کد خبر: ۱۰۹۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
اخبار ویژه روزنامه ها؛

حمله اصلاح‌طلبان به لیست شورای‌شهر اصلاحات/ نگرانی زنگنه از شفاف‌سازی درباره قرارداد کرسنت قبل از انتخابات

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.
به گزارش شیرازه، روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

اخبار سیاسی

کیهان


برخی نامزدهای اصلاح‌طلب  شورای شهر دلال و بی‌صلاحیت هستند

جدال طرفین حاضر در جبهه ائتلافی اصلاح‌طلبان بر سر سهم خود از فهرست انتخاباتی شورای شهر تهران شدت گرفته است.

مهدی آیتی (عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم و رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در خراسان‌جنوبی) ضمن مصاحبه با روزنامه ستاره صبح، برخی نامزدهای اصلاح‌طلب را دلال و واسطه‌گر خواند و گفت: مردم به کسانی که سابقه دلالی و واسطه‌گری دارند رأی ندهند.

او خطاب به تهیه‌کنندگان فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان گفت: شما قیم مردم نیستید که بگویید چشم بسته به یک لیست رأی دهید.

آیتی تصریح کرد: شوراها باید آب و رنگ سیاسی کمتر و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی پررنگ‌تری داشته باشند، اما دیده می‌شود که این طور نیست و لابی‌گری و بازی‌های حزبی در جریان است و در لیست‌های تهیه شده زد و بندهای سیاسی و رانت‌خواری ورود می‌کند و این حرکات در خروجی باعث ورود افرادی به شورای شهرها می‌شود که تخصص و اشرافی به مسائل مدیریت شهری ندارند.

شرط اصلی در ورود به شورای شهر این است که شخص یکی از شروط لازم برای فعالیت در شورای شهر و شهرداری را داشته باشد و بدون این شروط قطعا این انتخاب مردود است.

وی افزود: نباید اجازه داد کسانی با سابقه مشاغلی چون واسطه‌گری و دلالی وارد شوراها شوند. این وظیفه بر دوش رسانه‌ها قرار دارد. مردم باید آگاه باشند که به لیست رای ندهند، بلکه باید به تک تک افراد صاحب صلاحیت رای داد. من این را قبول ندارم که باید به لیستی کامل رای داد. حتی اگر این حرف را رئیس دولت اصلاحات ‌زده باشد.

یکی از ایراداتی که به صورت کلیدی و اساسی به رئیس دولت اصلاحات دارم این است که ایشان در جمله تاریخی و حساسی که ایجاد کرد و گفت: «تکرار می‌کنم که به هر 46 نفر لیست رای دهید». من در جواب ایشان گفتم شما قیم مردم نیستید و نمی‌توانید این را به مردم بگویید که چشم بسته به هر 46 نفر یک لیست رای دهند مردم باید خود تحقیق کنند و انتخاب اصلح داشته باشند.

در همین حال  یک سایت اصلاح‌طلب دیگر با حمله به محمدرضا عارف نوشت: آقای خاتمی! جلوی یکه‌تازی‌های عارف را بگیرید! عارف نه در حد و اندازه‌های یک لیدر است و نه حتی در حد و اندازه سرشاخه است! او اشتباها بزرگ شد.

آقای خاتمی یادمان نرفته که در دور قبل انتخابات در حالی که گلوی همگان از بس فریاد ائتلاف سر می‌دادند پاره شده بود، عارف همچنان از این استان به آن استان در حال تبلیغ بود! تا اینکه جنابعالی از او خواستید کنار بکشد و ایشان برخلاف میلش کنار کشید! این چنین کنار رفتنی مستحق آن همه بزرگداشت و نکوداشت نبود! آنقدر در اقصی نقاط کشور مرد اخلاق مرد اخلاق کردند که بزرگ و بزرگتر شد!

عارف نه در حد معاون اول بود نه سرلیست امید، نه ریاست مجلس و نه اکنون رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان! اینها همه بر تن عارف بزرگ بود، خیلی بزرگ!!

عجیب است که چنین فرد خودمحور اقتدارگرای انحصارطلبی تا بدین حد در جبهه اصلاح‌طلبان برکشیده می‌شود! کسی که سخنانش یادآور تفکر استالین است: «همه حامیان مردمی ما باید به نظر این شورا تمکین کنند و اگر هم نکنند مشکل خودشان است چون قرار نیست چیزی عوض شود.»

این سایت می‌افزاید: این سخنان بوی عقده می‌دهند؛ عقده‌های فروخورده کنار گذاشته شدنش به نفع روحانی. او را از این اوجی که به ناحق نصیبش شده پایین بکشید!

 

ضربه گیج‌کننده قالیباف به ائتلاف افراطیون

کناره‌گیری ایثارگرانه و هوشمندانه محمدباقر قالیباف در ائتلاف با سیدابراهیم رئیسی، افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی را به پریشان‌گویی و مواضع ضدونقیض واداشته است.

