کد خبر: ۱۱۰۳۰۴
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۲ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۶

دیروز، امروز و فردای نخستین تشکل اصحاب رسانه در فارس؛کدام خانه مطبوعات؟

خانه مطبوعات و اصحاب رسانه‌ای که سرنوشت آن را رقم می‌زنند این روزها می‌توانند دو رویکرد متفاوت و متضاد در پیش گیرند.
دیروز، امروز و فردای نخستین تشکل اصحاب رسانه در فارس؛کدام خانه مطبوعات؟
شیرازه؛ دیروز، خانه مطبوعات، نخستین تشکل صنفی اصحاب رسانه است که سال‌ها پیش باهدف سروسامان دادن به مطالبات و مشکلات صنفی خبرنگاران و دست‌اندرکاران نشریات شکل گرفت و در ادامه، عدالت رسانه‌ای، ایجاد جریان آزاد و شفاف خبری و نهایتاً کشاندن مسئولان به پای میز مطالبه گری از دیگر اهداف آن بود.

بی‌انصافی است اگر بخواهیم تمام طول دوران فعالیت خانه‌های مطبوعات را در سراسر کشور به‌ویژه استان فارس، هیچ بنگاریم اما اگر یکی از مدافعان خانه مطبوعات فارس بخواهد گزارش عملکرد بیش از یک دهه این تشکل صنفی را ارائه دهد برای عرضه چه خواهد داشت؟ از برگزاری دوره های گاه‌وبیگاه خبرنگاری تا صدور کارت عضویت تا پیگیری شکسته‌بسته مطالبات صنفی اصحاب رسانه و کمی سیاست ورزی(بخوانید سیاست‌بازی) در برخی ایام، دیگر چه دستاوردی می‌توان برای خانه مطبوعات فارس برشمرد؟ صادقانه استقبال می‌کنیم اگر یکی از اعضای هیئت‌مدیره محترم خانه مطبوعات فارس دراین‌باره لب به سخن بگشاید و برای اطلاع ما و خوانندگان شریف این پایگاه خبری تحلیلی مطلبی بنگارد و یا حاضر به مصاحبه درباره کارنامه عملکرد این تشکل باشد.

امروز
چه اتفاقی می‌افتد اگر خانه مطبوعات فارس، منحصراً در اختیار یک رسانه قرار گیرد؟ چه اتفاقی می‌افتد اگر یک مافیای رسانه‌ای که همه نیز آن را می‌شناسند، تصمیم بگیرد انتخابات خانه را به سمتی ببرد که تنها مهره‌های همان رسانه از دل انتخابات بیرون بیایند؟

چه اتفاقی می‌افتد اگر یک جریان رسانه‌ای با در دست گرفتن هیئت‌مدیره خانه مطبوعات، امتیازات بسیاری را در پایتخت به نام خود و به کام خود مصادره کند و رقم‌های بسیار وحشتناک و غیرقابل تصوری یارانه دریافت کند؟ چه اتفاقی می‌افتد اگر در سطوح بالای مدیریتی وزارت ارشاد، از این جریان رسانه‌ای حمایت تام و مطلق صورت بگیرد؟
نتیجه واضح و مبرهن است. رسانه‌ای که از چنین رانت‌هایی برخوردار شود روزبه‌روز فربه‌تر می‌شود و در سایه آن، نشریات محلی و مستقل روزبه‌روز ضعیف‌تر و بی‌پشتوانه‌تر خواهند شد.
امروز همان روزی است که تشکیل‌دهندگان و بنیان‌گذاران خانه مطبوعات باید بنشینند و فاتحه‌ای برای اهدافی که به خاطر آن این تشکل را راه‌اندازی کردند بخوانند. خانه مطبوعات کدام مسئول را پای میز مطالبه گری و پرسش‌های صریح اصحاب رسانه و افکار عمومی توانست بکشاند؟ برای بیمه خبرنگاران و دیگر معضلات صنفی آن‌ها چه کرد؟ چقدر برای تحقق مفهوم عدالت رسانه‌ای تلاش کرد؟

فردا
انتخابات خانه مطبوعات فارس چهارشنبه 10 خردادماه برگزار می‌شود و مدتی است لشکرکشی و به‌صف کردن برخی جریانات مافیایی رسانه‌ای را برای تأثیرگذاری بر نتیجه آن به‌وضوح می‌توان دید تا جایی که در برخی نشریات، تمهیداتی اندیشیده شده تا حتی توزیع‌کنندگان نشریه نیز حق رأی داشته باشند تا رأی آن‌ها درروی کار آمدن همان جریان رسانه‌ای وصف شده تأثیرگذار باشد.
خانه مطبوعات و اصحاب رسانه‌ای که سرنوشت آن را رقم می‌زنند این روزها می‌توانند دو رویکرد متفاوت و متضاد در پیش گیرند.
نخست همین رویکردی که طی همه این سال‌ها در پیش‌گرفته شده و نتیجه‌ای جز فربه‌تر شدن و سرازیر شدن بیش‌ازپیش منابع دولتی و غیردولتی به «رسانه خاص» نداشته و رویکرد دوم اینکه یک‌بار برای همیشه، برای پاسداشت حریت و حرمت قلم هم که شده به افرادی رأی داده شود که مطالبات صنفی اصحاب رسانه درد آن‌ها باشد؛ به مطالبه گری از مسئولان اعتقاد داشته باشند و برای مقابله با روش‌های متنوعی که اصحاب رسانه را می‌توان در این روزها وامدار و وابسته کرد، برنامه داشته باشند که آن نیز محقق نخواهد شد مگر اینکه اعضای جدید خانه مطبوعات، طرحی نو دراندازند...
نظرات بینندگان