنوبي حدفاصل ميدان امام حسين تا ميدان بسيج نيز از ديگر مصوبات روز گذشته شوراي شهر بود. اين معبر سه طبقه پيشبيني شدهاست که طبق پيشنهاد کميسيون سرمايهگذاري شوراي شهر در زيرزمين دوم قطار شهري عبور خواهد کرد و زيرزمين اول خط تندرو و سطح آن نيز معبري عادي به صورت فعلي خواهد بود. در مطالعات امکانسنجي قرار است بررسي شود که آيا خط تندرو ميتواند از روي معبر قطار شهري عبور کند. طبق اين مصوبه تا دوماه ديگر بايد نتيجه اين مطالعات به شورا ارائه شود.
انتهای پیام/523