نشریات و فعالان طیف افراطی مدعی اصلاح‌طلبی و اعتدال در پی اعلام کناره‌گیری قالیباف به نفع رئیسی تا چند ساعت در شوک بودند. سپس مدعی شدند قالیباف رأیی ندارد و کنار رفتن او بی‌ارزش است!! برخی از اجزای همین طیف اما مدعی شدند قالیباف رأی دارد اما به سبد روحانی خواهد ریخت!! این ادعا هم در حالی بود که قالیباف در مناظره‌ها بیشترین چالش را با روحانی داشت و طبیعتا اغلب آنهایی که تصمیم گرفتند به وی رأی بدهند به خاطر همین اعتراض به مدیریت ناکارآمد و اشرافی دولت روحانی بوده است، اکنون نیز رئیسی در همان موضع اعتراضی ایستاده است.

اما جالب اینکه رسانه‌های طیف مذکور خشم خود در قبال اقدام هوشمندانه قالیباف را با ادعای اینکه قالیباف از سیاست کنار گذاشته شد و دیگر نمی‌تواند برگردد و انتحار سیاسی کرد و...، عقده‌گشایی کردند حال آن که فراموش کرده‌اند در 4 سال گذشته چه قدر مقاله و تحلیل و گزارش و تیتر و عکس برای تمجید انصراف سال 92 عارف به نفع روحانی منتشر کرده و از او قهرمان ملی ساخته‌اند؟

اما ترس واقعی این محافل این است که با سونامی جمعیت در تبریز و شیراز و اصفهان و تهران، کار روحانی در همین مرحله اول یکسره شود و از ائتلاف نیروهای انقلاب جا بماند.


چند نمونه درشت دروغ‌های دولت با مردم

خلاف‌گویی‌های دولت روحانی در 4 سال اخیر از حد و اندازه گذشته است.

روزنامه وطن امروز در گزارشی در همین زمینه با مرور برخی موارد نوشت: حسین دهباشی، کارگردان فیلم تبلیغاتی حسن روحانی در سال 92 اخیراً در گفت‌وگویی ویدئویی روایت جالبی از «بی‌صداقتی بزرگ» روحانی با مخاطبان دارد، تا حدی که مشخص می‌شود جمله مشهور روحانی در فیلم آن سال که گفته بود «من سال‌هاست که وقتی بین منزل و اداره تردد می‌کنم و مردم را می‌بینم و چهره‌ها را مطالعه می‌کنم، می‌بینم چقدر گرفته و چقدر عبوس هستند و خنده در چهره‌ها نیست» هم متعلق به روحانی و واقعی نبوده بلکه این جمله را خودش (دهباشی) به او یاد داده است تا بگوید.

وطن امروز، دروغ درباره سالم نبودن بنزین پتروشیمی و تقلب 3 هزار نفری در بورسیه‌ها را از دیگر موارد مشابه خوانده و می‌افزاید: «اساس برنامه اقتصادی من بر 2 محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است.» این شعاری بود که روحانی در تلویزیون و چشم‌درچشم مردم داد اما زمانی برای مردم کمرنگ شد که با افشای فیش‌های نجومی مدیران دولتی، روحانی اعلام کرد مسئله حقوق‌های نجومی را به یک مسئله ملی تبدیل نکنید! آماری که در روزهای اول از سوی کواکبیان، نماینده طرفدار روحانی «حدود 3 هزار فیش بین 20 تا 50 میلیون تومانی» و «300 فیش بالای 50 میلیون تومانی» اعلام شد. پس از آن توسط دولتی‌ها این آمار به 900، 500، 300، 50 و در نهایت 13 نفر(!) تقلیل داده شد اما در گزارشی که دیوان محاسبات از نجومی‌بگیران منتشر کرد و تنها مربوط به ارقام بالای 20 میلیون بود، نام 397 نفر وجود داشت. اگرچه برخی دولتمردان این اتفاق را اشتباه می‌دانستند اما با «ذخیره نظام» خوانده شدن صفدر حسینی از سوی سخنگوی دولت، مشخص شد این نیز رگه‌ای از واقعیت نداشته و جابه‌جایی او از صندوق توسعه به صندوق محیط‌زیست نشان داد، عزم برخورد با نجومی‌بگیران هم دروغ بوده است.

وطن امروز ادعای «لغو تحریم‌ها»، «عبور از رکود اقتصادی»، و فقدان بودجه برای پرداخت یارانه‌ها را از دیگر دروغ‌های دولتیان توصیف می‌کند و ادامه می‌دهد: «خدایا به تو پناه می‌برم از استبدادرأی و عجله در تصمیم‌گیری و تقدم نفع شخصی و گروهی به منافع مردم. همچنین به تو پناه می‌برم از بستن دهان منتقدان و رقیبان. یاری‌ام کن بنده مخلصی برای تو و خادم لایقی برای تو باشم و فراموش نکنم آنچه بر پیشینیان رفته است.» این معروف‌ترین جمله روحانی در روز نخست ریاست جمهوری‌اش است اما برای آنکه بدانیم چقدر در بیان این جمله صداقت وجود داشته همین یک گزاره کافی است که روحانی به طور متوسط هفته‌ای یک توهین به منتقدان خود داشته است.

پس از ادعاهای روحانی درباره آزادی بیان، آیت‌الله آملی لاریجانی خطاب به او اعلام کرد: «برادر بزرگوار! شما خودتان شفاها یا کتبا با واسطه یا بی‌واسطه بارها گفته‌اید چرا با فلان روزنامه یا فلان سایت برخورد نمی‌کنید یا نزد رهبری گلایه می‌کنید چرا دستگاه قضایی با فلان روزنامه برخورد نکرده است اما بین اهالی مطبوعات ندای آزادی سر می‌دهید!»

وطن امروز دروغ‌های دیگر دولت روحانی را «کاهش نرخ بیکاری، افزایش سرمایه‌گذاری خارجی، بدهی معوقه خواندن فساد 8 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان، خودکفایی در تولید گندم و کاهش واردات از چین» توصیف کرد.

خراسان

دستور جدید دولت درباره نظارت بر شرکت‌های تازه تاسیس

با دستور جدید دولت به تعدادی از اعضای کابینه، سازمان ‌های امور مالیاتی‌ کشور و تأمین اجتماعی مکلف شده اند حداکثر 3 ماه پس از ابلاغ این دستور، ارتباط آنلاین خود با اداره ثبت شرکت‌ ها را به نحوی فراهم کنند که‌ کلیه امور مالیاتی و بیمه ‌ای مربوط به ثبت شرکت ‌ها از قبیل اطلاع‌ رسانی به سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص شروع فعالیت شرکت و ثبت اطلاعات ‌کارگاه‌ ها و کارکنان در سازمان تأمین اجتماعی، از طریق درگاه واحد و در کمتر از یک روز صورت پذیرد.


ماموریت ظریف و رحمانی فضلی درباره جرائم سازمان یافته

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به رحمانی فضلی و ظریف، وزارت کشور موظف شده با همکاری وزارت امور خارجه نسبت به انجام مذاکره، پیش امضا و امضای موقت پروتکل همکاری در زمینه جرائم سازمان یافته در دریای خزر که در راستای موافقتنامه همکاری در زمینه امنیت این دریا است، ظرف 3 سال از تاریخ ابلاغ این دستور اقدام و مراحل قانونی را تا تصویب نهایی پیگیری کنند.

ایران

امریکا آماده همکاری با ایران و روسیه درباره سوریه

کاخ سفید اعلام کرد که‎ ‎دولت فعلی امریکا آماده همکاری با روسیه و ایران برای حل و فصل بحران سوریه ‏است.به گزارش ایلنا، کاخ سفید از آمادگی دولت «دونالد ترامپ» برای همکاری با روسیه و ایران به‌منظور حل و فصل بحران سوریه خبر داد و تصریح کرد که این همکاری مشروط بر این است که آنها از نفوذشان علیه نظام «بشار اسد» استفاده کنند.

«شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید، گفت: «دولت ترامپ معتقد است که آینده سیاسی سوریه را سوری‌ها در یک روند آزاد، موثق و شفاف تعیین می‌کنند.»اسپایسر مدعی شد، سخت است که بتوان تصور کرد سوری‌ها ابقای دولت بشار اسد را انتخاب کنند؛ زیرا در سایه حضور اسد در قدرت، سوریه هرگز امن و قدرتمند نخواهد شد.

فایننشال تایمز: ترامپ ابطال تحریم‌ها را تمدید می‌کند

روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به اینکه دولت امریکا ابطال تحریم‌های ایران را تمدید خواهد کرد نوشت: مقامات تهران تاکنون از این موضوع مطلع شده‌اند.

به گزارش ایسنا، سه منبع آگاه به روزنامه فایننشال تایمز گفته‌اند که دولت ترامپ احتمالاً به تعهدات خود در توافق هسته‌ای تاریخی با ایران مبنی بر تعلیق تحریم‌های واشنگتن علیه تهران کماکان پایبند خواهد ماند.یک دیپلمات غربی گفت: ما به امریکا گفته‌ایم که نمی‌خواهیم در آستانه برگزاری انتخابات در ایران پیام‌های ضد ایرانی سخت ارسال کنیم.


دستگیری عوامل شهادت مأموران نیروی انتظامی

فرمانده سپاه ولیعصر(عج) استان خوزستان، گفت: تروریست های مسلح که با تیراندازی دو نفر از مأموران نیروی انتظامی اهواز را  به شهادت رسانده بودند، دستگیر شدند. به گزارش سپاه نیوز، سردار حسن شاهوارپور افزود: روز گذشته- ۲۶ اردیبهشت ماه- با تحقیق عناصر اطلاعاتی سپاه در استان خوزستان عوامل این گروه تروریستی وابسته را که در حال خروج از کشور بودند، طی یک درگیری مسلحانه دستگیر کردیم.


