کد خبر: ۲۵۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۲ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۰

گذری بر نشست ضد ایرانی استکهلم

آمریکا در صدد است که خط کشی های ضد انقلابیون اعم از فتنه گران و گروهک های تروریست و برانداز را برای مقابله با ایران از بین ببرد و به خاطر همین سازمان سیا در آستانه انتخابات مأموریت یافته است با برگزاری اجلاس های متعدد در پایتخت های متعدد کشور های اروپایی زمینه این همگرایی را برای یک هدف مشترک بالا ببرد.

سازمان سیا تا کنون چهار نشست را برای این گروه ها که سران آنها به بیش از 50 نفر نمی رسند برگزار کرد. آخرین جلسه این سلسله نشست ها در روزهای چهارم و پنجم فوریه 2012 (15 و16 بهمن ماه)، با عنوان اتحاد برای دموکراسی ازسوی مرکز بین المللی اولاف پالمه در استکهلم برگزار شد. محل برگزاری کنفرانس و اسامی شرکت کنندگان در آن که حدود پنجاه نفر بودند، مخفی نگه داشته شد که مرکز اولاف پالمه دلیل آن را، مسائل امنیتی و خواست تعدادی از شرکت کنندگان عنوان کرد.

در این کنفرانس افرادی به عنوان فرد و نه نماینده گروه یا سازمان، اما با نگرش های مختلف سیاسی و اجتماعی شرکت داشتند. در دو روز کنفرانس علاوه بر بحث و گفت وگو میان شرکت کنندگان، چند کارگاه آموزشی در مورد دموکراسی و پیش بردن بحث هایی راجع به براندازی نیز توسط نمایندگان مرکز اولاف پالمه برگزار شد.

اعضا و شرکت کنندگان

دعوت شدگان از میان روزنامه نگاران، فعالان ضدایرانی و ضداسلامی و کسانی بودند که با بنیادهای مختلف آمریکا از جمله سی آی ای همکاری می کنند. گروه های فتنه گر که با نام «شورای هماهنگی راه سبز امید» فعالیت می کنند، اعلام کرده اند که در سطح عالی در این نشست شرکت نکردند، اما برخی از افراد خود را به عنوان نماینده به این نشست فرستادند. گویا آنها نگران بودند که این نشست باعث یک رسوایی برای آنان بشود که مجدداً بر سر یک میز وارد چانه زنی با تروریست ها و سلطنت طلبان برای براندازی جمهوری اسلامی ایران شده اند. با این حال حامیان میرحسین موسوی و کروبی بیشترین تعداد را در میان شرکت کنندگان داشتند.

براساس گزارش ها در این گردهمایی برخی عناصر وابسته به گروهک های سلطنت طلب، مارکسیست، کومله، اتحاد جمهوریخواهان و اصلاح طلب دعوت شدند تا موضوع تشکیل یک کنگره و شورای واحد را بررسی کنند. اسامی برخی دعوت شدگان به این شرح است: عبداله مهتدی (رئیس گروهک تروریستی کومله)، شهریار آهی، محسن سازگارا، مهرانگیز کار، فریدون احمدی، رضا طالبی، محسن مخملباف، نوشابه امیری، ضیاء صدراشرافی، شهران طبری، احمد باطبی، خالد عزیزی (رئیس گروهک دموکرات)، مجتبی واحدی، مهران براتی، حسن شریعتمداری، فاطمه حقیقت جو عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم، علی رضا نوری ز اده، سراج میردامادی، لیلی پورزند و چند تن دیگر از همکاران فراری نشریات زنجیره ای.

واهمه ضدانقلاب از آشکار شدن اسامی

رادیو رژیم صهیونیستی با بیان اینکه نشست مذکور برای متحد کردن اپوزیسیون بوده، تصریح کرد: «این نشست به دلیل مسائل امنیتی در مکانی مخفی برگزار شد. محسن سازگارا که گفته میشود یکی از حامیان فتنه و موثر در تشکیل این گردهمایی بوده، به بخش فارسی رادیو سوئد گفت که این همایش به درخواست تعدادی از شرکت کنندگان و به دلایل امنیتی مخفیانه برگزار شده است.بر پایه گزارش رادیو سوئد، «ینس اوربک» مدیر بنیاد گفته است که برخی از شرکت کنندهها نمی خواستند که اسامی منتشر شود وگرنه اکثر کنفرانسها «علنی» برگزار میشوند.

