خاصیت شگفت انگیز گیاه کاسنی
به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه» به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، طب ایرانی بهترین نوشیدنیهای تابستانه را نوعی از نوشیدنی میداند که ضمن برخورداری از اعتدال و لطافت، سبکی، طبعی سرد و تر داشته باشد تا بتواند با کاهش حرارت و خنککردن بدن، از آسیبهای گرمی و خشکی مفرط هوا و تأثیر آن در افزایش تولید خلط صفرا جلوگیری کند و محیط داخلی بدن را نیز در حالت تعادل نگاه دارد.
یکی از نوشیدنیهای شایع در فصل گرما، عرق کاسنی است؛ کاسنی در گروه عرقیات خنک قرار میگیرد و بهتر است در هنگام نوشیدن، عرق کاسنی و شاهتره را به نسبت مساوی با هم مخلوط کرده و در جای خنک نگه داریم.
باید بدانیم که کاسنی بهعنوان تقویتکننده و دوست کبد، همچنین مسکن حرارت و عطش و گرمی بدن شناخته شده است.
کاسنی خواص دیگری هم دارد و میتواند مثل داروهای مسکن عمل کند و درعینحال اضطراب را هم کاهش دهد و ذهن را آرام سازد و بنابراین در فصل تابستان که گرمای هوا علاوه بر تشنگی، میزان تنش و استرسها را همافزایش میدهد، میتواند بهعنوان یک نوشیدنی مناسب در نظر گرفته شود.
همچنین به دلیل خواص کاسنی برای زیبایی پوست، بهعنوان ماسک نیز استفاده میشود. برای این کاربرد توصیه میشود پس از کوبیدن گیاه کاسنی، آب آن را گرفته و با سفیده تخممرغ مخلوط کنیم، ۱۵ دقیقه پس از قراردادن این ترکیب روی پوست، آن را با آب ساده بشوییم.
این ماسک گیاهی غدد را تحریک میکند و تعریق پوست را زیاد میکند. همچنین برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزمایی میتواند مفید باشد.
اگرچه میتوان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب
خونریزی شود و احتمال سقطجنین غیرعمدی را افزایش دهد اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست، اما همان تحقیقات نشان میدهد که در دوران شیردادن نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع است، زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل میشود و مصرف بیش از حد آن باعث ترشکردن معده و کاهش وزن میشود.
انتهای خبر/