تخلف انتخاباتی زیرنویسی در سیمای ملی

صدا و سیما در اقدامی که می‌تواند در زمره تخلفات انتخاباتی این رسانه محسوب شود، حمایت محمدباقر قالیباف از ابراهیم رئیسی و نیز تجمع روز گذشته رئیسی در مصلا را زیرنویس کرد. به گزارش «ایران»، دوشنبه شب ابتدا ضمن پخش مستند دوم رئیسی، زیرنویسی برای دعوت به گردهمایی روز گذشته در مصلا پخش شد.

همچنین همزمان با پخش سریال «دیوار به دیوار»، پیام محمدباقر قالیباف برای دعوت از هوادارانش برای پیوستن به کمپین حامی رئیسی زیرنویس شد.

آرمان

 بازداشت عاملان حمله به پاسگاه نیروی انتظامی

شنیده شد که عاملان حمله به پاسگاه نیروی انتظامی در اهواز با اقدام فوری و قاطع نیروهای امنیتی و انتظامی شناسایی و دستگیر شدند. سردار حسن شاهوارپور فرمانده سپاه خوزستان خبر دستگیری عوامل شهادت دو مامور ناجا را توسط سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان تائید کرد. چند روز قبل تعدادی از اشرار مسلح با حمله به یکی از پاسگاه‌های اهواز، دو تن از ماموران انتظامی را به شهادت رساندند و از محل متواری شدند.

فضاسازی رقبای روحانی با قطع یارانه نقدی

شنیده شد که در روزهای گذشته به‌صورت گسترده در برخی مناطق کشور شایعه قطع یارانه‌های نقدی منتشر شده است. بر اساس این شایعه، ادعا می‌شود قطع یارانه نقدی پس از رای‌آوردن حسن روحانی خواهد بود. این ادعا بیشتر در مناطق روستایی منتشر شده است. حسن روحانی در واکنش به انتشار این شایعه در جمع مردم لرستان گفت: پیام این دولت را به همه روستاییان برسانید؛ آنها که می‌گویند اگر این دولت ادامه پیدا می‌کند یارانه‌ها قطع می‌شود، دروغ می‌گویند. یارانه ادامه می‌یابد ولی تنها یارانه کافی نیست.

نامزد شورای شهر هدف گلوله قرار گرفت

شنیده شد که یکی از کاندیداهای پنجمین دوره شورای شهر کلاچای مورد اصابت گلوله قرار گرفت. دادستان عمومی و انقلاب رودسر در این‌باره گفت: در این رابطه دو مظنون دستگیر شده‌اند. الف نوشت؛ احسان وحیدی دادستان رودسر درباره حادثه تیراندازی به یکی از کاندیدای شورای شهر کلاچای اظهار داشت: یکی از کاندیداهای پنجمین دوره شورای شهر کلاچای به نام ک.ع که وکیل دادگستری است، حین سخنرانی انتخاباتی در مسجد گیل‌کلایه منطقه پلرود کلاچای با گلوله اسلحه شکاری مورد هدف قرار گرفت و مجروح شد.

 تکذیب ممنوعیت فعالیت قرآنی در پیش‌دبستانی‌ها

شنیده شد که خبر ممنوعیت فعالیت‌های قرآنی کذب بوده و در همین رابطه معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: ممنوعیت فعالیت‌های قرآنی در پیش‌دبستانی‌ها و دبستان‌ها را قویا تکذیب و اعلام می‌کنیم چنین موضوعی به‌هیچ‌وجه در برنامه‌های ما نبوده، بلکه رویکردهای آموزش و پرورش همواره توجه به قرآن و آموزه‌های آن است. تابناک نوشت؛ در ادامه واکنش‌ها به برخی اظهارات مبنی بر ممنوعیت فعالیت‌های قرآنی در پیش‌دبستانی‌ها و دبستان‌ها از سوی آموزش و پرورش از سال آینده، این مقام مسئول اظهار کرد: بهتر این است که قبل از هرگونه قضاوت و اظهارنظری به اسناد موجود در آموزش و پرورش مراجعه کنیم.

اخبار اقتصادی

 * جام جم

- فعالان اقتصادی: ‌سرمایه‌گذاری خارجی پس از برجام کاهش یافت

جام جم نوشته است: در نشست دیروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، از آمار واقعی سرمایه‌گذاری خارجی در کشور پس از برجام رونمایی شد.

در حالی که در سالیان گذشته رکورد جذب ۷/۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی هم داشته‌ایم، به گفته اعضای اتاق بازرگانی رقم جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۹۵ حدود ۴/۱ میلیارد دلار بوده است. با این‌که طرح‌های مصوب برای سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۹۵ رشد چشمگیری داشته، اما میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی (اجرای طرح‌ها) مناسب نبوده است. لازم به ذکر است سرمایه‌گذاری مصوب صرفا شامل طرح‌هایی است که مجوز فعالیت در کشور می‌گیرند، اما تجربه دو دهه اخیر نشان داده فقط ۱۰ درصد این طرح‌ها عملیاتی می‌شوند.

بنابر آنچه دیروز از سوی اعضای اتاق بازرگانی مطرح شد، از آمار و گزارش‌های رسمی چنین برمی‌آید که از زمان اجرایی شدن برجام، حدود ۸/۱۲ میلیارد دلار مجوز سرمایه‌گذاری صادر شده که ظاهرا تاکنون ۴/۱ میلیارد دلار آن عملیاتی شده است.