محسن مخملباف از حامیان جریان فتنه نیز که در این کنفرانس حاضر بود به رادیو سوئد گفت که باید مخالفین دور یک میز جمع شوند و گفت وگو کنند و بر اساس حداقل خواسته ها به توافق برسند اما به سمت توافق حداکثری بروند. او گفت که در متنی که حاضر شده، همه متفق القول هستند که این «آغازی است بر گفت وگوهای دموکراتیک و باید جمع مخالفان جمهوری اسلامی ایران تداوم پیدا کند».نشست «اتحاد برای دموکراسی در ایران» بیش از آنکه جلسه ای برای طرح بحث مقابله با ایران باشد، جلسه ای برای کاهش تنش ها در طیف ضد انقلاب است. اما شعار، تلاش برای تحقق انتخابات آزاد نیز از ضرورت های این کار بود تا این تجمع صورت بگیرد.

مباحث مطرح شده در این نشست

اگر چه مباحث مطرح شده در این نشست هنوز به صورت رسمی منتشر نشده است، اما برخی از منابع سرفصل های مورد بحث در این نشست مخفی را بیان کرده اند؛

1-موضع گیری در خصوص انتخابات آتی و غیر دموکراتیک معرفی نمودن آن

2- رایزنی برای متحد شدن برای مقابله با جمهوری اسلامی

3-فرونشاندن اختلافات داخلی و آغاز پروسه اعتمادزایی

4-جلوگیری از تبلیغات علیه گروه های همگرا

5-جلب حمایت جامعه جهانی از اعضاء این گروه و هدایت و سرریز شدن کمک ها به سمت آنان

6-تظاهرات اعتراضی در ایران همزمان با برگزاری انتخابات

7-تمرین سازش و تمرکز گروه های ضدانقلاب بر مسائل کلیدی

8-تأکید برجدایی دین از سیاست

اهداف نشست بنیاد پالمه

آمریکا اگر چه اندازه و حجم گروههای ضد انقلاب را در حدی نمی داند که بتواند جمهوری اسلامی را تهدید کند اما به دنبال آن است که:

1- گروه های ضد انقلاب را که بعد از فتنه 88 دچار درگیری های بین گروهی و مقصر معرفی کردن همدیگر هستند و دچار بحران کار آمدی شده اند و مشروعیت ویژگی های فعالیت های براندازانه را از دست داده اند با هماهنگی تمام طیف های ضدانقلابی شان یک اتحاد صوری را علیه ایران ایجاد کنند.

2- پروژه اپوزیسیون سازی آمریکا اکنون به ضد خود تبدیل شده است و گروه های اپوزیسیون به جای آنکه ایران را ملامت کنند افزایش ابعاد قدرت جمهوری اسلامی ایران را ناشی از ناکار آمدی سیستم های تصمیم سازی در آمریکا قلمداد می کنند.آمریکا که در ماجرای پادگان اشرف توانایی حمایت ویژه از منافقین را از دست داد به دنبال آن است با این اقدام به این گروه های مأیوس و سرخورده روحیه لازم را بدهد.

3- تلاش برای جمع کردن نیروهای پراکنده اپوزیسیون، برای نمایش اتحاد میان گروه های سیاسی و قومی ایرانی به عنوان «آلترناتیو» و فعال کردن و کشاندن آنان برای کمک به بعد تبلیغاتی تحریم ها و اغتشاشات خیابانی.

محتوای نشست

مباحث درون نشست حاکی از آن است که گروه های ضدانقلاب بیش از آنکه در مورد ایران بحث و گفت وگو کرده باشند بیشتر به اختلافات درونی و جنگ های خود پرداخته اند و به نظر می رسد این اختلافات که دامنه ای 33 ساله دارد نتواند در یک یا چند جلسه امنیتی به نتیجه ای برسد

1- امنیتی برگزار کردن جلسه ای که مهم ترین اثر آن رسانه ای شدن است، حاکی از گستردگی سایه تردید و اختلاف در بین آنان است و این شکست برای آمریکا و گروه های ضدانقلاب است.

