تولید آبگرمكن دیجیتالی هوشمند با كاهش 50 درصدی مصرف انرژی
\'خدیجه حیدری\'، مخترع این طرح روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: تاكنون برای تولید آب گرم از هیدروكربن هایی نظیر نفت كوره، گازوئیل، گاز و یا المنت برق استفاده می شد كه این كار علاوه بر هدر رفتن انرژی توسط دودكش ها موجب آلودگی محیط می شود.
این مخترع خاطرنشان كرد: تهیه آب گرم توسط المنت نیز به دلیل گران بودن انرژی الكتریكی و برق، فاقد قدرت ایجاد آب گرم جاری و دایمی و محدود است و معمولا در قالب مخازن 40 تا 100 لیتری در بازار عرضه می شود.
وی اضافه كرد: در این آبگرمكن دیجیتالی گرم كردن آب توسط اشعه با طول موج كوتاه ( میكروویو) انجام می شود كه درآن گرما از طریق اصطكاك ناشی از حركت و برخورد مولكولهای آب ایجاد می شود و موجب گرم شدن سریع آب می شود.
حیدری اظهار داشت: مصرف برق آبگرمكن دیجیتالی هوشمند با انرژی میكروویو معادل یك دهم مصرف آبگرمكن های برقی نوع المنتی موجود در بازار است و نیز معادل نیمی از هزینه مصرف آبگرمكن های گازی است.
وی گفت: در این آبگرمكن، آب گرم دایم در گردش و با درجه حرارت قابل تنظیم برای مصرف در منازل،صنعت و دیگر موارد به هر میزان بطور اتوماتیك تنظیم می شود.
ايرنا: كارشناس بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: پرتوهاي ناشي از مايكروويو براي سلامت انسان مضر است و ممكن است موجب ايجاد خطرات احتمالي براي سلامت انسان شود.
علي گوراني افزود: قرار گرفتن در معرض پرتو بالاي مايكروويو، عوارض متعددي بر جسم و روان انسان از جمله سوختگي دارد.
وي اضافه كرد: نوسان انرژي در مايكروويو ، 300 ميليون بار در ثانيه است و اين انرژي توليد شده ، تاثيرات منفي روي سلامتي انسان و جنين دارد.
وي خاطرنشان كرد: بطور كلي گسترش زندگي مجازي و سر و كار داشتن انسان با وسايلي مانند رايانه، عكس برداري هاي پزشكي از جمله راديولوژي موجب قرار گرفتن بيش از اندازه انسان در برابر تشعشعات دستگاه هاي مختلف شده است و اين امر ضرورت تدوين طرح سلامت مواجهه با اشعه و پرتوها را بيش از پيش روشن مي سازد.