در همین زمینه، سیدحسین سلیمی رئیس انجمن سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی اتاق ایران گفت: براساس آمار و اطلاعات به دست آمده از سوی این انجمن، طی سال گذشته در مجموع ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار مجوز سرمایه‌گذاری در کشور صادر شده است. به گفته وی، مجوزهای صادر شده طی این سال، سه برابر سال ۹۴ بوده است.

محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در گفت‌وگو با جام‌جم با بیان این‌که در بخش معدن شاهد رکود و کسادی عجیبی هستیم، گفت: این که گفته می‌شود در سال ۹۵ سرمایه خارجی جذب اقتصاد ایران شده است را قبول ندارم. حداقل در بخش معدن با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. وی افزود: رکود فراگیر در بخش معدن حاکم است و فعالیت زیادی در این بخش شاهد نیستیم. بهرامن افزود: اگر هم سرمایه‌گذار خارجی به بخش معدن آمده باشد، فقط در حد مذاکره و نهایت تفاهم‌نامه بوده و به عقد قرارداد منجر نشده است.

فاطمه مقیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز در گفت‌وگو با جام‌جم گفت: ارقامی که بتازگی دولت درباره سرمایه‌گذاری خارجی مانور داده و در رسانه‌ها مطرح شده است عدد ۱۲ میلیارد دلار است. منظور دولت از رقم ۱۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی کلمه جلب است. وی افزود: «جذب» با «جلب» یا «مصوب» متفاوت است. جلب شدن یا مصوب شدن یعنی معطوف نظر بوده است که وارد اقتصاد شود، و به صورت قطعی وارد اقتصاد نشده است. اگر می‌گوییم فلان عدد جلب شده است منظور این است که عدد مذکور وارد اقتصاد نشده، لذا نمی‌توان گفت این عدد جذب شده است. این فعال اقتصادی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان دارد در سال ۹۵ و بعد از برجام ۱۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی وارد اقتصاد ایران شده باشد، گفت: نه، اصلا امکان ندارد چنین رقمی وارد کشور شده باشد. عدد مذکور خیلی بالاست و از کسانی که چنین ارقامی را در جامعه مطرح می‌کنند، باید پرسید جزئیات آنها را نیز بگویند. وی افزود: هیات‌های خارجی زیادی بعد از برجام به ایران آمدند اما توفیق چندانی در این حوزه برای ما به وجود نیامد.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران نیز در گفت‌وگو با جام‌جم با رد ورود ۱۲ میلیارد دلار سرمایه خارجی به کشور گفت: این اعداد اشتباه است. رقم ۱۲ میلیارد دلار در واقع ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار است که آن هم مصوب است نه جذب شده. مصوب و جذب با هم متفاوت است و به یک معنی نیست. جذب شده به معنای ورود واقعی سرمایه به کشور است و با عبارت مصوب که به معنای هدفگذاری است، تفاوت دارد.

فریال مستوفی در پاسخ به این سؤال که دولت رقم سرمایه‌گذاری خارجی را عدد ۱۲ میلیارد دلار اعلام می‌کند، گفت: این طور نیست، اگر این عدد به عنوان رقم جذب شده از سوی دولتی‌ها اعلام می‌شود، اشتباه است و من آن را تکذیب می‌کنم. چنین رقمی در سال ۹۵ وارد کشور نشده است. رقمی که به عنوان جذب شده در سال ۹۵ رسمی است ۵/۱ میلیارد دلار است و اعدادی به غیر از رقم مذکور اشتباه است. وی در ادامه با بیان این‌که بیش از ده‌ها هیات تجاری خارجی بعد از برجام به کشور آمدند، گفت: تاکنون خروجی مناسبی در حوزه جذب سرمایه‌گذاری خارجی مشاهده نکردیم، البته نباید در این باره ناامید شد و باید تلاش‌ها را در این باره افزایش داد.

* کیهان

- نگرانی زنگنه از شفاف‌سازی درباره قرارداد کرسنت قبل از انتخابات

کیهان نوشته است:‌یک روز بعد از واکنش صریح دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی به اظهارات عجیب وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت، وزیر نفت واکنش نشان داد و بدون ارائه توضیحات شفاف، همه گفته‌های قبلی خود را تکرار کرد.  همانطور که انتظار می‌رفت انتقادات صریح سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی و دبیر سابق این شورا درباره عملکرد دولت یازدهم درباره قرارداد کرسنت و وضعیت پرونده آن در دادگاه لاهه، بدون پاسخ نماند و بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت روحانی به سرعت به این اظهارات واکنش داد، البته باز هم یک واکنش طلبکارانه که شاخص‌ترین ویژگی آن «مبهم و غیرشفاف بودن» است و در نتیجه، کمک خاصی به دولت روحانی در افکار عمومی نمی‌کند.

