کد خبر: ۴۸۸۲۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۲۸ آذر ۱۳۹۲

وزیر بهداشت دولت نهم: 80 سال دیگر جمعیت ایران نصف می شود

وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مشکل جمعیتی کشور یک بحران فرهنگی نیز است،گفت: در ۸۰ سال آینده با کاهش ۵۰ درصدی جمعیت مواجه هستیم.
به گزارش شیرازه به نقل از تسنیم، کامران باقری لنکرانی، در نخستین کنگره بین‌المللی اخلاق تولیدمثل جهرم، اظهار کرد: مسئله‌ای که امروز با ابعاد مختلف آن مواجه هستیم بحث بحران جمعیتی کشور بوده و باید آن را یک بحران فرهنگی دانست.

وی با اشاره به برگزاری کنگره بین‌المللی اخلاق تولیدمثل در جهرم، افزود: این کنگره گامی مثبت در راستای حل بحران فرهنگی کاهش جمعیت و فرهنگ‌سازی افزایش موالید است.

باقری لنکرانی با تأکید بر اینکه باید در کشور ترویج فرزندآوری صورت بگیرد، گفت:  متأسفانه در خانواده‌ها فردگرایی جای خود را به خانواده‌ محوری داده که این امر یک بحران فرهنگی است و اگر به آن بی‌توجه باشیم و راه حل‌های خود را در این زمینه معطوف نکنیم ممکن است نتیجه‌های مناسبی را شاهد نباشیم و باید به مباحث اجتماعی نگاه سیستماتیک داشته باشیم.

رئیس شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز  بیان کرد: امروزه در شرایطی قرار داریم که اگر روند کاهنده نرخ باروری در کشورمان ادامه پیدا کند ظرف حدود 80 سال با کاهش 50 درصدی در جمعیت فعلی روبه‌رو می‌‌شویم، آن هم در شرایطی که حدود 50 درصد این جمعیت نیز سالمند هستند.

وزیر پیشین بهداشت با تأکید بر اینکه کسی نمی‌تواند این بحران را انکار کند، گفت: واکنش‌ها در برابر این مسئله متفاوت است و برخی‌ها در برابر این مشکل راه‌های سریع ارائه می‌دهند غافل از اینکه شکل‌گیری این مسئله در زمان کوتاهی رخ نداده که با یک یا دو تصمیم و یا بازه زمانی کوتاه بتوانیم آن را حل کنیم و تصمیمات سریع گاهی اوقات آثار معکوس باقی می‌گذارد.

وی بیان کرد: در سیاست‌های اجتماعی یکی از نکاتی که مورد  تأکید است تفکر سیستماتیک بوده و باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم و به آن بپردازیم.

باقری لنکرانی با بیان اینکه شروع نرخ کاهش جمعیت در کشور از سال 63 آغاز شد، افزود: هدف‌گذاری قانون برنامه توسعه نخست این بود که در سال 90 نرخ رشد جمعیت به 2.5 درصد برسد اما به دلیل اینکه روند کاهنده از قبل شروع شده بود در سال 91 به نرخ رشد  هشدار دهنده 25.1 رسیدیم و معنی آن این است که ما در بحث تصمیم اجتماعی خود از رصد واقعیت‌ها عقب هستیم.

رئیس شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: یک دهه بین شروع کاهش و قانون تنظیم خانواده که سال 72 است فاصله وجود دارد یعنی در سال 72 به بحران یک دهه پیش پرداختیم و اکنون نیز نگرانی وجود دارد که در سال 92 بحران سال 82 را تصحیح می‌کنیم.

وزیر پیشین بهداشت تأکید کرد: باید نگاه ما در سیاست‌گذاری ضمن اینکه مستند باشد، آینده‌نگرانه بوده و راه حل‌های خود را معطوف به آن قرار دهیم.


نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
ناشناس
-
پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲
0
هلوووووووووووو......
ناشناس
Germany
پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲
0
لطفا بجای اینکه همه توقعتون از ملت باشه، یه خورده خودتون هم کمکی کنید
میدونید چند زوج دور از همدیگه در شهر و روستا های مختلف دارن کار میکنن؟
میدونید قیمت پوشاک بچه چفدره؟
میدونید هزینه زایمان چقدره؟
شیرخشک چطور؟
مهد کودک چطور؟
اسباب بازی چطور؟
ویزیت پزشک کودکان و داروهاش چطور؟
اینا رو درست کنید بعد بگید این امکانات حالا شماها هم بچه دار بشید