آغاز ساخت بیمارستان جدید شیراز از نیمه مرداد/ سرانه تخت بیمارستانی فارس کمتر از میانگین کشوری/ از خیرین تأمین اجتماعی تقدیر میشود
به گزارش شیرازه، مدیر کل درمان تامین اجتماعی استان فارس در نشست خبری با اشاره به گزارش یکی از رسانهها درخصوص کنار کشیدن شرکت اتریشی برای ساخت بیمارستان جدید تامین اجتماعی در شیراز آن را پیشداوری دانست و گفت: شهریورماه 96 ساخت بیمارستان با مشارکت شرکت اتریشی در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی به تصویب رسید و هنوز خط اعتباری آن پایدار است و در حال رایزنی با این شرکت هستیم.
علی اکبر امیری بدون اشاره به اینکه چه زمانی مهلت مذاکرات با شرکت اتریشی پایان میباید، گفت: اواسط مردادماه و با توجه به طی روند قانونی، دیوارکشی و فوندانسیون بیمارستان جدید تامین اجتماعی در شیراز توسط شرکتی که در مناقصه برنده شده آغاز خواهد شد اما برای اینکه ادامه کار توسط شرکت داخلی یا خارجی صورت گیرد در حال رایزنی هستیم و به هیات امنای سازمان پیشنهاد دادهایم که تصمیمگیری برای انتخاب شرکت را به فارس واگذار کنند.
وی در پاسخ به سوالی توضیح داد: اکنون در کشور ما فضای بیمارستانی به ازای هرتخت 50 متر میباشد که در بیمارستانهای نسل 5 این فضا به 150مترمربع افزایش یافته است و امکانات رفاهی نظیر هتل، فروشگاه و غیره نیز برای بیمار و همراهان وی درنظر گرفته شده است. همچنین بیمارستانهای نسل 5 از نظر تکنولوژی و نرمافزاری نیز پیشرفته هستند که در این زمینه شرکت اتریشی میتوانست به ما کمک کند.
مدیر کل درمان تامین اجتماعی استان فارس با اذعان به طولانی شدن فرآیند ساخت این بیمارستان آن را به تصمیمات آنی و غیرکارشناسی مسئولین وقت ربط داد و گفت: موضوع ساخت بیمارستان یک فرایند پیچیده است و طرحی زمانبر محسوب میشود؛ برای ساخت بیمارستانهای بیش از 100 تخت مطالعات خاک، تاییدیه نقشه، گرفتن مجوز و غیره زمانبر است که برای این بیمارستان با درنظر گرفتن 300 تخت تمام اقدامات اولیه انجام ولی موقع کلنگزنی، رئیسجمهور وقت گفت 200تخت به بیمارستان اضافه کنید که نیاز به مطالعات جدید داشت و با توجه به تغییر تصمیم، به نقطه صفر بازگشت؛ اکنون نیز برای 358 تخت نقشه تایید شده است.
امیری تاکید کرد: از 15 مهر 95 که به عنوان مدیرکل درمان تامین اجتماعی فارس انتخاب شدهام پیگیری برای ساخت این بیمارستان همواره از اولویتهای کاری من بوده است.
سرانه تخت بیمارستانی فارس از میانگین کشوری کمتر است
وی با قبول اینکه سرانه تخت بیمارستانی در فارس بهعنوان قطب پزشکی نسبت به میانگین کشور هم پائینتر است، گفت: براساس آمار سرانه تخت بیمارستانی استان فارس ۱.۲ تخمین زده میشود که در مقایسه با نرم ۱.۶ کشوری، پایینتر هستیم.
مدیر کل درمان تامین اجتماعی استان فارس کمبود ظرفیت بیمارستانی ملکی تامین اجتماعی در این استان را هم پذیرفت و گفت: اکنون در استان فارس و در مجموع بیمارستانهای دولتی، عمومی غیردولتی، خصوصی و خیریه تعداد ۸ هزار و ۷۵۰ تخت بیمارستانی فعال موجود است و تامین اجتماعی با تمام این تختها قرارداد دارد، گرچه از کل این تعداد تنها ۳۰۰ تخت در بیمارستان شهید بهشتی شیراز متعلق به تامین اجتماعی است.
