بهرهگیری از پنل خورشیدی در زمان قطع برق
مهدی یوسفی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، خشکسالیهای پیدرپی و شوری آب و خاک را موانع بر سر راه تولید محصولات کشاورزی در سطح شهرستان زریندشت دانست.
وی از اقدامات انجام شده در راستای کاهش اثر خشکسالی، استفاده از روشهای نوین از جمله طرحهای «پی وی اس» و سایتها الگویی بهمنظور دستیابی به اقلام سازگار با آبوهوای شهرستان عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی بیان کرد: با توجه به مسئله خشکسالی و کم آبی اقدام به اجرای طرحهای الگویی و استفاده از روشهای مختلف نوین از جمله محصولات کم آببَر و مقاوم به خشکی نظیراقلام مقاوم گندم «اس ۸۳»، مهرگان و تیرگان استفاده شده است.
یوسفی از دیگر اقدامات انجام شده در زمینه مسئله کمآبی از اجرای طرح آبیاری نوین نام برد که شامل آبیاری نواری، سطحی، هوشمندسازی و استفاده از شمارگر حجمی هوشمند در مزارع کشاورزی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در جهت کاهش هزینههای کشاورزی با برگزاری کلاس و کارگاههای آموزشی و ترویج و تغییر الگوی کشت، روشهای مختلف کاشت از جمله کاهش ورود تراکتور به زمین و استفاده از کاهندهها، کاهش مصرف بذر و مشاوره در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت محصول از کشاورزان و بهرهبرداران حمایت کردهایم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زریندشت در ادامه افزود: کمبود آب در شهرستان، سطح ایستایی چاه را کاهش و عمق آن را افزایش داده؛ در این زمینه استفاده از روشهای نوین آبیاری و مطالعه و اجرای آن از جمله آبیاری تیپ، بارانی، هیدروفلوم در سطحی بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار اجرایی گردیده است.
یوسفی افزود: در خصوص تسهیلات کشاورزی تبصره ۱۸ سرمایه در گردش به طرحهای در حال احداث و اجرا در سامانه سیتا پس از تخصیص اعتبار انجام میگیرد و این شهرستان نیز پیگیری پرداخت را صورت داده است؛ این در حالی است که مجتمع گلخانهای و مجتمع دامداران بهرهمند شدهاند و پیگیر پرداخت تسهیلات دامدارکارت و کشاورزکارت هستیم.
وی در پایان گفت: بر این اساس قطع برق که بیش از ۱۰ تا ۱۲ ساعت شود علاوه بر کاهش سطح زیرکشت قطعاً در کاهش تولید نیز تأثیر دارد.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