معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت مطرح کرد
شیوع سرطان بر اثر مصرف روغن غیراستاندارد در قنادیها و رستورانها/ سامانه ۱۹۰ آماده دریافت شکایات مردمی
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: امسال با استفاده از دستگاههای پرتابل سنجش نیاز به آزمایشگاههای کنترل غذا کمتر میشود که از مزایای این دستگاه، ارتقای سلامت و ایمنی غذا در سطح عرضه است.
به گزارش شیرازه، محسن فرهادی معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به تشکیل تیمهای کنترلی برای اجرای برنامه سلامت نوروزی از اول اسفندماه، اظهار داشت: در پی تشکیل تیمهای کنترلی 2 هزار و 500 تیم سیار بازرسی در زمان اداری و 7500 تیم بازرسی در ایام تعطیل فعالیت خواهند کرد.
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: طبیعتاً نوع فعالیت تیمهای کنترلی با شرایط عادی متفاوت است چرا که به کنترلهای دورهای نمیپردازند بلکه بر روی اماکن حساس مثل هتلها، متلها، پاسیونها، استخرها، مراکز تفریحی آبی، رستورانها، فست فودها، اغذیه فروشیها و مکانهایی که در ایام تعطیل مردم به آنها توجه ویژهای دارند و احتمال خطر برای شهروندان و مسافران نوروزی بیشتر است تمرکز میکنند.
فرهادی ادامه داد: این تیمهای تجهیز شده از یکم اسفند ماه سال جاری تا 15 فروردین 96 در یک بازه زمانی 45 روزه از 8 صبح تا 10 شب فعال خواهند بود که البته با توجه به شرایط جغرافیایی دانشگاه خود تغییر میکنند.
وی ادامه داد: هر چقدر به پایان سال نزدیک میشویم آرایشگاههای مردانه و زنانه، قنادیها و شیرینی فروشیها هم مورد بازرسی مستمر همکاران ما قرار میگیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تیمهای تجهیز شده علاوه بر کنترل و نظارت، وظیفه آموزش چهره به چهره برای رعایت مسائل مرتبط با بهداشت فردی و محیطی را هم بر عهده دارند، افزود: همچنین به منظور رعایت سلامت مردم اقدام قضایی و حتی تعطیلی و پلمپ و فک پلمپ را هم انجام خواهند داد.
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اشاره کرد: نکته متفاوت فعالیتهای امسال با سال گذشته در این است که همکاران ما با خودروهای پژو و سمند سفید با آرم بهداشت 190، کاورهای مخصوص سال گذشته و دستگاههای پرتابل سنجش مشغول فعالیت هستند.
فرهادی تشریح کرد: با استفاده از دستگاههای پرتابل سنجش نیاز به آزمایشگاههای کنترل غذا کمتر میشود به عنوان مثال با کمک این دستگاه میتوانند سلامت روغن فست فودیها یا قنادی را در محل بررسی کنند که از مزایای این دستگاه مداخله در محل به منظور ارتقای سلامت، کیفیت و ایمنی غذا در سطح عرضه است.
وی با اشاره به تجهیز تیمهای بازرسی به ترمومتر و دستگاههای سنجش برودت گفت: با کمک همین پارامتر ساده محیطی همکاران میتوانند از مسمومیت احتمالی که ممکن است بر اثر عرضه غذای سرد یا گرم در رستورانها رخ دهد جلوگیری کنند.
شیوع سرطان بر اثر مصرف روغن غیراستاندارد در قنادیها و رستورانها
این مقام مسئول با اشاره به خطرات میکروبی و شیمیایی مصرف روغن غیراستاندارد در شیرینی فروشی و رستورانها اذعان داشت: خطرات شیمیایی ناشی از این روغنها نسبت به خطرات میکروبی بیشتر اهمیت دارد چرا که اگر در مصرف روغن پارامترهای سلامت و کیفیت قطبی به دلیل تقلبی بودن و دیگر موارد رعایت نشود خطر شیمایی آن باعث ایجاد بیماریهای مزمن کبدی یا بروز بعضی از سرطانها خواهد شد که این تاثیرات قطعی، ماندگار و مزمن است در حالیکه خطرات میکروبی زودگذر خواهد بود.
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پایان گفت: امسال سامانه 190 به صورت 24 ساعته آماده دریافت شکایت مردمی است و مردم میتوانند در شیفتهای مختلف حتی در ایام تعطیل با کارشناسان تماس گرفته و از راهنمایی آنان بهرهمند شوند.
منبع: فارس
نظرات بینندگان