امیری آماری در خصوص افزایش ظرفیت درمانگاههای تخصصی در فارس گفت: طی 5 سال اخیر ۱۰ درمانگاه تخصصی در شهرستانهای فارس یا کلنگزنی و یا افتتاح شده است.
وی با بیان اینکه فروردین امسال درمانگاه تأمین اجتماعی نورآباد مورد بهرهبرداری قرار گرفت، ادامه داد: تا چند هفته آینده نیز درمانگاه تخصصی شهر داراب که جزء مطالبات اصلی مردم بود و زمین آن نیز اهدایی خیرین بود، راهاندازی خواهد شد.
امیری با بیان اینکه بجز زرقان، تمام شهرستانهای دارای بیش از 40هزار نفر بیمهشده در استان فارس دارای درمانگاه تخصصی هستند، گفت: احداث درمانگاه تخصصی در شهر زرقان نیز در هفته دولت کلنگزنی میشود.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان فارس همچنین از بالا بودن سرانه مصرف دارو در ایران گفت و خاطرنشان کرد: سال گذشته بالغ بر ۷ میلیون و ۷۹۴ هزار نسخه مربوط به بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز درمانی طرف قرارداد تامین اجتماعی واصل شده است.
وی با بیان اینکه در مراکز ملکی این سازمان در فارس بالغ بر ۱۰۲ هزار و ۹۰ نسخه برای مراجعان سرپایی پیچیده شده است، گفت: در طول یک سال گذشته تامین اجتماعی مبلغ 2 میلیارد و 282 میلیون تومان برای دارو در مراکز طرف قرارداد هزینه پرداخت کرده است.
امیری همچنین هزینه پرداخت شده بخش درمان تامین اجتماعی در استان فارس برای سال ۹۵ بالغ بر هزار و 231 میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: در فارس تنها ۱۵ درصد کل هزینههای درمان بستری مربوط به مراکز ملکی است.
بالابودن سرانه مصرف دارویی علت آزاد شدن برخی داروها
وی گفت: با تصمیم شورای عالی بیمه ۳۲ نوع دارو که شامل ۹۷ قلم دارویی است از پوشش بیمهای خارج شده است که این تصمیم از سوی شورای عالی بیمه کشور اتخاذ شده و یکی از دلایل آن افزایش سرانه مصرف دارویی در کشور بوده است.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی فارس در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه شهروندان دیگر نقاط کشور بیش از بیمهشدگان استان فارس از خدمات این سازمان در حوزهی درمان بهرهمند میشوند، گفت: خدمات قابل قبول پزشکی در فارس تاثیر بهسزایی در ایجاد اشتغال داشته چراکه بالاترین ضریب اشتغال در کشور مربوط به بخش خدمات بوده و خدمات پزشکی نیز در همین حوزه دیده شده است.
وی با تصریح اینکه توسعه فعالیتها در بخش خدمات زمینهساز افزایش ضریب اشتغال در شغلهای مختلف خواهد بود، گفت: حضور افراد برای دریافت خدمات درمانی از سایر نقاط کشور در شیراز زمینهساز اشتغال و رونق اقتصادی است و نمیتوان اصل این موضوع را رد کرد.
امیری گفت: امروزه بعضی از خدمات درمانی ارائه شده در شیراز در سطح کشور منحصر بهفرد محسوب میشود، خدماتی نظیر پیوند کبد و مغز استخوان؛ هزینهی درمان یک بیمار نیازمند کبد بیش از هزینهای است که برای حدود ۱۰۰ بیمار نیازمند جراحی قلب انجام میشود.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی فارس با اشاره به وجود خیرین تأمین اجتماعی در فارس که 14 نفر از آنها بیش از یک میلیارد تومان و یک نفر نیز 6 میلیارد تومان برای ساخت مراکز درمانی کمک کردهاند، گفت: 20 تیر همایشی برای تجلیل از این خیرین برای نخستین بار در کشور با حضور مسئولان استانی و بیمهای کشور برگزار خواهد شد.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی فارس در پاسخ به گلایههای یکی از خبرنگاران در خصوص رفتار نامناسب برخی پرسنل بیمارستان شهید بهشتی شیراز نسبت به بیماران و همراهان آنها تصریح کرد: حجم مراجعات مردمی به بیمارستان زیاد است و پرسنل نیز زیر فشار کاری هستند اما اگر موردی پیش بیاید تذکر خواهیم داد.
انتهای پیام/