پیگیری تبدیل پروژه ایجاد صحن محمدی حرم شاهچراغ (ع) به یک پروژه ملی/تشکیل اولین شورای عالی زیارت پس از ۱۴ سال از نامگداری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)
به گزارش سرویس فرهنگی شیرازه، محمد هادی ایمانیه استاندار فارس در جلسهای با موضوع شکلگیری صندوق توسعه حرمهای مطهر از تصمیم گیری ۱۴ بندی برای اجرایی شدن طرح این صندوق خبر داد و گفت: اطلاعرسانی درباره پرداخت وام مسکن ۶۰۰ میلیون تومانی با سود ۱۱ درصد که برای دهک اول تا سوم تا ۴درصد قابل کاهش است و برای مسکن هایی که در ۳۶۰ هکتار اطراف حرم مطهر شاهچراغ ساخته می شوند قابل استفاده است، اولین تصمیم این جلسه بود.
وی افزود: تخصیص تسهیلات ۲۰ میلیاردی با نرخ سود ۴ درصد برای احداث زائرسرای ارزان قیمت و دارالشفا به همراه سایت اداری از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.
بازکردن LC برای مصالح ساختمانی ،مشارکت صندوق در زائر سرای ارزان قیمت ، وام ۳۰۰میلیون تومانی ۵۶ ماهه با سود ۲درصد، پیگیری تبدیل پروژه ایجاد صحن محمدی حرم شاهچراغ (ع)به یک پروژه ملی با پیوست بودجه در سال ۱۴۰۲,تشکیل صندوق حمایت از توسعه حضرت احمدبن موسی(ع) با شرکت تولیت آستان مقدس، استانداری، اداره کل میراث فرهنگی، شهردار و مسکن و شهرسازی از جمله تصمیم های هفت گانه این جلسه بود که ایمانیه به آن ها پرداخت.
نماینده عالی دولت ادامه داد: تکمیل بازار جنوبی با اعتبار ده میلیارد تومان مساعدت صندوق ،کمک به ایجاد زایرسرا در زمین به مساحت ۱۳۰۰متری حرم همچنین زائر سرای شهرداری، از جمله تصمیمات این جلسه بود.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: وام ۳۰میلیارد تومانی به منظور مرمت با سود ۹درصد، اختصاص ده درصد وجوه حاصل از فروش زمین های مسکن و شهرسازی از سال ۱۳۸۸ به بعد جهت تملک بافت اطراف حرم از جمله تصمیم گیری های ۱۴گانه بود.
احداث زائرسراهای ارزان قیمت برای اقشار کم درآمد
محمد فرخ زاده معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز در ادامه افزود: اولین شورای عالی زیارت ۱۴ سال پس از نامیدن شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) تشکیل شد.
وی با اشاره به دستور کار اول این جلسه مبنی بر احداث زائرسراهای ارزان قیمت برای اقشار کم درآمد، این موضوع را مورد تاکید رهبر معظم انقلاب دانست و افزود: ایجاد زائر سرهای ارزان قیمت به هیچ عنوان به معنای ارائه خدمات با کیفیت پایین نیست بلکه باید در این زائرسراها معادل هتلها خدمات ارائه و هزینه مورد نیاز به روش های دیگر تامین شود.
معاون استاندار فارس از شهرداری شیراز خواست مشخص کند که چه تعداد پروانه برای ایجاد یا مرمت تاسیسات اقامتی و خصوصاً زائرسراها در محدوده اطراف حرم، بافت تاریخی در سه سال آینده در مناطق منتهی به خرم های مطهر صادر خواهد کرد.
فرخ زاده همچنین عنوان کرد: باید فضای امن و آرام برای بازگشت افراد به بافت تاریخی انجام شود.
وی از سازمان سرمایه گذاری شهرداری خواست برای رونق هرچه بیشتر فضای سرمایه گذاری در سطح ملی و رونق زیارت با تمام وزارت خانهها مکاتبه کرده و اعلام کنند که شیراز آمادگی دارد برای این نهادها در بافت تاریخی و پیرامون آن فضای ساخت تأسیسات اقامتی را تسهیل نماید.
معاون استاندار فارس اظهار کرد : اداره کل راه و شهرسازی، حرم های مطهر و شهرداری شیراز تا جلسه آینده گزارشی از زمین های تحت تملک خود ارائه دهند.
در این جلسه مقرر شد در کمیسیون ماده پنج توسعه بافت ۵۷ هکتاری به ۳۸۰ هکتار بررسی و تصویب گردد و این ۳۸۰ هکتار به عنوان بافت اطراف حرم برای تخصیص بهتر خدمات و تسهیلات از منابع ملی و استانی مصوب شود.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس با تاکید بر لزوم مشخص شدن شرایط فعلی از دفتر گردشگری استانداری خواست تمام مراکز اقامتی خصوصی و دولتی و نیمه خصوصی در محدوده بافت تاریخی را شناسایی و میزان ظرفیت اقامتی را تخمین و در جلسه آینده اعلام نمایند. وی افزود ممکن است با ظرفیت فعلی نیاز به احداث اماکن جدیدی نباشد و بشود با ساماندهی این مراکز هدف اقامت و اسکان زائرین را محقق کرد.
به اعتقاد معاون استاندار فارس برای ارائه خدمات مطلوب به زائرین و مجاورین عوامل متعددی همچون راههای دسترسی، تاسیسات اقامتی، رویدادهای معنوی، بهسازی بافتهای اطراف، زنده نگهداری بافتها، تسهیلات مناسب، تخفیف ها و معافیت ها، آموزش، پاکسازی ناهنجاری های اجتماعی و... وجود دارد که بایستی به آن پرداخته شود.
فرخ زاده با بیان اینکه فضای سرمایه گذاری و حضور خیرین در بافت و اطراف حرم آماده کنیم، اظهار کرد: ضمن تشکر از مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص مصوبه حذف و تخفیف عوارض در اطراف حرم لازم است فرماندار محترم شهرستان شیراز پیگیری های لازم را به انجام رسانند.
وی در خصوص دستور کار دوم کارگروه زیارت مبنی بر احیا و بهسازی طرح محدوده حرم نیز از راه و شهرسازی خواست ضمن پیگیری تصویب طرح با رعایت تمامی ضوابط و استانداردها و در نظر گرفتن منافع ساکنین، پیش بینی منابع و زمانبندی اجرا را نهایی نمایند.
معاون استاندار فارس گفت: سازمان میراث فرهنگی طرح مرمت بافت اطراف حرم را آماده کند. همچنین اوقاف نیز ظرفیتهای مراکز دینی و مذهبی متعدد در این محدوده را احصا و برنامه یه ساله خود را در جلسه آینده اعلام نماید.
پاکسازی اطراف حرم از معتادان پر خطر و متجاهر و جمع آوری مراکز دی آی سی و همچنین بالا بردن ضریب امنیتی برای حفظ جان و مال ساکنین از دیگر اقدامات ضروری بود که فرخ زاده بر لزوم انجام آن تاکید کرد.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس همچنین با اشاره به دهه کرامت و اهمیت برگزاری با شکوه این دهه در استان فارس خاطرنشان کرد: همه دستگاه ها و سازمان های مربوطه برنامه ریزی های لازم را انجام دهند تا شاهد ایجاد فضاهای مناسب با رنگ و بوی دهه کرامت در شهرهای استان فارس باشیم.
انتهای پیام/م