بیژن زنگنه، وزیر نفت در مراسم گردهمایی صنعتگران و مهندسان حامی حسن روحانی که یکشنبه شب (۲۴ اردیبهشت) برگزار شد و دیروز عصر در رسانه‌های حامی دولت منتشر شد، گفت: «اخیرا یکی از دوستان، آقای دکتر جلیلی درباره قرارداد کرسنت صحبت کرده که خطا درش بوده و هست. من در روز جمعه مصاحبه‌ای داشتم و گفتم: آقای دکتر جلیلی، بیایید بگویید در جلسه آذرماه ۹۱ شورای عالی امنیت ملی درباره کرسنت چه صحبت‌هایی کردید؟ چه بحث‌هایی کردید؟ چه تصمیم‌هایی گرفتید؟ چه آشی برای این مردم پختید؟ بیایید به مردم شفاف بگویید. بیایید بگویید در نامه ۸۸/۱۲/۲۵ خودتان به آقای احمدی‌نژاد چه نوشتید و ایشان با فاصله چه جوابی به شما دادند. اینها را توضیح دهید. اگر یادتان رفته، من حاضرم که اسناد را به شما بدهم تا یادتان بیاورم چه اتفاقی افتاد. ما طلبکار شما هستیم. شما یک گره‌ای که به سادگی می‌شد باز کرد، با لجبازی و بی‌تحرکی و ندانستن طبیعت کار و خارج کردن کار از مسیر طبیعی‌اش به یک معضل برای کشور تبدیل کردید و ما را گرفتار کردید که حالا باید با تدبیر دربیاوریم. ما معتقدیم ریالی نباید به کرسنت پول داد اما شما هر روز عددها را بزرگ می‌کنید. »

این اظهارات زنگنه واکنش سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و دبیر سابق این شورا را در پی داشت و این عضو شورای عالی امنیت ملی در مسجد سید اصفهان در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه درباره این موضوع گفت: «در اواخر دولت اصلاحات قراردادی در مورد منابع گازی ملت ایران، به مدت ۲۵ سال با شهروند یکی از کشورهای کوچک منطقه یعنی امارات تحت عنوان قرارداد «کرسنت» منعقد می‌شود و طبق این قرارداد متعهد می‌شویم تا ۲۵سال؛ بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون مترمکعب به این کشور منابع صادر کنیم، به گونه ای که تا ۷ سال برمبنای ۱۷دلار و بعد از آن تا ۴۰ دلار قیمت منابع ما می‌تواند افزایش یابد. این در حالی بود که همزمان ایران با ترکیه قراردادی مشابه با قیمت ۱۵۰ دلار منعقد کرده بود. اینها بگویند کدام یک از آحاد ملت ایران به این قرارداد رضایت می‌دهد؟ »

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: «در زمان دولت نهم پرونده کرسنت به دادگاه می‌رود و ایران پیگیری می‌کند که این پرونده فساد دارد و خسارت به کشور وارد می‌کند. جالب اینکه خود آقای روحانی هم در آن زمان می‌گوید در این قرارداد فساد وجود دارد ولی سال ۹۲  عوامل این قرارداد در دولت یازدهم مسئولیت می‌گیرند و به همین علت ایران در دادگاه محکوم می‌شود چون به بالاترین متهم این فساد بالاترین پست در دولت داده می‌شود. بعد همین افراد مدعی می‌شوند که این قرارداد را نگذاشتند اجرا شود».

جلیلی با اشاره به سخنان روحانی در ورزشگاه ۱۲ هزارنفری آزادی که گفت واقعیت‌ها را به مردم بگویید، گفت: «اتفاقا بر این اساس واقعیات را به مردم بگویید و توضیح دهید که چرا چند ماه قبل ترکیه علیه ایران شکایت کرد که ایران به کشورهای دیگر ارزان‌تر گاز فروخته و بر این اساس ایران محکوم شد که ۱۳/۵ درصد قیمت فروش خود را کاهش دهد و برای سال‌های بعد یک میلیارد و  ۸۷۵ میلیون دلار خسارت پرداخت کند؟ بر اساس حکم دادگاه جریمه ایران از بهمن ماه ۹۵ اجرایی شده و به همین خاطر به عنوان جریمه، مجانی به ترکیه گاز صادر می‌کنیم. آیا این دیپلماسی هوشمندانه است؟ بگویید چرا گاز ترکمنستان قطع شد؟ گزارش دهید چه کارنامه‌ای در عرصه دیپلماسی با همین کشورهایی که دوستان ما هستند دارید؟ »

اظهارات تکراری و غیرشفاف زنگنه درباره قرارداد کرسنت به خوبی نشان می‌دهد که دولت روحانی عملکرد بسیار ضعیفی درباره این قرارداد داشته و همزمان حاضر نیست مسئولیت اقدامات خود و خسارت وارده به کشور را بپذیرد. به همین دلیل ترجیح می‌دهد که همچنان هیچ شفاف‌سازی در زمینه قرارداد کرسنت و وضعیت پرونده آن در دادگاه لاهه صورت ندهد و با استفاده از عباراتی مانند «سکوت فداکارانه این دولت برای حفظ منافع ملی»، این سکوت یا بهتر بگوییم پرده‌پوشی را توجیه کند. در واقع، مهم‌ترین پیام اظهارات زنگنه در مراسم گردهمایی صنعتگران و مهندسان حامی دکتر روحانی این جمله است: «منتظر شفاف‌سازی پرونده کرسنت تا قبل از انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه از طرف دولت روحانی نباشید».

