کد خبر: ۷۷۶۹۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۲۰ مهر ۱۳۹۴
شناگرملی پوش استان فارس:

اولین شناگر فارسی بودم که در بازی های آسیایی طلا گرفتم اما نمی دانم مسئولین خبر دارند؟!

اولین شناگری بودم که از استان فارس در بازی های آسیایی شرکت کردم و مدال گرفتم اما نمی دانم مسئولین اصلاً خبر دارند یا نه ؟!

اولین شناگر فارسی بودم که در بازی های آسیایی طلا گرفتم اما نمی دانم مسئولین خبر دارند؟!/ فارس به ورزشکارانش هیچ اهمیتی نمی‌ دهدبه گزارش سرویس ورزشی شیرازه، احمدرضا جلالی شناگرملی پوش استان فارس که از 5 سالگی آموزش شنا را آغاز کرده و درسن 7 سالگی اولین مدال شنای کشوری را کسب کرده در مصاحبه ای با نشریه صدای مردم گفت: در سن 8 سالگی اولین رکورد کشور را جابه جا کردم وتا 17 سالگی به این روند ادامه دادم ورکوردهای کشوری زیادی را جا به جا کردم.

او که 23 سال دارد و 18 سال در این رشته فعالیت کرده است این گونه ادامه داد: علاوه بر مقام های بسیار درمسابقات کشوری اولین کسی بودم که در رشته شنا ورودی المپیک جوانان سال 2010 سنگاپور را کسب کردم.

جلالی خاطرنشان کرد: مسابقات برون مرزی را از 15 سالگی شروع کردم و اولین مسابقه من در اندونزی بود. شرکت در بازی های آسیایی جوانان هم جزء بهترین مقام‌های من است که در آسیا پنجم شدم. علاوه بر آن در مسابقات نجات غریق آسیایی هم چند مدال طلا و نقره و برنز آسیایی داشتم و تنها طلای ایران در مسابقات بین‌المللی مالزی را آوردم.

شنا رشته پرمدالی که جایگاه حرفه ای خود را ندارد!

این شناگر جوان که افتخاراتی نظیر مقام برتر در مسابقات بین‌المللی دبی، کسب مدال نقره در کاپ جهانی ترکیه، کسب دو مدال نقره در مسابقات تیمی مالزی، کسب مقام ششم تیمی در بازی آسیایی داخل سالن کره را در کارنامه خود دارد ابراز داشت: در شنای 50 متر آزاد 16/31 ثانیه رکورد 10 سالگی من بوده که هنوز کسی آن را جا به جا نکرده و در 50 متر پروانه نیز در رده سنی زیر 10 سال رکورد 34 ثانیه داشتم. در 100 متر آزاد رکورد من 1 دقیقه و 8 ثانیه و در 200 متر مختلط نیز رکوردم 2 دقیقه و 51 ثانیه بود

وی تصریح کرد: به رغم کسب این افتخارات تنها حامی من در تمامی این سالها خانواده‌ام و مربی ام آقای کشتکار بودند. جز عشق و علاقه در این رشته چیز دیگری وجود ندارد.

جلالی با بیان اینکه متأسفانه شنا در جایگاه مناسب خود قرار ندارد، افزود: تا قبل از المپیک جوانان روی رشته شنا یک سرمایه گذاری هایی می شد و مشخص بود این رشته در همه رده‌های سنی در حال پیشرفت است اما بعد از آن که رئیس فدراسیون عوض شد مربی‌ها عوض شدند و این باعث شد به 10 سال قبل از آن برگردیم. الان یک سال است که رئیس فدراسیون مجدداً عوض شده و یک فرد آشنا به شنا سر کار آمده به همین خاطر مجدداً روزنه‌هایی از پیشرفت قابل مشاهده است.

وی با اشاره به اینکه بزرگان ورزش اهمیتی به این رشته نمی‌دهند اظهار داشت: اگر متولیان بخواهند در این رشته سرمایه‌گذاری کنند، در بازه زمانی 8 تا 12 سال نتیجه آن را می‌بینیم. شنا رشته پر مدالی است که جای افتخار آفرینی برای کشور و استان دارد و در ایران استعداد آن وجود دارد اما واقعاً نسبت به شنا کم لطفی شده است.

این شناگر ملی پوش ادامه داد: تیم چین که 10 سال پیش 1 مدال هم نمی‌توانست بگیرد و تیم ضعیفی در شنا بودند الان از بهترین مدال‌آوران هستند.

