کد خبر: ۴۲۱۳۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۷ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۲

روایتی از مداحی که بی‌سر شد

در دوران دفاع مقدس، حاج‌شیرعلی سلطانی در منطقه مداحی می‌کرد؛ او در این مجالس می‌گفت «ما نوکری آقا امام حسین را پذیرفتیم، آیا سزاوار است ارباب ما در روز محشر بدون سر بیاید و نوکر با سر بیاید؟»

به گزارش شیرازه به نقل از فارس، سردار محمدجعفر اسدی رئیس بازرسی قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در ستادکل نیروهای مسلح در یادواره 52 شهید طایفه کلهر که شب گذشته در مسجد رسول اکرم(ص) مسگرآباد تهران برگزار شد، ضمن درود بر اباعبدالله حسین(ع)، شهدای راه حق و آزادی، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، از برگزارکنندگان این مجالس که مزین به یاد شهدا است، تقدیر کرد.

وی در ادامه گفت: امروز که در دهه سوم دوران دفاع مقدس هستیم، برخی فکر می‌کنند این واقعه هم مانند سایر وقایع می‌گذرد و به فراموشی سپرده می‌شود؛ می‌خواهم به این افراد بگویم اتفاقی که سال 61 هجری قمری در کربلا رخ داد، همواره مانند خورشید درخشان می‌درخشد و به همه انسان های آزاده نور می‌دهد.

مشاور رئیس ستادکل نیروهای مسلح یادآور شد: نور واقعی عاشورا نوری است که حتی گاندی برای نجات از استکبار بریتانیا تمسک به دامان امام حسین (ع) می‌کند؛ 8 سال دفاع مقدس ما هم از جنس عاشورا است.

وی خاطرنشان کرد: رزمندگانی که در 8 سال دفاع مقدس به جبهه رفته‌اند، فارغ از این دنیا بوده‌اند، چرا که حب دنیا رأس تمام خطایا است؛ شهدا با رها کردن دنیا توانستند ابتدا در جنگ درونی و سپس در جنگ بیرونی پیروز میدان باشند.

سردار اسدی بیان داشت: امام حسین (ع) در حدیثی می‌فرمایند: «دوستی وطن، از نشانه‌های ایمان است» برخی این حدیث را ابتر نقل می‌کنند در حالی که امام حسین (ع) می‌فرمایند ما دو وطن داریم، یک وطنی که در آن در این دنیا زندگی می‌کنیم و وطن دیگری که در جوار رحمت حق است؛ شهدا هر دو وطن را دوست داشتند و با ایثار خود، وطن این دنیا و وطن دیگر در پیشگاه حق را آباد کردند.

وی خاطرنشان کرد: امروز با نگاهی به منطقه، از مصر، سوریه، لبنان، عراق، افغانستان، پاکستان و بحرین درمی‌یابیم که آسایشی که مردم ما دارند مدیون شهدا هستند وگرنه بمبی که امروز در بغداد منفجر می‌شود، باید در تهران منفجر می‌شد. این بمب‌ها را برای ملت ما تهیه کرده بودند.

سردار اسدی یادآور شد: امریکایی‌ها از آن سوی کره زمین نیامده‌اند که عراق را بگیرند، عراق که در دست خودشان بود، یا کویت را آزاد کنند، کویت هم برای خودشان بود، عربستان هم یکی از نوکران سرسپرده امریکا است؛ امریکایی‌ها به خاطر ایران آمدند، اما می‌بینیم که زیر سایه ولایت فقیه چه عزتی شامل حال ملت ایران شده است.

رئیس بازرسی قرارگاه خاتم الانبیاء با بیان اینکه باید قدر ولایت فقیه را بشناسیم، نعمتی که خداوند به ما داده است، گفت: اخوان‌المسلمین یک سال توانست مصر را از چنگال حسنی مبارک بیرون بیاورد، اما فقدان ولایت فقیه سبب شد تا به سال نکشید که قلع و قمع شدند.

وی گفت: نزدیک به سه سال است که تمام استکبار جهانی دست به دست هم داده‌اند تا بشار اسد را حذف کنند، اما چون دست بشار اسد در دست ولایت فقیه است، استکبار، قدرت از بین بردن این جوان را ندارد.

