پایان رسیدگی به طرح دارایی مسئولان در مجمع تشخیص/ 200 هزار نفر از مسئولین و خانوادههای آنها تحت پوشش نظام خوداظهاری قرار میگیرند
به گزارش شیرازه به نقل از فارس، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسه امروز مجمع گفت: در ابتدای این جلسه نسبت به سیلهای اخیری که در استانهای ایلام و لرستان و همچنین حادثهای که برای مردم اهواز رخ داد ابراز تأسف و همدردی صورت گرفت.
محسن رضایی با ابراز امیدواری نسبت به رسیدگی مسئولان به خسارات وارد شده مردم اظهار داشت: ظاهرا پدیده جدیدی را از طرف دریای عمان در امسال خواهیم داشت که البته در اروپا و آمریکا پدیدهای شناخته شده بوده و در آنجا سازمانهای مسئول آموزش دیدهاند و آمادگی لازم برای برخورد با آن را دارند ولی در کشور ما اولین بار است که چنین رویدادی رخ میدهد.
رضایی افزود: احتمالا تا انتهای آذرماه بارشهای شدید و سیلابهای بزرگ را خواهیم داشت که البته باید برای آن آماده باشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بیشتر وقت جلسه امروز مجمع به ارائه گزارش از سوی اعضا گذشت، تصریح کرد: آقای لاریجانی در این جلسه گزارشی از سفر روسیه خود ارائه کردند و گفته شد که بحثهای مهمی میان ایشان و آقای پوتین صورت گرفته و قرار شده که روابط ایران و روسیه تحکیم شود.
وی ادامه داد: در ادامه این جلسه نیز آقای حداد عادل گزارشی از سفر خود به چین ارائه کرد؛ ظاهرا طرف چینی ابهامی مبنی بر این داشته که آیا ایران پس از برجام نیز ارتباط خود را با کشورهای آسیایی به ویژه چین کم میکند یا خیر که آقای حدادعادل توانسته بود به خوبی دیدگاههای ایران را مبنی بر اینکه برجام تأثیری در روابط ما با دوستان ما در منطقه نخواهد گذاشت و سیاست خارجی نظام کاملا مستقل است تبیین کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز از وضعیت پیشروی نیروهای مقاومت در سوریه و مشکلات جوی که باعث شده عملیات کند پیش برود، ارائه کرد.
رضایی در ادامه این نشست با اشاره به بررسی طرح رسیدگی به اموال مسئولان در مجمع گفت: آخرین مواد قانونی این طرح نیز در مجمع به پایان رسید و آییننامه اجرایی و روش کار آن مشخص شد و قرار شد که همه کمک کنند که به محض اینکه قوه قضائیه آمادگی داشت این طرح اجرایی شود.
وی افزود: با اجرایی شدن این طرح حدود 200 هزار نفر متشکل از مسئولین و خانوادههای آنها تحت پوشش این نظام خوداظهاری و رسیدگی قرار خواهند گرفت و امیدواریم که به زودی این طرح به مجلس ابلاغ شود.
رضایی در بخش دیگری از نشست خود با اشاره به موضوع برجام و نامه رهبر معظم انقلاب در این زمینه اظهار داشت: برجام در حقیقت با نامه رهبری مجموعه کاملی را شکل داد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مصوبه شورای عالی امنیت ملی تصویب مشروط برجام بود ولی گام دومی نیز نیاز بود که چطور برجام اجرا شود و در همین زمینه مجلس ورود پیدا کرد و اجرای مشروط برجام را تصویب نمود.
رضایی با تأکید بر اینکه نامه رهبر انقلاب نواقص برجام را برطرف کرد افزود: امروز مصوبه شورای عالی امنیت ملی، مجلس و نامه رهبری سه سند جامعی است که برجام بر اساس آن اجرا و رصد خواهد شد و مردم و دستگاههای مسئول نیز بر این روند نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه اجرای برجام همراه با فرصت و تهدید است، تصریح کرد: مدیران کشور باید برنامهریزی کنند که چطور از فرصتهای برجام استفاده و از ضررهای آن جلوگیری شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه نشست با اشاره به نفرت مردم ایران از آمریکا گفت: آمریکا اگر میخواهد شعار مرگ بر آمریکا تمام شود باید رفتار خود را عوض کند و ملت ایران جز تحریم، سرکوب، کودتا و جنگ چیزی از آمریکا ندیدهاند.
رضایی با اشاره به اقدامات آمریکا علیه مردم ایران نظیر سرکوب کردن دولت منتخب ملت، کودتای 28 مرداد، حمایت از صدام در جنگ تحمیلی و تحریم ملت ایران گفت: ما در کارنامه آمریکا در برابر ملت ایران جز تحریم، سرکوب و جنگ چیزی نداریم و با این وجود آمریکا چطور میخواهد شعار مرگ بر آمریکا فراموش شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقدام مشکوک عربستان سعودی در خرید ناوهای مدرن از برخی قدرتها گفت: عربستان میخواهد با این اقدام خلأ خروج ناوهای هواپیمابر آمریکا از منطقه را جبران کند و ممکن است بخواهد با این کار ناامنی را به خلیج فارس بکشاند و ما تأکید میکنیم مسئول هر نوع ناامنی در خلیج فارس آمریکاییها هستند.
رضایی با بیان اینکه در 15 سال گذشته در مجموع ناامنیهای منطقه یک میلیون نفر کشته و 20 میلیون نفر آواره شدهاند، اظهار داشت: این به معنای یک جنگ جهانی خاموش است که هنوز هم سیاستهای آمریکا در جهت ادامهدار بودن آن است؛ چندی پیش نیز برژینسکی مشاور امنیت ملی رئیسجمهور اسبق آمریکا حرف خطرناکی را گفته بود و اظهار داشته که خاورمیانه از کنترل خارج شده که این حرف به معنی ادامه دار بودن تنشهاست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه روسیه با در خواست سوریه وارد عمل شده و ایران نیز در این راستا با روسیه همکاری می کند گفت: حالا بعد از دخالت روسیه آمریکاییها نیز تصمیم گرفتهاند در این موضوع دخالت کنند.
وی تأکید کرد: ما معتقدیم ادامه وضع موجود و ناامنیها به ضرر منطقه و جهان خواهد بود.
وی با اشاره به عملیات نیروهای مقاومت و ارتش در سوریه، گفت: ما قبول داریم که این عملیات به دلیل اینکه تکفیریها در بین مردم لانه کردهاند و حتی در برخی از مناطق مردم را در محاصره خود دارند به کندی پیش میرود و این طبیعی است که جنگ در مناطقی که مردم هستند به کندی ادامه پیدا کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه به هیچ وجه از حمایت دولت سوریه و مقاومت کوتاه نمیآییم، اظهار داشت: مذاکرات بینالمللی ادامه دارد و ما از مذاکراتی که به نفع مردم سوریه باشد دفاع میکنیم و تأکید میکنیم که تکفیریها باید در عراق و سوریه دفن شوند.
رضایی در ادامه این نشست از تشکیل کمیسیون اقتصاد مقاومتی در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و افزود: این کمیسیون برای پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی تشکیل شده تا نظارت بر سیاستها جدیتر دنبال شود.
وی ادامه داد: در این راستا سازمان مدیریت و برنامهریزی کل کشور و وزارت کشور تعامل خوبی را در زمینه آموزشی در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی با مجمع داشتهاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در یادداشت خود درباره برجام گفته بودید که کشور چندین دوره در حال نزدیک شدن به استبداد بود و منظور شما دقیقا چه برههای است، گفت: از ابتدای انقلاب اگر امام و رهبری نبودند احتمال بازگشت استبداد وجود داشت.
رضایی با بیان اینکه حداقل در چهار یا پنج دوره امکان داشت استبداد برگردد، افزود: ولی وجود ولایت فقیه مانع شد که استبداد با شعار و شکلهای مختلف به کشور برگردد.