کد خبر: ۶۴۹۴۵
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۱۴ دی ۱۳۹۳
استاد دانشگاه شیراز:

سیاسی‌کاری در وزارت علوم نتیجه داد!

چنانچه بخواهیم تنها تعداد مقالات علمی را که در مجلات معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده است محاسبه کنیم رتبه تولید علم ایران متفاوت خواهد بود

به گزارش شیرازه، جعفر مهراد استاد دانشگاه شیراز، با اشاره به آمار تولید علم کشورمان در سال 2014، گفت: پژوهشگران ایرانی در طول سال 2014 میلادی تعداد 26 هزار و 494 مدرک تولید کردند که از سوی پایگاه استنادی تامسون رویترز که در ایران به آی اس آی معروف است ثبت و نمایه شد.
وی در گفت‌وگو با فارس ادامه داد: میزان تولیدات علمی ایران در سال 2013 میلادی 29 هزار و 985 مدرک است که در مقایسه با سال 2012 میلادی که ایران موفق به تولید30 هزار و 185 مدرک شده است تعداد200 مدرک کمتر است. آمار تولید علم ایران در سال 2011میلادی نیز تعداد 28 هزار و 363 مدرک است.
این استاد علم اطلاعات خاطر نشان ساخت: آمارهای فوق کل مدارک یعنی مقاله‌ها، مجموعه مقالات کنفرانس‌ها، فصول کتاب و سایر فرم‌های اطلاعاتی را در بر می‌گیرد.

چهره ماندگار علمی کشور افزود: چنانچه بخواهیم تنها تعداد مقالات علمی را که در مجلات معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده است محاسبه کنیم رتبه تولید علم ایران متفاوت خواهد بود.

وی گفت: بر این اساس، میزان تولیدات علمی ایران به شکل مقاله در سال 2014 میلادی 23 هزار و 701 مقاله است. تعدادمقالات دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور در سال‌های 2011 تا 2013 نیز به ترتیب 21 هزار و 646 مقاله، 24 هزار و 235 مقاله، و 25 هزار و 724 مقاله است.
به گفته مهراد پنج رشته برتر از نظر تولیدات علمی در سال 2014 میلادی عبارت است از شیمی چند رشته‌ای با یک هزار و 511 مقاله، علم مواد چند رشته‌ای با یک هزار و 480 مقاله، مهندسی شیمی با یک هزار و 465 مقاله، برق و الکترونیک با 13 هزار و 787 مقاله و شیمی فیزیک با یک هزار و 136 مقاله.

عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: پراستنادترین مقاله‌ای که در سال 2014 میلادی توسط دانشمندان ایران به چاپ رسیده و در تامسون رویترز ثبت و نمایه شده است مربوط به محسن شیخ الاسلامی، مفید گرجی بندپی، محسن حسن و سهیل سلیمانی است که تاکنون 43 بار مورد استناد قرار گرفته است.

وی در همین رابطه به تولیدات علمی ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: کل تولیدات علمی ترکیه در سال 2014 میلادی 28 هزار و 398 مدرک است که تعداد 1900 مدرک نسبت به ایران بیشتر تولید کرده است.
براین اساس، ایران در پایگاه استنادی تامسون رویترز بعد از ترکیه قرار دارد و ترکیه رتبه اول و ایران مقام دوم تولید علم منطقه را به خود اختصاص داده‌اند.

در عین حال و علیرغم اعلام آمارهای فوق، مهراد با اشاره به انتقادهای روزهای اخیر در مورد تولیدات علمی کشور گفت: این انتقادات ناصواب است و با اسناد بالا دستی در تناقض هستند.

وی افزود: هر گونه غفلت در این حوزه خسارت‌های جدی بر پیکر تولید علم ایران وارد خواهد کرد که وزارت علوم در این زمینه مسئولیت اساسی دارد.


نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
سعید
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳
3
آیا واقعا پیشرفت کشور را با تعداد مقالات ISI سنجیدن کار درستی است؟
سهیل مرادی
این یک استاندارد بین المللی است سعید جان دلبندم! روی این هم شک داری؟
اگر بگن آمریکا شما قبول می کنی؟
آخه چقدر ضعف و زبونی؟! چقدر
ناشناس
ای جمله ای که در تیت از قول دکتر مهرداد زده اید: سیاسی کاری در وزارت علوم نتیجه داد، در کجای متن خبر آمده است؟! اصلاً این جمله از دکتر مهرداد است؟ شما مدعیان دین و اخلاق و اصول گرایی همه تان دروغگویید.
استاد دانشگاه شیراز
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳
4
ایشان با آمارهای سفارشی خود به دولت های قبلی خیلی کمک کرده و حالا که تعویض شده اند به یک منقد تبدیل شده اند
ناشناس
کاملا درست است
کتابدار
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳
0
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز ,هنوز اطلاعات سال 2014 میلادی به صورت کامل نمایه سازی نشده است. علت را می توان در پدیده تاخیر در انتشار مجلات علمی جستجو کرد که شامل هر دو پایگاه اسکوپوس و آی. اس. آی می گردد این که امر طبیعی است ,آقای دکتر شما که این را می دانید
ارشد کتابدار
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳
0
رهبری در فرمایشات اخیر خودشان فرمایش کردند :قدرت علمی ایران اسلامی را سیاه نمایی نکنید