سردار اسدی ادامه داد: استکبار جهانی هم می‌خواهد جان ما را بگیرد و هم ذلیل‌مان کند؛ ما اهل جنگ نیستیم اما وقتی ببینیم که جنگی پیش می‌آید، تمام مردم از زن و مرد و پیر و جوان مقاومت خواهند کرد که در طول این سال‌ها این ملت نشان داده‌اند که در مقابل استکبار می‌ایستند.

وی با اشاره به خاطره‌ای از یک مداح شهید گفت: در دوران جنگ مداحی داشتیم به نام «حاج شیرعلی سلطانی» او در روزهای اول دفاع مقدس با گردان‌هایی که از شیراز اعزام می‌شدند به جبهه می‌آمد. او در مداحی‌ها جملاتی می‌گفت که من فکر می‌کردم شگرد مداحی اوست، او می‌گفت «ما نوکری آقا امام حسین (ع) را پذیرفتیم، آیا سزاوار است که ارباب ما در روز محشر بدون سر بیاید و نوکر با سر بیاید؟» حاج شیرعلی این جمله را می‌گفت و چنان مداحی می‌کرد که رزمنده‌ها را به حال و هوای خوبی می‌رساند.

سردار اسدی یادآور شد: سرانجام در تپه 122 شوش، صدامی‌ها یک آرپی‌جی زدند و سر حاج‌شیرعلی سلطانی از بدنش جدا شد؛ شهید حاج موسی رضازاده و یکی از رزمنده‌ها رفتند تا پیکر حاج شیرعلی را به عقب بیاورند که ماشین‌شان با برخورد به میدان مین در آنجا ماند؛ فردای آن روز ماشین را بکسل کردند و آوردند؛ حاج شیرعلی سر نداشت و ممکن بود در بین شهدا گم شود، لذا یکی از رزمنده‌ها با ماژیک روی سینه او اسمش را نوشت تا بعداً به راحتی پیدایش کنند.

وی افزود: دوستان نقل می‌کردند بعد از چند روز، این شهید و تعدادی دیگر از شهدا را به شیراز بردیم؛ نماز به امامت آیت‌الله حائری شیرازی بر پیکر مطهر این شهدا خوانده شد و بنا بود این شهدا در قطعه شهدا دارالرحمه دفن شوند. مادر حاج شیرعلی سلطانی به محضر آقای حائری آمد و گفت: «پسرم یک قبر برای خودش درست کرده و گفته است که مرا در قبر خودم به خاک بسپارید». از مادرش شهید سراغ قبر موردنظر را گرفتند و او گفت: «پسرم یک مسجد در خیابان زرهی شیراز به نام مسجد المهدی(عج) ساخته و کنار این مسجد قبری درست کرده و وصیتش این بود که مرا در اینجا دفن کنید».

اسدی ادامه داد: آیت‌الله حائری شیرازی نیز تأکید بر این داشتند که باید به وصیت شهید عمل کنیم؛ بچه هایی که شیرعلی را دفن کردند، می گفتند «ما شاهد بودیم که کف پای شیرعلی سلطانی به ته قبر و گردنش به سر قبر می‌رسید. اگر شیرعلی سر داشت، در این قبر جا نمی‌شد». شیرعلی این قبر را قبل از پیروزی انقلاب برای خودش آماده کرده بود یعنی از سال‌ها پیش آماده سر دادن برای دین خدا بود که آن نوحه را در جمع رزمندگان می‌خواند.

به گزارش «توانا»، در این مراسم جمع زیادی از خانواده شهدا و ایثارگران حضور داشته و نوجوانان و جوانان بسیجی مشارکت ویژه‌ای در برگزاری مراسم داشتند.

قرائت قرآن کریم توسط قاری نوجوان «ابوالفضل امیری»، اجرای سرود گروه نوجوانان بسیج شهدای مسگرآباد، اجرای گروه تواشیح محراب، شعرخوانی رحیم چهره‌خند با یادآوری حماسه‌های 52 شهید طایفه کلهر و در پایان ضیافت افطاری از حاشیه‌های یادواره شهدای طایفه کلهر بود.

شهیدان یدالله کلهر، قائم مقام لشکر 10 سیدالشهداء، مهدی خندان فرمانده تیپ عمار، علیرضا کلهر، شیخ علی اوسطی و اسماعیل کلهر از جمله شهدای این طایفه هستند.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان