فضای مجازی؛
فضایی مفید اما پرخطر
به گفته دانش آموزان استفاده بیش از حد فضای مجازی باعث درگیریهای فکری و افت تحصیلی آنها میشود، فضای مجازی گرچه از بسیاری جهات محاسنی دارد اما خطرهایی نیز افراد و به ویژه قشر کودک و نوجوان را تهدید می کند.
یه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، با ورود به قرن ۲۰ و گسترش وسایل ارتباط جمعی از جمله تلفن های همراه، رایانه و اینترنت وارد عرصه جدیدی از زندگی شدیم.
اکنون ما به راحتی ارتباط برقرار میکنیم و در کسری از ثانیه از میلیونها کیلومتر دورتر از خودمان باخبر میشویم، اما این نکته را هم نباید فراموش کنیم که تلفنهای همراه آسیبهای زیادی را به ما وارد کرده است.
بخشی از این آسیبها مربوط به دانشآموزان و تاثیر آن بر روند زندگی و فعالیتهای روزمره آنهاست.
در همین راستا مصاحبهای با یکی از مشاوران و دبیران شهر شیراز داشتیم.
پوراکبر، دبیر مدرسه شاهد فیض در این باره گفت: با توجه به اینکه زمانی که در آن زندگی میکنیم عصر تکنولوژی است قطع کامل استفاده از تلفن همراه عملاً غیرممکن است اما برای کاهش آسیبهای ناشی از آن میتوان ساعات استفاده از آن را به مرور زمان کاهش داد.
وی افزود: با توجه به تحقیقات مورد نظر میانگین استفاده دانش آموزان ۱۲ تا ۱۶ سال از تلفن همراه حدود ۵ الی ۶ ساعت در روز است و بیشترین استفاده آنها مربوط به ارتباط با دوستان و گذراندن اوقات فراغت است.
پوراکبر افزود: چنانچه به گفته خود دانش آموزان استفاده بیش از حد فضای مجازی میتوان باعث درگیریهای فکری و افت تحصیلی آنها شود.
فاطمه کشاورزی، مشاور مدرسه شاهد فیض نیز در این خصوص گفت: استفاده نادرست باعث بهمریختگی روحی و جسمی دانش آموز میشود که همین موضوع باعث افت تحصیلی دانش آموز شده و زمانی که روحیه دانشآموز بهم ریخته شود اثرات زیانباری دارد که ممکن است عواقب جبران ناشدنی داشته باشد و منجر به افسردگی و اضطراب در دانش آموز شود.
وی افزود: همانطور که استفاده نابجا و بیش از حد از هر چیزی زیانبار است و فضای مجازی هم از این قاعده مستثنی نیست، نمیتوان از آن استفاده نکرد اما با مدیریت آن میتوانیم بهترین و مفیدترین استفاده را از آن ببریم.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان