عقب نشینی اسرائيل از تعیین خط قرمز برای ایران
به گزارش شیرازه دان مريدور معاون نتانياهو در گفت وگو با راديو نظامي اسرائيل و درباره برنامه هسته اي ايران گفت: من نمي خواهم خط قرمز يا ضرب الاجلي در اين زمينه مشخص كنم. من فكر مي كنم اكنون بايد تحريم ها ادامه داده شود.
پيش از اين نتانياهو از قدرت هاي غربي به ويژه آمريكا خواسته بود خط قرمز روشني براي ايران تعيين كنند اما مقامات آمريكايي نظير هيلاري كلينتون علنا با اين خواسته مخالفت كردند.
دان مريدور در كنار معاونت نتانياهو، رئيس سازمان انرژي اتمي و سازمان اطلاعات رژيم صهيونيستي هم هست.
گفتني است همزمان با تعميق اختلافات در ميان مقامات رژيم صهيونيستي و نيز ميان آمريكا و اسرائيل، ايهود باراك از علني شدن اين اختلافات انتقاد كرد.
وزير دفاع رژيم صهيونيستي كه خود يكي از عوامل جنجال هاي علني اخير بوده، مدعي شده «اين مباحث نبايد در محافل عمومي مورد بحث واقع شود بلكه بايد پشت درهاي بسته حل و فصل شود».
از سوي ديگر روزنامه فرانسوي فيگارو در تحليلي با عنوان «چرا نتانياهو شمشيرش را غلاف كرد؟» نوشت: قدرت مانور نخست وزير اسرائيل در حد چشمگيري كاهش يافته است. يك مقام اسرائيلي مي گويد «درباره حمله به ايران حرف زياد زده مي شود و اين مسئله از توان ما براي انجام اقدامات بازدارنده مي كاهد. به همين دليل نتانياهو مصمم شده موضوع اقدام نظامي را به وقت ديگري موكول كند. نتانياهو مي داندكه بهاي درگيري نظامي با ايران بسيار بالاست.»
فيگارو مي افزايد: نتانياهو با جبهه اي از انواع مخالفان مواجه شده است؛ آمريكا، بخشي از دولت اسرائيل، بسياري از مسئولان امنيتي و اكثريت اسرائيلي ها. مقام اسرائيلي مي گويد شرايط براي خواسته نتانياهو فراهم نشده در حالي كه جنگ توأم با خطا تبديل به فاجعه خواهد شد.
فيگارو خاطرنشان كرد: نتانياهو كه از هر طرف مورد اعتراض است، تصميم گرفته تا بازي را قدري آرام كند.
يادآور مي شود لفاظي هاي دولت نتانياهو باعث شد دولت آمريكا در اقدامي نادر اعلام كند كه اوباما در جريان سفر نتانياهو به نيويورك و حضور در نشست سازمان ملل، ديداري با وي نخواهد داشت. سخنگويان آمريكا بعدا سعي كردند اين موضع گيري تند را تلطيف و با بيان اينكه سخنراني نتانياهو و اوباما در دو روز متفاوت انجام مي شود، توجيه كنند.
روزنامه واشنگتن پست در همين زمينه به قلم فريد زكريا مقاله اي را منتشر كرد كه تاكيد مي كند: خط قرمز اسرائيل براي ايران بي معناست.
اين روزنامه خاطرنشان كرد: نتانياهو علنا آمريكا را سرزنش كرد كه خط قرمز روشني براي برنامه اتمي ايران تعيين نمي كند. اسرائيل خواهان آن است كه دولت اوباما تعهد بدهد كه در صورت تخطي ايران از خطوط قرمزي كه به زعم اسرائيل بايد تعيين شود، با ايران وارد جنگ شود؛ تعهدي كه هيچ كشوري زير بار آن نخواهد رفت. اين همه در حالي است كه اسرائيل، خود «خطوط قرمز» مورد نظر را روشن نكرده و از فعاليت يا اقدامي خاص در راستاي غني سازي نام نبرده كه دست زدن به آن، معادل عبور از خط قرمز تلقي شود. دليل آن هم روشن است؛ چنين اقدامي گزينه هاي اسرائيل را محدود خواهد كرد و حركت هاي آن كشور را براي ايران قابل پيش بيني مي كند. پرسش آن است كه اگر اسرائيل اين راه را برنگزيده، چرا انتظار دارد آمريكا غير از اين عمل كند؟ از سوي ديگر، در اسرائيل نيز ميان دولتمردان و سياستمداران، همفكري و يكپارچگي به چشم نمي خورد و نشانه ها نيز حاكي از آن است كه اكثريتي قاطع از نتانياهو حمايت نمي كنند.
فريد زكريا نوشت: برنامه هسته اي در ميان اغلب سياستمداران ايران و حتي مخالفان محبوب است و هرگونه تندروي غرب در اين باره موجب قدرتمندتر شدن رژيم مي شود.
انتهای خبر/ص