در گزارش شیرازه مطرح شد؛
جای خالی نمایندگی اداره راه و شهر سازی در شهر بیرم/ پایین بودن مبلغ تسهیلات مقاوم سازی دلیل عدم استقبال مردم
روح اله بامداد بخشدار شهر بیرم گفت:تسهیلات مقاوم سازی برای بافت فرسوده مبلغ ۴۰ میلیون تومان است که در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت اقتصادی موجود در جامعه و گرانی مصالح و تجهیزات مورد نیاز واقعا مقدار ناچیزی است که همین امر موجب عدم استقبال مردم از دریافت تسهیلات میشود، از طرفی نیز بحث ضمانت بانکی و ایرادات زیادی که در این خصوص از وام گیرنده گرفتهمی شود نیز از دیگر دلایل عدم استقبال مردم است.
به گزارش شیرازه،شهر بیرم یکی از مناطق زلزلهخیز استان فارس است که این روزها مهمان ناخواندهای به نام زلزله دارد
وقوع ۲ زلزله نسبتا شدید ۵.۱ و ۵.۷ ریشتری و البته چندین پس لرزه دیگر از ساعات اولیه شامگاه سهشنبه بیستم خرداد ۹۹ تا بامداد روز بعد شبی ناآرام و همراه با دلهره را برای مردم بخش بیرم لارستان در جنوب استان فارس رقم زد اما به گفته روح اله بامداد بخشدار شهر بیرم این پس لرزه ها هنوز هم دست از سر مردم این منطقه برنداشته و موجب ترس و دلهره شهروندان شده است.
بامداد افزود:با توجه به وقوع زلزلههای پیاپی در این شهر و روستاهای اطراف آن و عدم استقرار نمایندگی هلالاحمر، و راه و شهر سازی در بیرم همواره گلایههایی و نارضایتی مردم را به دنبال دارد.
به گفته وی هر چند این زلزله تلفات جانی به همراه نداشته، اما اگر خساراتی را در پی داشت، مردم بیرم با کدام آمادگی و امکانات می بایست تا رسیدن نیروهای امدادی از شهرستان اوز یا لارستان جان عزیزان خود را نجات دهند،چرا که موقعیت جغرافیایی بیرم به گونه ای است كه فاصله تا مركز شهرستان يك ساعت و نيم دقيقه و با شهرستان اوز يك ساعت و بيست دقيقه ، و اداره هاي ، راه و شهرسازي شهرستان هاي همجوار كه لامرد مي باشد ٥٢دقيقه فاصله زماني دارد که مسیر های منتهی به این بخش، کوهستانی و گردنه دار است که در مواقع حساس و بحرانی با ریزش سنگ، راه عبور و مرور به این بخش بسته می شود ، که در زلزله اخیر نیز مسیر منتهی به این شهر به دلیل ریزش کوه بسته شده بود و امكان انتقال دستگاه هاي لجستيك وماشين الات (لودر ، بيل ، و....) با يدك كش عملا زمان بر و ثانيه هاي سرنوشت ساز بود.
بامداد در ادامه گفت: ۲۰ سال پیش ساختمانی توسط خیرین و اهالی بیرم به منظور راه اندازی اداره راه و شهرسازی ساخته شده اما چند روزی از افتتاح آن نگذشته بود که چند نفر از اداره راه و شهرسازی اوز یا لارستان در آن مستقر شدند اما خبری از ماشین آلات و تجهیزات نشد و پس از چند روز نیروها رفتند و اکنون بعد از سالها این ساختمان همچنان بلا استفاده مانده است.
بخشدار بیرم ادامه داد: این بخش دارای ۱۵ هزار نفر جمعیت است که شامل ۱۳ روستا و شهر بیرم است.
بامداد در پاسخ به این سوال که چند درصد بیرم بافت فرسوده و قدیمی است،ابراز داشت: این بخش حدود ۱۵ درصد بافت فرسوده و قدیمی و خانه های گلی و خشتی و یا غیر مقاوم دارد که در زلزله اخیر دچار ترک خوردگی و یا ریزش شده اند.
بامداد با یاد آوری اینکه هر چند اکنون خسارت جانی در این زمین لرزه نداشتیم اما چه بسا که زلزله ای با مقیاس بالاتر موجب یک حادثه دلخراش و مرگ عدهای از این شهروندان شود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا مردم این منطقه از تسهیلات مقاوم سازی برای تعمیر منازل خود استفاده نمی کنند گفت: این تسهیلات مبلغ ۴۰ میلیون تومان است که در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت اقتصادی موجود در جامعه و گرانی مصالح و تجهیزات مورد نیاز واقعا مقدار ناچیزی است که همین امر موجب عدم استقبال مردم از دریافت تسهیلات میشود، از طرفی نیز بحث ضمانت بانکی و ایرادات زیادی که در این خصوص از وام گیرنده گرفتهمی شود نیز از دیگر دلایل عدم استقبال مردم است.
دلیل اين موضوع را از حسين يكي از شهروندان خسارت ديده زلزله بيرم جوياشديم ،او گفت: ساختمان ٢٠٠متري حداقل ٣٠٠ميليون هزينه دارد ما حاضر نيستيم با ٤٠ميليون خانه خود را تخريب كنيم و ادامه كار بدون هزينه اواره شويم يعني با اين مبلغ كم فقط كارهاي ابتدايي ( تخريب بافت ) ميتوان انجام داد اگر مسئولين برای این تسهيلات تقريبا ١٠٠ميليون تومان در نظر بگيريند مي شود بافت هاي قديمي مان را از نو بازسازي نمايم.
بنا بر این به نظر می رسد در این راستا نمایندگان مجلس باید با یک نگاه جامع و بررسی دقیق شرایط موجود، با تصویب لایحه ای در مجلس امکان استفاده از تسهیلات مقاوم سازی مناطق فرسوده را برای همگان امکان پذیر سازند
گفتنی است برای پیگیری مشکلات این بخش و پاسخگویی مسئولان علی رغم تلاش های بسیار موفق به تماس با هیچ یک از نمایندگان نشدیم./
انتهای پیام/
نظرات بینندگان