کد خبر: ۵۷۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۰۴ تير ۱۳۹۳

تولید کننده اصلی برنج در فارس کدام شهرستان است؟

رئیس جهاد کشاورزی رستم گفت: شهرستان رستم از نظر تولید در واحد سطح در سال ۹۲ با برداشت ۱۲ تن و ۴۰۰ کیلو برنج در هر هکتار، رتبه نخست استان فارس در زمینه کاشت برنج داشته است.
به گزارش شیرازه به نقل از تسنیم، قدرت‌الله فرامرزی اظهارکرد: بیشتر فعالیت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان رستم با اصلاح ساختارهای سنتی و آماده کردن زیرساخت‌های بخش کشاورزی کاهش هزینه تولید در واحد سطح و افزایش بهره‌وری است.

فرامرزی با بیان اینکه بهترین ارقام مورد کشت برنج شامل  شمیم، فجر، آمل، کالوس و گهر جدید بوده که همه جزء ارقام پر محصول از نظر کود‌پذیری زیاد، ارتفاع کم و کیفیت خوب هستند.

وی  بیان کرد: کشت برنج در شهرستان رستم  به روش‌های مکانیزه و دستی انجام شده و در سال قبل 300 هکتار کشت مکانیزه داشته‌ایم و در سال 93 با  پیگیری‌های مدیریت شهرستان رستم و اعطای تسهیلات در واحد مکانیزاسیون،12 نشاء کار  جدید در شهرستان فعالیت خود را آغاز می‌کنند بنابراین پیش‌بینی می‌شود سطح کشت مکانیزه  به 2 برابر افزایش پیدا کند.

رئیس جهادکشاورزی رستم عنوان کرد: به سبب کاهش میزان بارندگی و منابع آبی در شهرستان رستم، سطح زیر کشت برنج در سال 93 نسبت به سال 92 کاهش پیدا می‌کند.

فرامرزی اظهار کرد: شهرستان رستم از نظر تولید در واحد سطح در سال 92 با برداشت 12 تن و 400 کیلو برنج در هکتار، رتبه  اول استان را کسب کرده و در سال 89 نیز با برداشت 15 تن و 200 کیلو در هکتار مقام اول کشت برنج در کشور را کسب کرد.

وی متوسط عملکرد شلتوک در شهرستان را 7 هزار کیلو در هکتار عنوان کرد و گفت: در سال 92 سطح زیر کشت برنج شهرستان رستم 5500 هکتار، متوسط تولید 7 تن در هکتار، میزان شلتوک 35 هزار تن و میزان برنج استحصالی 18 هزار تن برآورد شد که این برنج مازاد بر مصرف کشاورزان بوده و به شهرستان‌های استان فارس، اصفهان،کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و تهران ارسال شده است.

رئیس جهاد کشاورزی گفت: با وجود خشکسالی شهرستان رستم ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های کشاورزی را دارد.

فرامرزی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های دولت برای کاهش هزینه تولید، افزایش ضریب تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج است، گفت: در شهرستان رستم 12 برنج کوبی صنعتی با ضریب برنج کوبی 60 درصد و 6 برج کوبی سنتی وجود دارد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان رستم تصریح کرد: با توجه به توصیه‌های ایمنی کارشناسان و مروجان مدیریت جهاد استفاده از کود پتاسه، رعایت تاریخ کاشت و استفاده از کمباین مخصوص برداشت که باعث عدم ضربه‌زنی به دانه‌های برنج در هنگام برداشت سبب افزاش ضریب تولید می‌شود.

نظرات بینندگان