کد خبر: ۳۱۷۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۱

ايران به فناوري سامانه ستاره ياب دست يافت

نخستین سامانه ستاره یاب ملی ایران (نصیر یک) در دانشکده هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی رونمایی شد.

روشنیان رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و مدیر این طرح در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: این فناوری پیچیده برای تعیین موقعیت ماهواره ها در مدار استفاده می شود و قادر است با تصویربرداری از ستارگان و تطبیق اطلاعات آنها با حافظه پردازشگر خود وضع ماهواره ها را با دقت بالایی محاسبه کند.
وی افزود: فناوری پیشرفته سامانه ستاره یاب در انحصار تعداد معدودی از کشورهاست و به دلیل اهمیت بالایی که دارد تقریبا امکان تهیه آن وجود ندارد اما دانشمندان و متخصصان ایرانی توانستند با کمتر از 500 میلیون تومان این سامانه را طراحی و تولید کنند.
روشنیان گفت: 23 نفر از استادان و دانشجویان دانشکده هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ظرف مدت یک سال سامانه ستاره یاب ملی ایران (نصیر یک) را طراحی و تولید کردند.
وی افزود: دیگر سامانه های ناوبری متداول امروزه که به سامانه ناوبری اینرسی معروف هستند به مرور زمان دچار خطای انباشتگی می شوند و عملکرد ماهواره ها را با مشکل مواجه می سازند اما این سامانه ستاره یاب با رفع نواقص قبلی قادر است وضع ماهواره ها را به طور دقیق مشخص کند.
رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین گفت: این نمونه صنعتی سامانه ستاره یاب است و نمونه فضایی آن تا پایان امسال به دست متخصصان داخلی طراحی و تولید می شود.
انتهای پیام/20

نظرات بینندگان