به عنوان قدرتمندترین کشور منطقه در برابر امت اسلام مسئولیم
علیاکبر ولایتی مشاور بینالملل رهبر معظم انقلاب که شب گذشته در برنامه "دیروز، امروز، فردا "سخن میگفت با مروری بر روند تاریخی مجلس ایران در تاریخ معاصر، در خصوص جایگاه و اهمیت مجلس گفت: مجلسهای ما ، متناسب با شرایطی که در کشور حاکم بود و یا بر ما تحمیل شده بود، در تصمیمگیریها فراز و فرود زیادی داشت، مجلس نماد پیاده کننده آرمانهای ملت و تبلور آرزوها و خواستههای مردم است. ما در بعد از انقلاب شاهد بودیم که مجلس در زمان جنگ با تمام وجود از دولت پشتیبانی میکرد و اگر این نبود ما ۸ سال جنگ را نمیتوانستیم به خوبی پشت سر بگذاریم.
وی ادامه داد: در همان اوایل انقلاب، مجلس کار بزرگی انجام داد که آن ساقط کردن بنیصدر بود. بنیصدر قبل از انقلاب خارج از ایران بود لذا با پیروزی انقلاب به ایران آمد و بر سر سفره انقلاب نشست و مردم ما نیز به او رای دادند، زیرا گمان کردند که وی در ادعاهایی که میکند صادق است؛ من در آن زمان از نزدیک با بنیصدر برخورد داشتم و چیزی که برای او خیلی مطرح نبود منافع ملی بود. وی آدم عجیبی بود.
این استاد برجسته دانشگاه، ادامه داد: بنی صدر که از امام نیابت فرماندهی کل قوا را گرفته بود به دزفول رفته بود، در زیرزمین مینشست و خاطرات مینوشت و این درحالی بود که بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر از مرزهای ما مورد تجاوز قرار گرفته بود. بنی صدر با اصرار نیابت فرماندهی کل قوا را از امام گرفته بود در دزفول حاضر شده بود و خاطرات پر میکرد و در سخنرانیهایش چیزی جز تفرقه بیرون نمیآمد.
ولایتی گفت: بنیصدر ۱۱ میلیون رای آورده بود و رای بالایی نسبت به جمعیت ۳۶ میلیونی داشت، ولی همین شخص زمانی که از مسیر منحرف شد، به جز ۱۱ نفر بقیه اعضای مجلس رای به عدم کفایت و استیضاح او دادند. از آن ۱۱ نفر نیز ۱۰ رای ممتنع دادند و فقط یک نفر موافق او بود و بنده اولین کسی بودم که در مخالفت با او در مجلس صحبت کردم.
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره مسیر طی شده مجلس شورای اسلامی در بعد از انقلاب گفت: مجلس ما در طول این سالها دچار فراز و نشیب بود و این روند دندانهای بود و سینوسی نبود. اما سیر کلی صعودی بود. مثلا در مجلس ششم شرایط آن گونهای نبود که مطلوب انقلاب اسلامی و ملت ایران باشد و امروز یادآوری خاطرات تلخ آن دوره ذائقه مردم را تلخ میکند.
مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب افزود: فردا مردم میخواهند در پای صندوقهای رای به معتمدین بر اساس میزانها و معیارها رای بدهند. باید به کسانی رای بدهیم که میتوانند این میراث عظیم و گرانقدر اسلام، ایران و انقلاب اسلامی را حفظ کنند و از منافع ملت دفاع کنند.
ولایتی در پاسخ به این سوال که در چه شرایطی در حوزه بینالملل به استقبال مجلس نهم میرویم بیان داشت: باری که امروز بر دوش نظام جمهوری اسلامی است سنگینتر از هر زمان در تاریخ انقلاب و در تاریخ معاصر و بلکه فراتر از این در طول تاریخ پس از اسلام است.
وی با بیان اینکه امروز ایران به لحاظ هویت ملی یک کشور قوی، منسجم، مقتدر، مستقل و کاملا مقاوم در برابر تهدیدات است. گفت: امروز آمریکاییها به دنبال آن هستند که به دوران پهلوی برگردند و انگلیسها میخواهند به زمان عهد قاجار و پهلوی برگردند ولی حتما به این آرزوی خود نخواهند رسید.
مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب افزود: این ملت بعد از گذشت عمر ۳۳ ساله انقلاب، فراز و نشیبهای بزرگی را دیده است و تجربههای گرانبهایی به دست آورده است. لذا جمع جبری این فشارها و جمع تلاشهای ملت ما عدد مثبتی است که مشابه این عدد را در تاریخ کشورمان حتی قبل از اسلام نیز نداریم. این ملت در طول تاریخ خود ثانیهای مستعمره هیچ استعمارگری نشده درحالی که تمام کشورهای اطراف ما و کشورهای اسلامی بلا استثناء تجربه مستعمره شدن را دارند تنها کشوری که هیچگاه طعم استعمار را نکشید ایران بود. امروز آنچه که در منطقه رخ داده است و الگو و تکیهگاه این مردم جمهوری اسلامی ایران است،
ولایتی در ادامه سخنان خود درباره تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران در منطقه اظهارداشت: ما کار فوقالعادهای نکردیم جز اینکه گوشهای از دستاوردهای انقلاب پس از اسلامی را به این مردم و جوانان نشان دادهایم و برای آنها بیان کردیم. با مجموع فضائلی که مردم ما در طول این سالها از خود نشان دادهاند و مقاومتی که در مقابل بیگانگان داشتهاند و بصیرتی که همواره با خود داشتهاند، توانستند این گوهر گرانبها را علیرغم همه فشارها و تهدیدها و تحریمها و جنگ در طول ۳۳ سال حفظ کنند و علاوه بر آن پیشرفتهای چشمگیری نیز کردهاند.
وی با اشاره به اجلاس بینالمللی اخیر بیداری اسلامی جوانان کشورهای اسلامی گفت: این جوانان را به نقاط مختلف کشور بردیم و با گوشهای از دستاوردهای انقلاب اسلامی آشنا کردیم. آنها در نهایت که به دیدار مقام معظم انقلاب رفتند تحت تاثیر سادهزیستی محیط زندگی رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند لذا زمانی که برگشتند تأثیر این اجلاس و سفر چند روزه فوقالعاده بود.
مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: جلسه اختتامیه این اجلاس قرار بود یک ساعت طول بکشد اما ۵ ساعت طول کشید و هر کس هر چه خواست در این جلسه گفت. حتی عدهای مخالف ایران حرف زدند. لذا ما با روی باز این سخنان را گوش دادیم. این جوانان که از ۷۰ کشور آمده بودند چنین محیط آزادی را چگونه تجربه کردند مثلا در این جلسه تعدادی از جوانان اخوانی به نوعی علیه سیاست ما درباره سوریه حرف زدند آنها با صداقت تشخیص خود را بیان میکردند؛ هرچند ما جوابی ندادیم ولی جوانان کشورهای دیگر مانند جوانان لبنانی و حزبالله پاسخ آنها را دادند. چنین فضایی در هیچ کجای جهان اسلام وجود ندارد، بنده با جهان اسلام آشنا هستم و آن را به خوبی لمس کردم و لذا میدانم در آن کشورها چه خبر است همین امروز که در برخی از این کشورها انقلاب شده است در مصر، تونس، لیبی این مردم با تلاش بسیار کارها را پیش بردند و بالاخره توانستند مجلس مصر را درست کنند. که این اهمیت مجلس را نشان میدهد و این نیز برگرفته از ایران بود.
ولایتی در ادامه یادآور شد: رهبر اخوانالمسلمین و رئیس الازهر گفتند که قانون اساسی ما باید برگرفته از قرآن و اسلام باشد؛ طوری شد که در یکی از جلسات مجلس مصر که زمان نماز عصر فرا رسیده بود یکی از نمایندگان مجلس از جا بلند شد و اذان گفت که البته بعد از آن آقای قرضاوی فتوا داد که میشود نماز ظهر و عصر را مانند شیعیان یکجا خواند.
وی متذکر شد: چند روز قبل بنده با یکی از بزرگان لیبی ملاقاتی داشتم، واقعا میزان اشتیاق آنها برای الگوگیری از ایران فوقالعاده است.
مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص پیامهای اخیر اوباما به رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: این اولین باری نیست که رئیس جمهور آمریکا به رهبر پیامی چه به صورت کتبی و چه به صورت شفاهی میفرستد، ماجرای مکفارلین یک نمونه معروف آن است.
ولایتی گفت: یکی از تجربیات بسیار ارزنده مردم ایران و رجال سیاسی مومن و صادق این کشور که تاریخ مبارزاتشان در مقابل بیگانگان روشن است، در مقابل استعمارگران است، ما تجربیات زیادی داریم . بیگانگان همواره همه تلاش خود را برای ضربه زدن به این مردم انجام دادهاند.
وی گفت: مثال این پیام آقای اوباما را میشود با یک مثالی که در آن مناقشه نیست بیان کرد. شخصی در حال بریدن سر یک کبوتر بود و همزمان از چشمانش اشک میآمد. شخصی که عبور میکرد گفت عجب انسان رئوفی است که سر بریدن یک کبوتر را نمیتواند نگاه کند؛ شخص دیگری که انسان عاقلی بود، گفت چرا به چشم او نگاه میکنی بلکه به دستش نگاه کن که با دستش در حال بریدن سر این کبوتر است و اشک او به قولی اشک تمساح است.
مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب گفت: آمریکاییها از هیچ کاری علیه ملت ایران فروگذار نکردند. در سازمان ملل،در تحریمها و بسیاری از امور هر آنچه میتوانستند انجام دادند و آن کارهایی که انجام ندادند زورشان نرسیده است. اینکه امروز میبینید به سوریه فشار میآورند هدف جدیتر آنها ایران است زیرا ایران مرکز و محور مقاومت در برابر آمریکا و صهیونیزم و متحدین آنها در منطقه است. بنابراین برای اینکه این حلقه مقاومت را بشکنند، انواع فشارها را به سوریه وارد میکنند همینهایی که در برابر بیداری اسلامی ملتهای مسلمان در شمال آفریقا ایستادهاند مدعی هستند که در سوریه طرفدار مردم هستند. و امروز از ۴ طرف سوریه و بوسیله گروههای مسلح به داخل سوریه هجوم می برند و دست به ترور میزنند.
ولایتی ادامه داد: ارسال نامه و پیام از سوی روسای جمهور آمریکا به یک امر روتین تبدیل شده است کسی را پیدا میکنند و با واسطه پیامهایی را میرسانند لذا ما به این پیامها عادت کردهایم و معتقدیم چیزی از اینها در نمیآید و از اینها چیزی که حکایت از تغییر مواضع آمریکاییها باشد بیرون نمیآید.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص پیام راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: بیگانگان به مدت یک سال است که دور جدید تبلیغات خود را علیه ایران به راه انداختهاند و مرتب میگویند که مردم بریدهاند و دیگر به این نظام اعتقاد ندارند و همه طرفدار روش آمریکایی هستند، و مرتب علیه نظام ایران یاوه سرایی میکنند اما مردم ما یک ملت با بصیرت هستند؛ اگر آمریکاییها حدود ۲۴۰ سال سابقه تمدنشان است، مردم ایران سابقه تمدنشان ۱۰ هزار سال است. هرچند ممکن است مردم ما به برخی از عملکردها نظیر عملکرد امثال بنده که کاری در نظام در دستشان است، انقاد داشته باشند اما آنجا که منافع ملی و حراست از نظام جمهوری اسلامی ایران و تمامیت ارضی در میان است مردم متحد و در صحنه حاضرند.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان بیان داشت: دیدیم که در ۲۲ بهمن امسال همانند سالهای گذشته و بلکه بیش از گذشته در حمایت از نظام در صحنه آمدند. مردم ما به صراحت میگویند اگر چه ممکن است در میان ما اختلاف سلایق وجود داشته باشد اما در مقابل بیگانگان متحد هستیم و این پیام روشن ملت ما است.
ولایتی در خصوص انتخابات ۱۲ اسفند گفت: انتخابات 12 اسفند شرایط خاص خود را دارد، از یک طرف ما الگوی کشورهای بیداری اسلامی هستیم و لذا آنها منتظر این هستند که ببینند در انتخابات آیا همچنان ملت ایران پایبند نظام هستند؟ از سوی دیگر امروز بیش از هر زمان دیگری در تاریخ معاصر مجموعه غربیها و عواملشان در منطقه دست به دست هم دادند تا شاید بتوانند از دست دادههای خود را باز پس یابند و نگذارند این نهضت بیداری اسلامی به ثمر برسد و گامهای بعدی را بردارند.
وی افزود: هیچگاه تمرکز دشمنان اسلام تا به این اندازه متراکم و پیچیده نبود. بنابراین حساسیت انتخابات فردا بیش از هر زمان دیگری است. امروز کشور ما در برابر همه این فشارها ایستاده است و به روشنی حرف خود را میزند. ما امروز در توجه به آرمان اسلامی و هم به لحاظ پیاده کردن احکام اسلامی به اقتدار رسیدهایم. لذا امیدواریم مردم ما به نمایندگانی رای بدهند که وفادار به قانون اسلامی باشند و با صلاحیت و توانمند در اداره کشور باشند.
مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب در بخش پایانی سخنان خود گفت: تجربه ما از غربیها و اطلاع از تفکر آنها این است که هر اتفاق درخشانی که در کشور ما رخ دهد آنها تعریفی نخواهند کرد. در مورد این انتخابات هم همین رویه را پیش خواهند گرفت و ما مطمئن هستیم که مردم در انتخابات حضور پرشوری خواهند داشت؛ چرا که این انقلاب و کشور متعلق به خود مردم است.
ولایتی تاکید کرد: مردم در حفظ انقلاب تردیدی به خود راه نمیدهند، اما بیگانگان حتما نسبت به حضور مردم در انتخابات در پشت صحنه نگاهشان روی حضور مردم در انتخابات حساب ویژهای باز خواهند کرد و میفهمند که این مردم از این نظام و آرمانهایش حمایت میکنند.
و ی بیان داشت: یکی از آرمانهای ما حمایت از همه کشورهایی است که در مقابل آمریکا و صهیونیست ایستادگی میکنند و این برای دشمنان ما بسیار سنگین است. بخش عمدهای از این فشارهایی که بر روی کشور ما است به دلیل حمایت ما از جریان مقاومت در منطقه است.
وی در پایان تصریح کرد: ما امروز به عنوان بزرگتر منطقه و قدرتمندترین کشور اسلامی برای کل امت اسلامی احساس مسئولیت میکنیم.
انتهای پیام/20