تولید محصول نانو کمک فرایند پلیمری
محصول نانو کمک فرایند پلیمری در شیراز ساخته شد.
در این طرح مخترع شیرازی با الهام گیری و استفاده از نانوفناوری، موفق به تولید محصول نانو کمک فرایند پلیمری شده است.
از آن جا که افزایش راندمان و خروجی دستگاه های تولیدی محصولات پلی الفینی از جمله پلی اتیلن و پلی پروپیلن سبب بروز مشکلاتی از جمله افزایش فشار دستگاه و افزایش آمپراژ (برق مصرفی) ، کدرشدن و پوسته پوسته شدن سطح محصول و در نهایت کاهش فرایند پذیری می شود ، لذا تولید محصول نانو کمک فرایند پلیمری، تنها با مصرف 200 الی 1000 ppm یعنی کمتر از یکدهم درصد در محصول نهایی به این مشکلات پایان داده است.
همچنین کاهش قیمت تمام شده محصول با استفاده از پرکننده ها (فیلرها) و گرانول های بازیافتی در فرمولاسیون های تولیدی سبب وارد آمدن فشار به دستگاه های تولیدی و افزایش برق مصرفی و کاهش فرایند پذیری افت خواص فیزیکی مکانیکی می شود ، که استفاده از این محصول موجب تولید محصولاتی با قیمت کمتر نیز می شود .
افزایش راندمان تولید (افزایش خروجی) ، کاهش چشمگیر آمپراژ (برق) مصرفی ، کاهش شکست مذاب ، بهبود براقیت و جلا ، بهبود شفافیت ،کاهش تشکیل ژل ، کاهش زمان چرخه تولید ، افزایش فرایند پذیری ، کاهش زمان تغییر خط از یک رنگ محصول به رنگ دیگر در فرایندهای تولید مستربچ ها و آمیزه های رنگی از مزایای استفاده از این نانو کمک فرایند است .
با ساخت این محصول صنعتگران در صنایع نساجی ، صنایع تزریقی پلیمری ، صنایع پتروشیمی و پایین دست آن مانند تولید گرانول ها ، لوله های پلی الفینی از جمله پلی اتیلن و پلی پروپیلن ، تولید شیت ها ( ورق ) فیلم ها بسته بندی و تولید الیاف و نخ، لوله و اتصالات، می توانند علاوه بر کاهش برق مصرفی ، محصولاتی با کیفیت تر و با قیمت کمتر تولید کنند .
مهدی شبانکاره فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته شیمی آلی با تخصص نانوکامپوزیت های پلیمری موفق به ساخت محصول نانو کمک فرایند پلیمری شده است .
این مخترع جوان ، هزینه پژوهش و تولید نمونه محصول را 240 میلیون ریال اعلام کرد .
رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت : تولیدکمک فرایندهای میکرومتری پیش از این نیز تنها در انحصار کشورهای آمریکا و فرانسه بود ، و تولیدکمک فرایندهای نانومتری برای اولین بار در جهان و با 50% کاهش قیمت تمام شده ، در ایران طراحی و تولید شده است .
خلفی نژاد افزود : این اختراع به شماره 69804 اردیبهشت ماه در اداره ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی ایران به ثبت رسیده است .
انتهای پیام/20
نظرات بینندگان