درمان چسبندگی شدید مثانه به رحم به روش لاپاراسکوپی
دکتر علیرضا امین شریفی خاطرنشان کرد: چسبندگی مثانه به رحم و راهیابی مثانه و رحم به یکدیگر مشکلی است که پس از انجام سزارین ممکن است در بین کمتر از یک درصد زنان به وجود آید که جداسازی مثانه از رحم به دلیل التهاب شدید بسیار مشکل است.
دکتر امین شریفی گفت: در این جراحی که به صورت کم تهاجمی و بدون برش شکمی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد، تنها چهار برش پنج میلی متری ایجاد گردید به نحوی که با این برشها دو عضو مورد نظر به وسیله دوربین قابل مشاهده و جراحی شد.
این متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص جراحیهای اندوسکوپی و لاپاراسکوپی پیشرفته افزود: در روش قدیمی، برش بزرگی بر روی شکم داده میشود و مثانه بیمار کاملاً باز و پس از آن ترمیم میگردد، این درحالی است که در روش جدید بیمار با ایجاد چهار برش پنج میلی متری مورد درمان قرار میگیرد.
دکتر امین شریفی کاهش مدت نقاهت و بستری در بیمارستان و کاهش درد از جمله مزیتهای این روش جراحی کم تهاجمی برشمرد.
وی که برگزیده بخش محققین جوان در ششمین جشنواره علمی بیماریهای کلیه بوعلی سینا میباشد، گفت: این روش جراحی یکی از آخرین مقالات بین المللی منتشر شده از گروه جراحی کلیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.
دکتر امین شریفی درمان از طریق جراحیهای پیشرفته لاپاراسکوپی را از شیوههای نوین جراحی دانست که در آنها به دلیل برشهای جراحی بسیار کوچک، بیمار دوران نقاهت کوتاه تری را خواهد داشت.
وی گفت: جراحیهای لاپاراسکوپی در طیف وسیعی از بیماران دچار سنگ کلیه، سرطانهای سیستم ادراری و کودکان دچار ناهنجاریهای کلیوی مادرزادی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام میشود.