* وطن امروز

-  فریب سپرده‌گذاران کاسپین در شب انتخابات!

وطن امروز نوشته است:‌ اعتراض گسترده سپرده‌گذاران موسسه اعتباری کاسپین به عملکرد بانک مرکزی موجب شد مسؤولان دولت یازدهم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به وعده‌های عجیب و غریب رو آورند. به گزارش «وطن امروز»، سرگردانی صدها هزار سپرده‌گذار کاسپین نشان داد عملکرد بانک مرکزی در قبال موسسات اعتباری و بانک‌ها بسیار ضعیف است و دولت یازدهم حتی از عهده مجوزی که خود داده برنمی‌آید. حدود ۶ ماه است پول سپرده‌گذاران کاسپین بلوکه شده و بانک مرکزی در این ۶ ماه فقط وعده داده است و در جدیدترین اظهارنظر رئیس کل بانک مرکزی سپرده‌گذاران را به مردادماه حواله داد! موسسه اعتباری کاسپین در اسفند ۱۳۹۴ از دولت یازدهم مجوز گرفت اما ۱۰ ماه بعد مشخص شد هنوز ادغام کامل تعاونی‌های اعتباری زیرمجموعه این موسسه انجام نشده بود و مردم به اعتبار تابلوها و مجوزی که بانک مرکزی صادر کرده میلیاردها پول خود را در این موسسه سپرده‌گذاری کرده‌اند. این موسسه پول‌های مردم را بلوکه کرد تا ادغام‌ها تمام شود و از آن روز به بعد مسؤولان فقط و فقط وعده دادند و هیچ اتفاق تازه‌ای برای پول مردم نیفتاده است. با بالا گرفتن اعتراض‌ها، رئیس کل بانک مرکزی سپرده‌گذاران را دعوت به صبر کرد اما سپرده‌گذاران اعلام کردند طلبکاران و صاحبخانه مگر صبر می‌کند که ما صبر کنیم؟ سپس مسؤولان بانک مرکزی وعده روشن شدن موضوع تا پایان فروردین را دادند و این وعده به اردیبهشت رسید و بعد اعلام کردند تا خرداد ماه کار تمام می‌شود و حالا سیف خبر از مرداد و دادن خط اعتباری می‌دهد. سپرده‌گذاران کاسپین اعتقاد دارند وعده‌های دولت فریب است تا آرای کاسپینی‌ها در انتخابات به سمت رقبای دولت نرود. این در حالی است که دولت به این سوال پاسخ نمی‌دهد که اگر قرار بود مشکل کاسپینی‌ها حل شود چرا در ۶ ماه اخیر این اتفاق نیفتاده و قرار است نزدیک انتخابات این اتفاق بیفتد. در بی‌تدبیر دولت همین بس که در ابتدای مشکلات کاسپین این موسسه را تنها گذاشت و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد سپرده‌گذاران به جای بانک مرکزی به خود موسسه تلفن بزنند و هیات مدیره این موسسه مسؤول  مشکلات خواهد بود. مسؤولان تلویحا اعلام کردند «به ما  چه!؟ » تا سپرده‌گذاران خود را تنها ببینند. اعتراض گسترده کاسپینی‌ها ماه‌ها ادامه یافته تا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری، مسؤولان از خواب بیدار شده و ناگهان به فکر کاسپین بیفتند! حالا آنها از خط  اعتباری سخن می‌گویند و رفع مشکل را نزدیک اعلام می‌کنند. حتی برخی از حامیان دولت در شبکه‌های اجتماعی به دروغ اینگونه القا می‌کنند که اگر دولت رای نیاورد و این دولت ادامه نیابد امکان دارد حل مشکل کاسپینی‌ها به تاخیر بیفتد. این اتفاقات در حالی است که رقیبان دولت فعلی بارها اعلام کرده‌اند براحتی می‌توان مشکل کاسپین را حل کرد و این کار در اولویت قرار دارد. اگر دولت می‌خواست مشکل کاسپین را حل کند ۶ ماه تاخیر نمی‌کرد و تغییر رفتار و گفتار مسؤولان بعد از انتخابات دور از ذهن نخواهد بود.

