گلایه مردم شیراز از کمبود و افت فشار آب؛ وقتی پروژه "خط دوم آبرسانی از سد درودزن" نیمهتمام افتتاح شد
بسیاری از نقاط کلانشهر شیراز با کمبود و افت فشار آب روبهرو هستند؛ حتی برخی از نقاط فقط یک ساعت در روز آب دارند و با توجه به این موضوع مسئولان هرچه سریعتر باید در جهت رفع مشکلات موجود قدم بردارند.
این روزها که شدت گرما در استان فارس نسبت به روزهای نخست تابستان چندین برابر شده و بیماری کرونا نیز با شدت و حدت بیشتری در این استان میتازد، کمبود و افت فشار آب مشکلات مردم را مضاعف کرده است.
بسیاری از نقاط کلانشهر شیراز با کمبود و افت فشار آب روبهرو هستند حتی برخی از نقاط فقط یک ساعت در روز آب دارند. برخی از نقاط شبها تنها از یک شیر آب در منزل میتوانند استفاده کنند آن هم با فشار بسیار کم.
اگر پای صحبت شهروندان شیرازی در اتوبوس یا دیگر مکانهای عمومی بنشینید، بحث کمبود آب و گرما از نخستین مباحثی است که مطرح میشود. این موضوع به قدری برای مردم مهم شده که دیگر کرونا محل بحث و گفتوگوی آنها نیست.
ماجرای افتتاح یک پروژه ناتمام
این موضوع در حالی است که چندی پیش خط دوم آبرسانی از سد درودزن به شیراز با حضور ویدئو کنفرانسی رئیسجمهور افتتاح شد. این خط که سالها افتتاح و بهرهبرداری از آن سالها به طول انجامیده همواره از سوی مسئولان به عنوان شاه کلید حل مشکلات آب شیراز یاد میشد.
این پروژه از سالهای ابتدایی دهه 90 توسط شرکت آب منطقهای استان فارس و با همکاری قرارگاه خاتم آغاز شد و پس از گذشت 9 سال در خردادماه امسال فاز نخست آن افتتاح شد و همچنان 14 کیلومتر دیگر آن باقی مانده است.
علاوه بر اینکه یک پروژه نیمهتمام افتتاح شده، این موضوع نیز همواره سوال است که چرا با وجود افتتاح فاز نخست نیز وضعیت آب شیراز به شدت دچار افت شده است. مسئولان آب استان بیماری کرونا را یکی از دلایل مصرف زیاد و در نتیجه افت فشار میدانند و ادعا میکنند که وضعیت افت و کمبود آب در شیراز نسبت به سال گذشته بهتر شده است اما نظر شهروندان متفاوت است.
بسیاری از شهروندان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اعلام کردند که به اندازهای امسال وضعیت کمبود و افت فشار آب بد است که باید یک حمام رفتن ساده را در نیمه شب انجام داد یا اینکه به دلیل افت فشار و نرسیدن آب به کولرهای آبی منازل باید ساعتها گرما را تحمل کرد.
14 کیلومتر از مسیر خط دوم آبرسانی باقی است
به گفته بهمن بهروزی، مدیرعامل آبفای شیراز "امسال 750 لیتر بر ثانیه از خط دوم وارد مدار شده است" این در حالی است که ظرفیت خط دوم 3 هزار لیتر بر ثانیه است و اگر این خط کامل شود مشکلات آب شیراز به صورت کامل حل میشود.
به گفته وی به این دلیل که منابع تامین آب اکثرا در غرب شیراز است، نقاط جنوبی و شرقی شیراز عمدتا با مشکل آب روبهرو هستند که دلیل آن هم فاصله از مبدا تا مقصد است و هم زیرساختهایی که باید ایجاد شود که بخشی از آن در حال انجام و مابقی در حال پیگیری و تامین اعتبار است.
مدیرعامل آبفای شیراز با بیان اینکه آبفا تنها نقش توزیعکننده دارد، میگوید: 14 کیلومتر از مسیر خط دوم باقی مانده که باید تکمیل شود تا 3هزار لیتر بر ثانیه آب به صورت کامل به مدار برسد.
90 میلیارد برای تکمیل خط دوم نیاز است
حمیدرضا دهقانی، مدیرعامل آب منطقهای استان فارس در گفتوگو با تسنیم درباره این موضوع که چرا خط انتقال به صورت ناقص افتتاح شده است، اظهار داشت: در زمان افتتاح پروژه اعلام شد که فاز نخست پروژه تا مخزن دوکوهک افتتاح شده و هیچ جا اعلام نشد که خط دوم آبرسانی کامل است.
وی اضافه شدن روستاهای پرجمعیت به حاشیه شیراز و نبود منابع آب زیرزمینی در این نقاط را عامل اصلی کمبود و افت فشار آب میداند و معتقد است با شرایط کنونی نیز امکان انتقال آب به صورت کامل نیست.
هر چند مدیرعامل آب منطقهای استان فارس اذعان میکند که شرایط کمبود آب در شیراز قابل مقایسه با سال گذشته نیست اما همانگونه که در بالا نیز ذکر شد، نظرات مردم و ساکنان نقاط مختلف شهر غیر از این است.
دهقانی تکمیل خط دوم آبرسانی را منوط به تامین اعتبار میداند و از باقی ماندن 14 کیلومتری سخن میگوید که اگر کامل شود، مشکلات آب شیراز کامل حل میشود.
وی میگوید: لولههای فولادی به شدت گران شده و برای تکمیل خط به 90 میلیارد تومان نیاز است و تنها همین 14 کیلومتر مانده در حالی که تصفیهخانه و ایستگاه پمپاژ برای 3 متر مکعب آماده است.
آنچه مسلم است با بیان مشکلات یا اینکه چه اتفاقی در خط دوم آبرسانی رخ داده، نمیتوان مشکلات آب شهر شیراز را حل کرد چراکه این موضوع برای مردم بسیار ملموستر از دیگر مسائل است اما افتتاح زودهنگام پروژهها سبب ایجاد انتظار میشود که البته بخشی از آن نیز به حق است.
شاید بهتر باشد در توسعه شهر با دقت نظر بیشتری رفتار شود یا اینکه با توجه به اینکه شیوع کرونا از ابتدای اسفندماه بود برای فصل تابستان و کمبود آب از قبل چارههای جدیتری اندیشیده میشد.
تسنیم
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
ولی شیر های فشار شکن که معمولا شبها فشار آب را کم می کنند باید قبل از اذان صبح باز کنند تا مردم از لحاظ طهارت دچار مشکل نشوند