دستور خوراکی برای پیشگیری از میگرن
اسیدهای چرب امگا- ۳ که در ماهی یافت میشوند، عاملی کلیدی در کمک به کاهش یا از بین بردن علائم میگرن هستند. به طور ویژه، روغن ماهی بیشترین سود را در این شرایط دارد، زیرا میتواند به کاهش فشار خون و التهاب کمک کند.
به گزارش شیرازه، آیا به این مساله شک دارید که رژیم غذایی شما در شکل گیری سردردهایتان نقش دارد؟
این شک چندان بی اساس نیست، زیرا مشخص شده است برخی مواد غذایی میتوانند در بروز میگرن تاثیرگذار باشند و همچنین برخی مواد غذایی دیگر اثری متضاد را موجب شوند.
در شرایطی که روشهای درمانی دیگری برای میگرن وجود دارند، تنظیم رژیم غذایی میتواند تفاوتی بزرگ در شدت علائم میگرن ایجاد کند. در ادامه با برخی مواد غذایی که به طور منظم باید در برنامه غذایی شما جای داشته باشند تا میگرن را کاهش دهند، بیشتر آشنا میشویم.
سبزیجات برگدار تیره
اسفناج به طور خاص از محتوای بالای ویتامینهای B۲ و B۶ و همچنین، اسیدهای چرب امگا- ۳ بهره میبرد که ثابت شده است در کاهش میگرن موثر هستند. ویتامین B۲ که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته میشود میتواند به کاهش تکرر، شدت و مدت زمان سردرد کمک کند.
از دیگر سبزیجات با اثری مشابه میتوان به کلم کیل، برگهای همیشه بهار، آروگولا، برگهای چغندر و کاهو اشاره کرد. هنگامی که در پی بهترین سبزیجات برای کنترل میگرن هستید، به خاطر داشته باشید که نمونه هایی با رنگ سبز تیرهتر از ارزش تغذیهای بالاتری برخوردار هستند.
ماهی
اسیدهای چرب امگا- ۳ که در ماهی یافت میشوند، عاملی کلیدی در کمک به کاهش یا از بین بردن علائم میگرن هستند. به طور ویژه، روغن ماهی بیشترین سود را در این شرایط دارد، زیرا میتواند به کاهش فشار خون و التهاب کمک کند. به همین دلایل، روغن ماهی برای حفظ سلامت قلب نیز بسیار مفید است.
ماهیهای سالمون، تن، و خال مخالی از بهترین منابع برای روغن ماهی هستند. با این وجود، پیشنهاد میشود که پس از مشورت با پزشک از مکملهای روغن ماهی استفاده شود، زیرا احتمال آلودگی ماهی با جیوه وجود دارد. مکملهای روغن ماهی در اشکال مختلف در دسترس هستند.
غلات کامل
برای کنترل میگرن باید افزودن غلات کامل به رژیم غذایی خود را مد نظر قرار دهید، زیرا محتوای فیبر و ویتامینهای آنها به تثبیت قند خون کمک میکنند. سطوح پر نوسان قند خون میتوانند موجب شکل گیری سردرد شوند. مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و پاستای سفید را کنار بگذارید، زیرا همگی غلات پردازش شده هستند. همچنین، به واژه «غنی شده» روی بسته بندیها توجه داشته باشید.
هنگام خرید مواد غذایی مانند نان یا پاستا، نمونههای تهیه شده از غلات کامل را مد نظر قرار دهید. از دیگر نمونهها میتوان به برنج قهوه ای، جو دوسر و حتی ذرت بوداده اشاره کرد.
مغزهای خوراکی و دانهها
مشخص شده است که مواد غذایی کوچکی مانند مغزهای خوراکی و دانهها اثر بزرگی بر میگرنهای شما دارند. به عنوان مثال، دانههای آفتابگردان یکی از بهترین گزینهها در این زمینه محسوب میشوند. مصرف کافی از این ماده غذایی در روز به تامین ویتامین E، اسیدهای چرب و منیزیم کمک میکند.
از دیگر دانههای توصیه شده میتوان به دانههای کتان، دانههای چیا، و دانههای کنجد اشاره کرد. در همین حال، منابع مختلف به این نکته اشاره داشته اند که بادام جایگزینی خوب برای قرص سردرد است. بادام حاوی سالیسین است که در برخی از مسکنهای بی نیاز از تجویز پزشک نیز یافت میشود.
گوشت قرمز
اگر از میگرن رنج میبرید، مصرف گوشتهای خشک شده، دودی یا نمک سود باید کنار گذاشته شود، زیرا آنها محرک میگرن هستند. با این وجود، در شرایطی که گوشت قرمز گاهی اوقات از شهرتی بد برخوردار شده است، اما میتواند راه حلی برای سردردهای میگرنی شما باشد.
در همین راستا، مصرف گوشتهای تهیه شده از دام هایی که با علف تغذیه شده اند، توصیه شده است. گوشت قرمز از محتوای بالای کوآنزیم Q۱۰ (CoQ۱۰) و همچنین، ویتامین B۲ سود میبرد که میتوانند به کاهش میگرن کمک کنند.
تخم مرغ
در مورد تاثیر تخم مرغ بر میگرن اختلاف نظر وجود دارد. برخی منابع تخم مرغ را یک ماده غذایی خوب برای کاهش میگرن عنوان کرده اند، زیرا از محتوای بالای ویتامین B. بهره میبرد. دو تخم مرغ بزرگ میتوانند ۲۴ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ریبوفلاوین را تامین کنند.
در مقابل، منابع دیگر تخم مرغ را محرک میگرن میدانند. محتوای اسید گلوتامیک موجود در سفیده تخم مرغ که ظاهرا یک محرک میگرن است، از جمله دلایل این مساله عنوان شده است. توصیه ما این است: اگر تا پیش از این تخم مرغ مصرف نمیکردید، مصرف این ماده غذایی برای چند روز و بررسی نتایج و این که آیا اثر مثبتی بر کاهش میگرن داشته است را مد نظر قرار دهید. از سوی دیگر، اگر تخم مرغ مصرف میکنید، به مدت چند روز مصرف آن را قطع کرده و تفاوتها را بررسی کنید.
چای
همه خوراکی هایی که مصرف میکنیم حالت جامد ندارند و بر همین اساس، نمیتوان قدرت شفابخشی چای را نادیده گرفت. چای، از جمله دو نوع چای نعناع بیابانی و چای زنجبیل، میتوانند به کاهش علائم بد مرتبط با میگرن کمک کنند.
چای نعناع بیابانی میتواند ناراحتی معده ناشی از میگرن را تسکین دهد و باید به این نکته توجه داشت که دستگاه گوارش و مغز اتصالی پیوسته دارند. همچنین، مطالعات نشان داده اند که چای زنجبیل میتواند به اندازه داروی سوماتریپتان که برای کاهش درد میگرن تجویز میشود، موثر باشد.
این شک چندان بی اساس نیست، زیرا مشخص شده است برخی مواد غذایی میتوانند در بروز میگرن تاثیرگذار باشند و همچنین برخی مواد غذایی دیگر اثری متضاد را موجب شوند.
در شرایطی که روشهای درمانی دیگری برای میگرن وجود دارند، تنظیم رژیم غذایی میتواند تفاوتی بزرگ در شدت علائم میگرن ایجاد کند. در ادامه با برخی مواد غذایی که به طور منظم باید در برنامه غذایی شما جای داشته باشند تا میگرن را کاهش دهند، بیشتر آشنا میشویم.
سبزیجات برگدار تیره
اسفناج به طور خاص از محتوای بالای ویتامینهای B۲ و B۶ و همچنین، اسیدهای چرب امگا- ۳ بهره میبرد که ثابت شده است در کاهش میگرن موثر هستند. ویتامین B۲ که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته میشود میتواند به کاهش تکرر، شدت و مدت زمان سردرد کمک کند.
از دیگر سبزیجات با اثری مشابه میتوان به کلم کیل، برگهای همیشه بهار، آروگولا، برگهای چغندر و کاهو اشاره کرد. هنگامی که در پی بهترین سبزیجات برای کنترل میگرن هستید، به خاطر داشته باشید که نمونه هایی با رنگ سبز تیرهتر از ارزش تغذیهای بالاتری برخوردار هستند.
ماهی
اسیدهای چرب امگا- ۳ که در ماهی یافت میشوند، عاملی کلیدی در کمک به کاهش یا از بین بردن علائم میگرن هستند. به طور ویژه، روغن ماهی بیشترین سود را در این شرایط دارد، زیرا میتواند به کاهش فشار خون و التهاب کمک کند. به همین دلایل، روغن ماهی برای حفظ سلامت قلب نیز بسیار مفید است.
ماهیهای سالمون، تن، و خال مخالی از بهترین منابع برای روغن ماهی هستند. با این وجود، پیشنهاد میشود که پس از مشورت با پزشک از مکملهای روغن ماهی استفاده شود، زیرا احتمال آلودگی ماهی با جیوه وجود دارد. مکملهای روغن ماهی در اشکال مختلف در دسترس هستند.
غلات کامل
برای کنترل میگرن باید افزودن غلات کامل به رژیم غذایی خود را مد نظر قرار دهید، زیرا محتوای فیبر و ویتامینهای آنها به تثبیت قند خون کمک میکنند. سطوح پر نوسان قند خون میتوانند موجب شکل گیری سردرد شوند. مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و پاستای سفید را کنار بگذارید، زیرا همگی غلات پردازش شده هستند. همچنین، به واژه «غنی شده» روی بسته بندیها توجه داشته باشید.
هنگام خرید مواد غذایی مانند نان یا پاستا، نمونههای تهیه شده از غلات کامل را مد نظر قرار دهید. از دیگر نمونهها میتوان به برنج قهوه ای، جو دوسر و حتی ذرت بوداده اشاره کرد.
مغزهای خوراکی و دانهها
مشخص شده است که مواد غذایی کوچکی مانند مغزهای خوراکی و دانهها اثر بزرگی بر میگرنهای شما دارند. به عنوان مثال، دانههای آفتابگردان یکی از بهترین گزینهها در این زمینه محسوب میشوند. مصرف کافی از این ماده غذایی در روز به تامین ویتامین E، اسیدهای چرب و منیزیم کمک میکند.
از دیگر دانههای توصیه شده میتوان به دانههای کتان، دانههای چیا، و دانههای کنجد اشاره کرد. در همین حال، منابع مختلف به این نکته اشاره داشته اند که بادام جایگزینی خوب برای قرص سردرد است. بادام حاوی سالیسین است که در برخی از مسکنهای بی نیاز از تجویز پزشک نیز یافت میشود.
گوشت قرمز
اگر از میگرن رنج میبرید، مصرف گوشتهای خشک شده، دودی یا نمک سود باید کنار گذاشته شود، زیرا آنها محرک میگرن هستند. با این وجود، در شرایطی که گوشت قرمز گاهی اوقات از شهرتی بد برخوردار شده است، اما میتواند راه حلی برای سردردهای میگرنی شما باشد.
در همین راستا، مصرف گوشتهای تهیه شده از دام هایی که با علف تغذیه شده اند، توصیه شده است. گوشت قرمز از محتوای بالای کوآنزیم Q۱۰ (CoQ۱۰) و همچنین، ویتامین B۲ سود میبرد که میتوانند به کاهش میگرن کمک کنند.
تخم مرغ
در مورد تاثیر تخم مرغ بر میگرن اختلاف نظر وجود دارد. برخی منابع تخم مرغ را یک ماده غذایی خوب برای کاهش میگرن عنوان کرده اند، زیرا از محتوای بالای ویتامین B. بهره میبرد. دو تخم مرغ بزرگ میتوانند ۲۴ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ریبوفلاوین را تامین کنند.
در مقابل، منابع دیگر تخم مرغ را محرک میگرن میدانند. محتوای اسید گلوتامیک موجود در سفیده تخم مرغ که ظاهرا یک محرک میگرن است، از جمله دلایل این مساله عنوان شده است. توصیه ما این است: اگر تا پیش از این تخم مرغ مصرف نمیکردید، مصرف این ماده غذایی برای چند روز و بررسی نتایج و این که آیا اثر مثبتی بر کاهش میگرن داشته است را مد نظر قرار دهید. از سوی دیگر، اگر تخم مرغ مصرف میکنید، به مدت چند روز مصرف آن را قطع کرده و تفاوتها را بررسی کنید.
چای
همه خوراکی هایی که مصرف میکنیم حالت جامد ندارند و بر همین اساس، نمیتوان قدرت شفابخشی چای را نادیده گرفت. چای، از جمله دو نوع چای نعناع بیابانی و چای زنجبیل، میتوانند به کاهش علائم بد مرتبط با میگرن کمک کنند.
چای نعناع بیابانی میتواند ناراحتی معده ناشی از میگرن را تسکین دهد و باید به این نکته توجه داشت که دستگاه گوارش و مغز اتصالی پیوسته دارند. همچنین، مطالعات نشان داده اند که چای زنجبیل میتواند به اندازه داروی سوماتریپتان که برای کاهش درد میگرن تجویز میشود، موثر باشد.
منبع: میزان
نظرات بینندگان