کد خبر: ۵۰۰۹۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۲۳ دی ۱۳۹۲

ثروت پنهان فارس نیازمند صنایع تبدیلی است

استان فارس با وسعت 47 هزار هکتار انجیرستان و تولید سالانه 40 هزار تن انجیر خشک نخستین تولیدکننده این محصول در ایران است.
به گزارش شیرازه به نقل از واحد مرکزی خبر، استان فارس با وسعت 47 هزار هکتار انجیرستان و تولید سالانه 40 هزار تن انجیر خشک نخستین تولیدکننده این محصول در ایران است .
براساس اظهارات کارشناسان فائو نیز، ایران رتبه اول تولید انجیر خشک دنیا را دارد .
در بیشتر شهرستانها ی استان انجیر تولید می شود اما تولید عمده و صادرات به استهبان تعلق دارد.
شهرستان استهبان در فاصله 175 کیلومتری جنوب شرقی شیراز بیش از 2 و نیم میلیون اصله درخت انجیر دیم در مساحت 20 هزار هکتاری دارد که بزرگترین انجیرستان دیم جهان است.
بیش از80 درصد انجیرخشک استهبان به کشورهای چین، مالزی، سنگاپور،کره جنوبی، ژاپن، فرانسه، آلمان، لیبی و هنگ کنگ، صادر می شود .
خانم سکینه سیاحی مدیر گمرکات فارس می گوید: بیش از 9 هزار و 990 تن انجیر به ارزش 38 میلیون دلار از استان فارس به خارج از کشور صادر شده که این میزان 94 درصد انجیر صادراتی کشور بوده است.
این محصول که از آن به عنوان ثروت پنهان فارس یاد می شود به منظور ارز آوری بیشتر و امکان فروش با کیفیت تر نیازمند صنایع فرآوری است.
اسداله شریفی مهندس امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس می گوید :اخیرا فروش و صادرات انجیر خشک فارس به سایر کشور های جهان رونق بیشتری یافته اما متاسفانه به دلیل بسته بندی های نا مناسب و نبود صنایع تبدیلی ، عمده انجیر بصورت بسته بندی بزرگ و خام فروشی صورت می گیرد. شریفی با اشاره به تولید محصول سالم و ارگانیک انجیر در استهبان و استقبال بازار جهانی از محصولات ارگانیک یکی از راه های افزایش کمی و کیفی صادرات این محصول را فعال سازی تعاونی باغداران در تولید انجیر میداند و می گوید: با فعال سازی این تعاونی و ایجادصنایع تبدیلی در منطقه می توان ضمن تأمین نیازهای داخلی و توسعه اشتغال، مانع از تضییع محصولات سالم و اثرات منفی نوسانات قیمت در زمان افزایش تولید و کاهش تقاضا شد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس معتقد می گوید: با ثبت باغ های انجیر استهبان به عنوان یک میراث ملی درسازمان خواربارجهانی ، توجه بیشتری به آن معطوف شده و چتر اقدامات حمایتی و حفاظتی از آن گسترده ترمی شود.
این کارشناس معتقد است: ایجاد صنایع تبدیلی در مراکز عمده تولید محصولات کشاورزی مثل استان فارس می تواند هزینه های فرآوری و حمل و نقل را کاهش داده و مانع از افزایش ضایعات محصول شود.
محمدی از باغداران انجیر می گوید : نبود صنایع بسته بندی و تبدیل مناسب و با کیفیت در این شهرستان باعث شده زحمت و رنج تولید را باغداران بکشند اما سود سرشار از فرآوری و صادرات آن رادیگران دریافت کنند.
عامل دیگری که نگرانی باغداران انجیر را در پی داشته ،خشکسالی چند ساله اخیر که باغ های انجیر استهبان را با خطر نابودی روبرو کرده است.
مدیر جهادکشاورزی استهبان می گوید: با توجه به وابستگی شدید اقتصاد این شهرستان به تولید انجیر ، کاهش تولید آن اثر بسیاری بر زندگی مردم منطقه می گذارد که میتوان به مهاجرت جوانان به شهرها اشاره کرد.
او معتقد است ، با توجه به بی سابقه بودن خشکسالی های اخیر لازم است همه افراد و سازمان های تأثیرگذار چاره اندیشی کنند که این سرمایه ملی حفظ شود و مشکلات جدی که در امرار معاش مردم بوجود آمده است به نحو مطلوبی برطرف شود.
فرج‌الله عباسی کارشناس انجیر و مرکبات سازمان جهادکشاورزی فارس، رنگ سفید کردن تنه درخت برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و همچنین کنترل آفت کنه آبیاری تکمیلی در اسفند و فروردین، ساخت آبگیر در اطراف هر درخت ، مالچ پاشی زیر درخت برای به حداقل رساندن تبخیر، هرس شاخه و تنه، را از اقداماتی میداند که می توان برای حفظ این باغ ها و درختان انجیرکه اغلب قدمتی 300 سال دارند انجام داد.

انتهای پیام/
نظرات بینندگان