وی با بیان اینکه تمرینات شنا و نجات غریق متفاوت است، گفت: سال 2012 (آبان 92) در استرالیا اولین بار بود که در مسابقه نجات غریق جهانی شرکت کردم و تنها با 30 صدم ثانیه دوم جهان شدم. اگر از قبل تجربه این گونه مسابقات را داشتم حتی می‌توانستم مقام اول را نیز کسب کنم، نفر اول این مسابقات اهل نیوزلند که مهد شنا محسوب می‌شود، بود.

بی‌توجهی و کم لطفی‌ها علت ضعف استان در همه ورزش‌ها

جلالی درخصوص وضعیت فعلی اش نیز پاسخ داد: اکنون عضو تیم ملی هستم البته چون دوران خدمت سربازی ام را می گذرانم امسال را باید برای تیم مقاومت تهران شنا کنم.

یک سال هست تمرینات منظم داشتیم ان شاءالله اگر این روند قطع نشود سال آینده می‌توانیم برای المپیک ورودی بیاوریم. البته برای چنین رویدادی کمی دیر شروع کردیم.

وی ضمن ابراز نارضایتی از بی توجهی مسئولین به ورزش استان گفت: به خاطر بازی های آسیایی از مسئولین گلایه دارم اولین شناگری بودم که از استان فارس در بازی های آسیایی شرکت کردم و مدال گرفتم اما نمی دانم اصلاً خبر دارند یا نه!

انتظار تجلیل هم ندارم لااقل یک تماس وقت رفتن یا هنگام مقام آوردن بگیرند در بازی‌های آسیایی کلاً چهار یا پنج نفر از استان فارس شرکت کردیم اما حتی دریغ از یک تماس! اتفاقاً با مقام و دست پُر هم برگشتیم اما هیچ مسئولی ندیدیم با اینکه برای اولین بار بود که افتخار در بازی های آسیایی کسب کرده بودیم. این استان به ورزشکارانش هیچ اهمیتی نمی‌دهد، همین بی‌توجهی و کم لطفی‌ها باعث می‌شود که استان در همه ورزش‌ها ضعیف شود. ورزشکاران سایر استان‌ها را می‌دیدیم که چه بدرقه و چه استقبال‌ها و تجلیلی برایشان برنامه‌ریزی شده اما ما حتی یک تماس تلفنی هم نداشتیم این خیلی برای ما ناراحت کننده بود.

شناگر افتخارافرین فارس در تیم‌ باشگاهی سایر استان ها

وی افزود: فقط نگران شنا نیستم، توقع دارم مسئولین یک فکری کنند که دوباره ورزش فارس جان بگیرد. همین فوتبال که در کشور در بورس است در استان فارس زمین خورده بقیه رشته‌ها که بین مسیولین خیلی بدتر از فوتبال دچار غفلت شده است. قبلاً ورزش اول استان شنا بود. چند سال پیش المپیاد ایرانیان که برگزار می‌شد من 15 سال داشتم بین 30 استان کلاً 2 استان طلا گرفته بود یکی از این طلاها مال من بود. در رشته شنا سال بعد من 14 طلا آوردم و استان فارس در المپیاد ایرانیان در سال دوم مقام دوم شد. 14 طلای من و 12 طلایی که بانوان استان کسب کرده بودند در رتبه‌بندی خیلی کمک کرد.

وی تصریح کرد: شنا در کشورهای جهان یک حرفه است اما در کشور ما خیلی جایگاه حرفه ای پیدا نکرده است. در دنیا سن شرکت در رشته و مسابقات شنا محدودیت ندارد ما خانمی را در مسابقات جهانی دیدیم که در 40 سالگی که مادر 3 بچه بود در مسابقات شرکت کرد و مقام هم آورد. 23 تا 30 سالگی اوج شرکت در این رشته و مسابقات است.

وی با بیان اینکه فارس تیم باشگاهی شنا ندارد، ابراز داشت: دو سال در تیم سرزمین موج‌های آبی مشهد (سال 92 و 93) شنا می کردم. از سال 87 تا 91 هم عضو تیم امیدیه بودم خودم تمرین می کنم و از طرف تیم آنها به مسابقه می‌روم قبلاً هم مدتی عضو تیم دانشگاه آزاد بودم.

بخاطر وضعیت مالی چون متأهل شدم فقط تا المپیک 2016 ادامه می‌دهم که ورودی بگیرم بعد از آن شنا را کنار می‌گذارم چون باید زندگی ام را سرو سامان بدهم.

نظرات بینندگان