مدیرکل نظارت بر بانک‌های بانک مرکزی  روز گذشته وعده‌های جدیدی به سپرده‌گذاران داد. کمره‌ای گفت: بانک مرکزی زمانی که این اتفاق افتاد اطلاع‌رسانی کرد و ما جلساتی برگزار کردیم و به دنبال تسریع در نقل و انتقالات بودیم. پس اتفاق این بود که تعاونی‌ها تابلوی کاسپین داشتند و دفترچه این موسسه نیز وجود داشت اما هر تعاونی برای خودش کار می‌کرد. مدیرکل نظارت بر بانک‌های بانک مرکزی افزود: از سویی نیز مدیرعامل و اعضای هیات مدیره کاسپین فشار لازم را برای انتقال دارایی و بدهی‌های تعاونی‌ها نیاوردند و در این باره مدیران این موسسه قصور کردند و باید می‌رفتند دارایی‌ها و بدهی‌ها را شناسایی می‌کردند. به گفته کمره‌ای، قیمت‌ها باید با نرخ کارشناسی روز انجام  و مشخص می‌شد مثلا فلان ملک چقدر می‌ارزد و به میزان آن سپرده می‌آمد. بعد از آن موسسه با کسری روبه‌رو شد. وی با اشاره به اینکه کاسپین شعبه‌ای نداشته و تنها یک پوسته و اداره مرکزی بود، گفت: شاید بعد از ایجاد تابلوهای کاسپین با حکم مرجع قضایی و اینکه مردم رفتند سپرده‌گذاری کردند، ‌پول در حساب موسسه نرفت. این مقام مسؤول در بانک مرکزی ادامه داد: با این حال، تغییر و تحولاتی درباره این موسسه انجام شده و موضوع اصلی در این شرایط احصا و شناسایی دارایی‌ها و بدهی‌هاست. بعد از این اگر کسری‌ها مشخص شود کسانی که تعاونی‌های منحله را درست کردند باید جوابگو باشند و این بخش کار بانک مرکزی نیست. کمره‌ای اظهار داشت: در هر حال ما جلسات مختلفی داشتیم و دستگاه قضا نیز برای حل مشکلات این موسسه در حال کمک به بانک مرکزی است. مسؤولیت احتمالی دارایی‌ها و بدهی‌های احتمالی موسسه با مدیران است و چیزی که ما به دنبال آن هستیم این است که فرآیند قیمت‌گذاری و مشخص شدن دارایی‌ها و بدهی‌ها نهایی و تعاونی‌ها تک‌تک منتقل شوند و در حال حاضر بخشی از تعاونی‌ها آماده‌اند این فرآیند طی شود که بالاخره موسسه شکل خواهد گرفت. به گزارش «وطن امروز»، اظهارات این مسؤول بانک مرکزی به معنای این است که کاسپین هنوز شکل نگرفته و نام و تابلوهای کاسپین خیالی بوده است و دولت در تلاش است کاسپین شکل بگیرد، آن هم ۱۴ ماه پس از صدور مجوز!

سپرده‌گذاران کاسپین در ۱۰ روز اخیر با وجود فشار مسؤولان و محدودیت برای تجمع در نقاط مختلف کشور تجمع کرده‌اند. کاسپینی‌ها دیروز مقابل دادگستری و روزهای پیشین مقابل بانک مرکزی تجمع داشتند. حاضران در تجمع با شعارهایی چون؛ «امنیت سرمایه/ حق مسلم ماست» و «کاسپین خیانت کرده/ دولت حمایت کرده» خواستار رسیدگی سریع و عملی به اوضاع بحرانی ۷ ماهه خود هستند. بنا برگزارش‌های رسیده به تسنیم، جز در تهران در دیگر شهرها از جمله: مشهد، زاهدان، رشت، اردبیل، کرمان و چند شهر دیگر نیز از صبح دیروز کاسپینی‌ها تجمع‌های اعتراضی برگزار کرده و همچنان معترض به بی‌تفاوتی دولت و نگران از سرنوشت سرمایه‌های خود هستند. تجمعات ۷ ماهه کاسپینی‌ها در حالی ادامه دارد که با نزدیک شدن به روز انتخابات ریاست جمهوری، آقایان حسن روحانی و اسحاق جهانگیری بی‌توجه به حل این بحرانی که در دولت تدبیر و امید شکل گرفته همچنان سرگرم کمپین‌ها و تبلیغات انتخاباتی خود هستند که همین موضوع خشم سپرده‌گذاران کاسپین را به همراه داشته است و در این باره می‌گویند: چرا رئیس‌جمهور و معاون اول ایشان به این مشکل ورود نکرده و آن را حل نمی‌کنند!؟ هر چند رئیس کل بانک مرکزی مدعی است کاسپین مشکلی ندارد بلکه یکی از تعاونی‌های اعتبار کاسپین به نام فرشتگان بزرگ‌ترین عضو آن دارای مشکل است اما با بررسی اسناد و مدارک محرز است موسسه فرشتگان در حدود بیش از ۲ سال قبل منحل شده و از آن پس با نام آرمان ایرانیان اقدام به فعالیت می‌کرده و پس از آن نیز با تایید بانک مرکزی به کاسپین تغییر نام داده و در نهایت مجوز رسمی فعالیت خود را در اسفند۱۳۹۴ از آقای سیف، رئیس کل بانک مرکزی در دولت تدبیر و امید اخذ کرده است. در واقع فرشتگان وجود خارجی نداشته و ادعای این موضوع از سوی بانک مرکزی فقط نوعی بازی با واژه‌ها و به هدف فرار از این رسوایی است.


نظرات بینندگان