2- در این نشست گروه های ضدانقلاب هنوز هم اعتمادی به هم نداشته اند؛ موفقیت وزارت اطلاعات در نفوذ به عمق راهبردی جریان های ضدنظام و اتاق های فکر دشمنان سبب شده است که برخی چنین نشستی را طرحی از سوی جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات قلمداد کنند. همین هم باعث شده که پروژه سردار مدحی دوباره در اذهان زنده شود، به گونه ای که یکی از گروه های اپوزیسیون در بیانیه ای نوشته است: یک خبر مهم که هم اکنون به دستمان رسیده است اینکه در کنفرانس محرمانه ایرانیان برای اتحاد و مبارزه با رژیم حاکم بر ایران معلوم شده است پنج نفر از نیروهای مخفی اطلاعاتی رژیم ایران مثل الماس فریب در این نشست حضور داشته اند که در روزهای آینده نام و اگر عکسی به دستمان برسد منتشر می کنیم.

ناکامی های این نشست

اختلاف دیدگاه و نظر گروه های ضد انقلاب برای رسیدن به اتحاد یکی از عواملی است که باعث تضعیف جریان های ضدایرانی می شود و در این نشست هم این اختلاف دیدگاه به وضوح مشاهده می شد.

1- یکی از حاضران این نشست (ژینو عبدو) در این مورد می گوید: من به عنوان یک ناظر به آنجا دعوت شده بودم و از اینکه میدیدم گروههای مختلف که با هم اختلافنظر داشتند، از «کرد»ها گرفته تا «سکولار»ها و «رهبران جنبش سبز» و اینکه میخواستند که به نقطه مشترکی برسند، متعجب شدم»

2- در این نشست برخی از گروه های جدایی طلب و تروریست نیز حضور داشتند که همین باعث شده است که برخی از گروه های ضدانقلاب نگران شوند که اقدامات ضدانسانی تروریست ها به نام آنها نوشته شود.

3- برخی از گروه های ضدانقلاب، این پروژه را کاملاً یک پروژه ایرانی تعریف کرده اند که به دنبال ایجاد اختلاف و دو دستگی در بین اپوزیسیون است که می خواهد از این شرایط سود ببرد. در بیانیه ای در اعتراض به این نشست آمده است: اگر واقعاً حضور الماس فریب و امثال الماس فریب در آن نبوده باشد- که در روزها و یا ماه های آینده همه چیز کشف می شود - که آقایان مدافع حقوق ملت کرد و مدافعان دروغین دموکراسی دوشادوش سربازان گمنام امام زمان سرود ای ایران مرز پرگوهر می خوانند شرم تان باد که به این آسانی با مزدوران مخفی و مأموران مخفی وزارت اطلاعات آگاهانه می نشینید و قهوه و نوشیدنی می نوشید؟

اختلافات بروز یافته بعد از استکهلم

1- برخی از گروه های ضدایرانی خارج از کشور این نشست را یک نشست مهندسی شده می دانند به گونه ای که احزاب کرد در بیانیه ای نوشتند: از نظر ما هر نوع کنفرانسی که شامل تمامی احزاب سیاسی ایرانی و کردستانی در آن نباشد کنفرانس نیست و قابل قبول هم نیست چرا سلطنت طلب ها و جمهوریخواهان ولایت فقیه ای باشند، اما سازمان مجاهدین خلق ایران و نیروهای مترقی مثل حزب حیات آزاد کردستان و سازمان های دیگر مثل جنبش دموکراتیک یارسان و یاری کورد و به اضافه سازمان مجاهدین خلق ایران در آن شرکت نکنند بدان که کاسه نیم کاسه ای در زیر آب مثل سردار مدحی و به نام مستعار الماس فریب در آن حضور دارند.

در این نشست محسن سازگارا معروف به لابی رژیم در آمریکا و لابی های رژیم در این کنفرانس شرکت کرده اند مبارک آقای مهتدی باشد این خانزاده دوباره با آقای الماس فریب نشست داشته باشند با آقای حسن شرفی آقای سازگارا هم دروغ های خانزادها را تکرار می کنند که دچار خود بزرگ بینی شده اند باور کنید اگر مهتدی در وسط تهران ول کنید کسی کاری به کارش ندارد چرا چون دست پرورده دوستان رژیم ایران هستند و در بیخ گوش این آقایان جاسوسان امام زمان در حال ترددند در کردستان مگر نه .

2- مهرداد درویش پور یکی از سران اپوزیسیون هم در اعتراض به این شیوه برگزاری نشست در نامه سرگشاده به رئیس مرکز اولاف پالمه نوشت: ترجیح می دهم به دلیل تردیدهایم و نظر نه چندان مثبت بسیاری از همفکران جمهوریخواه خود از شرکت در این کنفرانس که قرار است به صورت بسته و بدون حضور رسانه ها برگزار شود خودداری کنم. خبرگزاری آسوشیتد پرس هم نوشت: گزارش ها حاکی است که برخی از دعوت شدگان به این نشست به دلیل آنچه که «شفاف نبودن» خواندهاند، حاضر به شرکت در آن نشده اند.

3- رادیو پژواک سوئد در خبری اعلام کرد: اعضای این نشست توسط یک تیم مستقل انتخاب شده است، اما یکی از اعضای این تیم به نام مهران براتی اینگونه آنها را مورد شماتت قرار می دهد: من در رابطه با کنفرانس مورد نظر در اینجا نه نامه ای به بنیاد اولاف پالمه نوشته ام و نه تماسی داشته ام. از چند و چون این کنفرانس هم ابتدا با شرکت در گردهمایی مشورتی در هامبورگ آلمان با خبر شدم. من هیچگاه با افرادی که ذکر شده اند نامه ای به بنیاد پالمه ننوشته ام. ممکن است کسانی ما را خرج کرده باشند تا پاسخگوی مدعیان رقیب باشند.

با ارجاع به قانون مطبوعات در خواست می کنم این پاسخ را در تارنمای رادیو درج کند.

4- مجری صدای آمریکا در برنامه تفسیر خبر، با اشاره به برگزاری این کنفرانس دو روزه که تنها 50 شرکت کننده داشت گفت: این نشست با طرح اعتراض طیف دیگر اپوزیسیون که این حرکت را اپوزیسیون سازی در خارج از کشور نام نهاده بودند و اعتقاد داشتند که بخشی از اپوزیسیون با هدف آلترناتیوسازی قصد دارد خود را نماینده اکثریت جامعه (ضد انقلاب) معرفی کند مواجه شد.در همین حال نوری زاده و سازگارا با دستپاچگی علت را عدم توانایی دعوت بیشتر از ظرفیت 50 نفر به این کنفرانس ضدانقلابی مطرح کردند!از سویی حسن شریعتمداری دیگر ضدانقلاب فراری نیز اینگونه پاسخ داد :«من فکر می کنم حساسیت اوضاع کنونی باعث شده هر گردهمایی ساده ای در فضای ذهنی ما ایرانیان خارج از کشور تبدیل به ساختن یک آلترناتیو شود! »

نتیجه گیری

گروه های ضد انقلاب از سال 80 13به این سو در نشست های متعدد به دنبال ایجاد اتحاد و همگرایی برای مقابله با جمهوری اسلامی بوده اند، اما هر بار که این نشست ها برگزار شده است دامنه اختلافات آنها بیشتر شده است و در این نشست بیش از انکه آمریکا و اروپا بهره ای برده باشند، شرایط به نفع ایران رقم خورده است و در آینده ای نزدیک ابعاد این شکست تراژدیک ضد انقلاب برای مقابله با جمهوری اسلامی بیشتر آشکار خواهد شد.

پی نوشت:1- اولاف پالمه از سال 1969 تا 1986 رهبر حزب سوسیال دموکرات سوئد بود و دو دوره نخست وزیر شد و در سال 1986 ترور و کشته شد.

فرهاد مهدوی

منبع : بصیرت

نظرات بینندگان