موضع دو عضو شورایی استان و کشور به بحثهای اخیر پیرامون تصادفات جادهای؛
مسؤولین کشوری جادههای فارس را دریابند/ تبعیض در توزیع بودجه در فارس، برای هیچ کس قابل پذیرش نیست/ تلاش برای رفع تبعیض وظیفهی شورای اسلامی استان است
نایب رئیس شورای عالی کشور و سخنگوی شورای اسلامی استان فارس با ورود به اظهارات اخیر در خصوص توزیع بودجههای عمرانی در سطح این استان، بر لزوم ورود سریع مسؤولین کشور و همچنین رفع تبعیضها در سطح استان تأکید کردند.
به شیرازه، همزمان با افزایش تصادفات مرگبار و دلخراش در هفتههای اخیر به ویژه در شهرستانهایی همچون ممسنی، جهرم، خرامه، لارستان و... صدای اعتراض نمایندگان این شهرستانها در شوراهای اسلامی نیز بلند شده است.
هفته گذشته ایلوش شریفی نماینده ممسنی در شورای اسلامی فارس با طرح انتقادات تند از وضعیت جادهها در شهرستانهای رستم و ممسنی، مدعی شده بود که به دلیل نفوذ و جایگاه نمایندگان برخی شهرستانها از جمله جهرم در مجلس، در توزیع اعتبارات در سطح استان فارس تبعیض و بی عدالتی صورت میگیرد.
در واکنش به این اظهارات، عبدالله اسماعیلی نماینده جهرم در شورای اسلامی فارس مدعی شده که جهرم با داشتن محورهای مواصلاتی گسترده، خود بزرگترین قربانی تصادفات جادهای استان است و تخصیص بودجه عمرانی بیشتر به این شهرستان -آن هم با وجود نیروهای عمرانی قدرتمندی که در سطح استانی و کشوری دارد- طبیعی است.
جدیت اعضای شورای استان، حکایت از حساسیت موضوع دارد
اما در ادامه سخنگوی شورای اسلامی استان هم به این بحثِ درون استانی ورود کرد و گفت: اینکه آقایان شریفی و اسماعیلی به عنوان رؤسای فعلی و سابق کمیسیون عمران شورای اسلامی استان در سالهای اول و دوم با جدیت موضوع تصادفات جادهای شهرستانها را مطرح میکنند، حاکی از حساسیت این کمیسیون به موضوع بسیار مهم راهسازی در استان است.
جعفر راستگو با بیان اینکه طرح و پیگیری مشکلات مردم، محور اصلی وظایف اعضای شورای اسلامی استان محسوب میشود، تصریح کرد: سالهاست که متأسفانه استان فارس در آمار تصادفات وضعیت بسیار نامناسبی دارد و به همین دلیل این استان پهناور نیاز به توجه بسیار بیشتر را با تمام وجود احساس میکند.
نماینده شهرستان لارستان در شورای اسلامی فارس با اشاره به تصادفات مرگبار اخیر در سطح استان فارس، گفت: اگر نگاهی به تصادفات وحشتناک و تأسفبار جادههای خرامه، لارستان، ممسنی، جهرم و ... تنها طی همین یکی دو هفتهی اخیر بیندازیم، نیاز فارس به اعتبارات ویژهی راهسازی را آسانتر درک میکنیم.
مسؤولین کشوری جادههای فارس را دریابند
سخنگوی شورای اسلامی استان فارس در پایان با اشاره به اینکه فارس بیشترین تعداد شهرستان را در سطح کشور داراست، تأکید کرد: با رویکرد جدی و مطالبهگرایانه، شورای اسلامی فارس خواستار این است که مسؤولین کشوری مشکلات مردم فارس را دریابند و هرچه سریعتر به موضوع جادههای مرگبار این استان بزرگ اما مظلوم در این زمینه ورود کنند.
تبعیض نه برای مردم قابل پذیرش است و نه با اصول مملکتداری تناسب دارد
همچنین نماینده شیراز در شورای اسلامی استان و نایب رئیس شورای عالی کشور خواستار ورود جدی شوراها به موضوع تبعیض در استان شد.
عبدالرزاق موسوی در واکنش به اظهارات نمایندگان شهرستانهای مختلف در خصوص بی عدالتی در تخصیص اعتبارات، بر ضرورت توجه جدی به تبعیضها در استان تأکید کرد و گفت: یقیناً اینکه بودجه و اعتبارات و امکانات به واسطهی حضور اشخاص در مراکز قدرت توزیع شوند، نه برای مردم قابل پذیرش است و نه با اصول مملکتداری تناسب دارد.
شورای اسلامی فارس با شاخصهای اصولی وارد موضوع تبعیض شود
وی تلاش در رفع تبعیضها را ازجمله وظایف شورای اسلامی استانها عنوان کرد و اذعان کرد: باید بپذیریم که ما اعضای شورای اسلامی استان به عنوان نمایندگان مردم نیز آنگونه که وظایفمان ایجاب میکند، مقامات ارشد ملی و محلی را در خصوص تبعیضها مورد بازخواست قرار نمیدهیم و بنابراین بخشی از این موضوع به خود ما نیز برمیگردد.
نایب رئیس شورای عالی استانها پیشنهاد کرد که شورای اسلامی فارس با کمک گرفتن از دانشگاه و نهادهای تخصصی شاخصهای ملی و بینالمللی تبعیض را احصا کند و با استفاده از این شاخصها با جدیت موضوع تبعیض را پیگیری کند.
موسوی در عین حال تصریح کرد: پیگیری رفع تبعیضها باید بر اساس شاخصهای اصولی و تخصصی و همچنین با رعایت انصاف و قانون باشد تا خدای ناکرده در بررسی تبعیضها در استان خود ما دچار تبعیض یا ناکارآمدی در تحقق آن نشویم.
نظرات بینندگان