کد خبر: ۱۳۵۹۳۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۸

موردی از ابتلا به کرونا در فارس مشاهده نشده است/ چگونه از آلودگی و ابتلا به ویروس کرونا در امان باشیم؟

هیچ موردی از ابتلا به بیماری کرونا در استان فارس مشاهده و گزارش نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: هیچ موردی از ابتلا به بیماری کرونا در استان فارس مشاهده و گزارش نشده است.
عبدالرسول همتی با اشاره به انتشار برخی مطالب در رسانه‌های غیرمعتبر مبنی بر مشاهده موارد ابتلا به ویروس کرونا در مناطق مختلف کشور از جمله فارس، افزود: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در استان فارس مشاهده نشده است.
او اظهار کرد: نیرو‌های بهداشتی با تمام امکانات به صورت شبانه روزی در حال رصد و کنترل مبادی ورودی کشور هستند و دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این زمینه همه تلاش خود را برای تامین سلامت عمومی به کار بسته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: با توجه به حساسیت عمومی راجع به مسائل حوزه سلامت به عنوان یکی از اولویت‌های مهم جامعه، برخی افراد سودجو با سواستفاده از این امر، دست به انتشار مطالب خلاف واقع زده و موجب بروز التهاب در جامعه می‌شوند.

موردی از ابتلا به کرونا در فارس مشاهده نشده است
او، مهمترین مسئله در این زمینه را افزایش آگاهی عمومی برای پیشگیری صحیح دانست و از عموم مردم خواست تا با رعایت بهداشت، در سلامت عمومی جامعه سهیم شوند.
اخبار غیررسمی مبنی بر بستری شدن یک بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان شهید فقیهی شیراز، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود.


نصب دوربین حرارتی در مبادی ورودی کشور برای جلوگیری از ورود کرونا
با پیگیری‌های سازمان بازرسی کل کشور، دوربین حرارتی در برخی مبادی ورودی کشور جهت جلوگیری از ورود ویروس کرونا نصب شد.

نصب دوربین حرارتی در مبادی ورودی کشور برای جلوگیری از ورود کرونا
به گزارش خبرگزاری فارس، معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور از نظارت بر روند مقابله دستگاه‌های اجرایی با ورود ویروس کرونا به کشور خبر داد و گفت: با پیگیری سازمان بازرسی و همکاری برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه صنعتی شریف و سازمان‌های ذی‌ربط، تعدادی دوربین حرارتی با دقت بسیار بالا در برخی از مبادی ورودی کشور از جمله فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) نصب‌ شده است.

وی عدم معطلی مسافران و دقت بالا را از ویژگی‌های این دوربین‌های حرارتی نام برد و خاطرنشان کرد: دوربین‌های حرارتی نصب‌شده با سرعت و دقت بسیار بالا قادر است تا دمای بدن مسافران ورودی را اندازه‌گیری و نمایش دهد تا مسافران مشکوک به بیماری ویروسی کرونا مورد آزمایش‌های دقیق‌تری قرار بگیرند.
موردی از ابتلا به کرونا در فارس مشاهده نشده است
معاون سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر‌ نظارت بر عملکرد دستگاه‌های مربوطه در این خصوص افزود: تا تجهیز تمام پایانه‌های ورودی کشور به این تجهیزات، این موضوع را به‌صورت ویژه بررسی و رصد می‌کنیم. موضوع سلامت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است و هیچ‌گونه سهل‌انگاری در این خصوص از دستگاه‌های مسؤول پذیرفته نیست.

آلودگی با ویروس جدید کرونا
آلودگی با ویروس کرونا چیست ؟! که امروزه به یک هشدار بهداشتی در کشور چین و همسایه های آن تبدیل شده است. این ویروس یک عضو از خانواده Coronavirus ها است که به همراه دو ویروس دیگر از این خانواده یعنی ویروس SARS و MERS از خطرناک‌ترین ویروس ها به سبب ایجاد سندرم های شدید تنفسی می‌باشند. Coronavirus ها به دلیل شکل شبیه به تاج در زیر میکروسکوپ به این نام خوانده می شوند.
سوش خاصی از این خانواده یعنی ویروس SARS، اولین بار در سال 2003 درچین دیده شد که منجر به یک اپیدمی گسترده در 26 کشور گردید. امروزه تشخیص این ویروس به سبب بررسی های آزمایشگاهی به سرعت میسر شده است. اپیدمی کنونی از سوش جدیدی از کرونا ویروس در شهر ووهان کشور چین نزدیک به 3 هفته است که افراد و مسافران را نگران کرده و علیرغم تمهیدات بسیار گسترده در کنترل اپیدمی، افرادی به این بیماری مبتلا شده و جان باخته اند. ایالات متحده نیز اولین مورد ابتلا به این ویروس را در بیمارانی که اخیرا از ووهان در چین برگشته اند گزارش کرده است.

