کد خبر: ۳۰۴۴۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۱

تولید 100 هزار تن محصول ارگانیک کشاورزی در فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: سال گذشته از 56 هزار هکتار مزارع و باغ‌های فارس 100 هزار تن محصول سبز زراعی، باغی و گیاهان دارویی برداشت شد.

مهرزاد خرد گفت: مصرف بی‌رویه کودها و سموم شیمیایی سبب بروز مشکلات زیست محیطی متعددی مانند آلودگی آب‌های زیرزمینی، برهم خوردن تعادل اکوسیستمی و در نهایت به خطر افتادن سلامت جامعه و افزایش برخی بیماری‌ها می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نمایان شدن آثار و پیامدهای زیان‌بار ناشی از مصرف بیش از حد سموم و کود باعث شده که در حال حاضر کیفیت محصولات کشاورزی اهمیت بسیاری پیدا کند و برنامه‌ریزی‌ها به سمت تولیداتی سالم و با حداقل استفاده از سموم و آفت کش‌ها و ... گرایش یابد.

خرد با بیان اینکه در کشاورزی سبز می‌توان استفاده از کودها و سموم را به حداقل رساند، ابراز داشت: در این نوع کشت از آنجا که کودهای آلی و کمپوست مصرف

و با آفات نیز به صورت بیولوژی مبارزه می‌شود، ضمن تقویت خاک و حفظ ریزمغذی‌ها نیازی به مصرف سموم و کودهای شیمیایی نیست و یا به حداقل می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس کاهش هزینه‌های تولید را از دیگر مزایای مثبت تولید محصول سبز خواند و گفت: کشاورزی سبز با اکولوژی نیز هماهنگ است و با تثبیت بافت خاک، حفظ چرخه آب و مواد غذایی سبب کمترین آلودگی در زمین می‌شود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود از افزایش دو برابری تولیدات محصولات سالم در فارس نیز خبر داد و تصریح کرد: در سال گذشته از 56 هزار هکتار مزارع و باغ‌های استان فارس 100 هزار تن محصول سبز زراعی، باغی و گیاهان دارویی برداشت شد و این در حالی صورت گرفت که این رقم در سال 89 حدود 40 هزار تن در سطح 23 هزار هکتار بوده است.

خرد، ارائه بسته‌های تشویقی، توجه به توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی را علت افزایش تولید و سطح زیرکشت محصولات ارگانیک عنوان کرد.

به گزارش فارس، مرکبات، سیب، انار، خرما، انجیر، گردو، گل محمدی، باریجه، زعفران، گوجه فرنگی، خیار سبز، شمام، پیاز، سیب زمینی، بادمجان، لوبیا سبز، کدو، باقلا، کنار پیوندی، ریشه محک، زیره و آویشن از جمله محصولات برداشت شده از باغ‌ها و مزارع تولید محصول سبز در فارس است.

انتهای پیام/20

نظرات بینندگان