روش های انتقال ویروس کرونا
کرونا به سرعت از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان یا از برخی حیوانات به انسان منتقل می‌شود. گزارش ها حاکی از آن است که ابتدا یک بازار با محصولات غذایی دریایی، مرغ و ماهی، گوشت خوک و گوسفند منشا انتقال و شروع بیماری بوده است؛ ولی مخزن و منبع قطعی برای آلودگی ویروس کرونا هنوز شناسایی نشده است. به علاوه، تجمعات انسان ها در خانه های سالمندان، مدارس و مکان های بسته به سرعت شرایط را به نفع انتقال این ویروس مساعد می‌کند. اثبات شده است که این ویروس از طریق پوست نیز منتقل می‌شود بنابراین باید از تماس با اشیای آلوده یا بیماران جلوگیری کرد. تحقیقات بیشتر برای شناسایی گروه های پر خطر که بیشترین احتمال انتقال آلودگی را دارند در جریان است.

علائم ویروس کرونا چیست؟
علائم ویروس کرونا بسیار شبیه به سرما خوردگی و آنفولانزا است. اگرچه روند خود محدود شونده ای دارد ولی علائمی مانند تب، سردرد و بدن درد، سرفه و آبریزش بینی و علائم تنفسی مانند تنگی نفس از شکایت های شایع است. افراد با نقص سیستم ایمنی یا سالمندان می‌توانند به پنومونی یا ذات الریه نیز مبتلا شوند. کودکان کم سن و سال نیز به دلیل ضعیف بودن ایمنی بدن، بیماری را به صورت حاد تری بروز می‌دهند. علائم می‌تواند بین 3 تا 5 روز طول بکشد و در صورتی که شدید تر و پایدارتر از سرما خوردگی باشد، بیمار باید به پزشک مراجعه کند. دلیل نگرانی های حاضر از این ویروس، قابلیت گسترش سریع آن است که قابل مقایسه با همه گیری آنفولانزای اسپانیا در سال 1918 است. با این حال تا کنون پیش بینی شده است که ویروس کرونا به اندازه دو ویروس دیگر این خانواده یعنی SARS و MERS کشنده نخواهد بود.

پیشگیری از آلودگی و ابتلا به ویروس کرونا
تاکنون واکسنی برای این ویروس ساخته نشده ولی تحقیقات کماکان در حال انجام است. به همین جهت پیشگیری های متداول نظیر شستن دست ها با صابون به مدت حداقل 20 ثانیه، جلوگیری از دست زدن به چشم و بینی و دهان و دوری از افراد آلوده و مشکوک تنها توصیه پزشکان است. اگر بیمار هستید و تصور می‌کنید که ممکن است علت آن ویروس کرونا باشد باید به یک ارائه دهنده خدمات درمانی اطلاع دهید و به دنبال درمان زود هنگام باشید. هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانید و اشیاء و سطحی را که لمس می‌کنید ضد عفونی کنید و اگر به چین سفر می‌کنید، از علائم آن آگاه باشید و از رفتن به بازار حیوانات زنده خودداری کنید. همچنین در صورتی که حیوان خانگی مانند سگ و گربه نگهداری می‌کنید باید توجه داشته باشید که ویروس کرونا می‌تواند بیماری شدید و کشنده در آنها به وجود بیاورد.

درمان ویروس کرونا
مانند بسیاری از بیماری های ویروسی، کرونا درمان قطعی نداشته و به آنتی بیوتیک پاسخ نمی‌دهد و مصرف مایعات، استراحت کافی و داروی ضد تب و سرفه از جمله توصیه های پزشکان است.
همان گونه که ذکر شد، شناسایی روش های انتقال، مخازن، درمان سریع ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال در مراحل ابتدایی است. همچنین تا کنون واکسنی برای این بیماری ساخته نشده است؛ بنابراین بهترین توصیه سازمان جهانی بهداشت مراقبت و پیشگیری از ابتلا به اپیدمی ویروس کرونا است.


نظرات بینندگان