کد خبر: ۵۸۴۰۲
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۲۸ تير ۱۳۹۳

تيم واليبال ايران از راه‌يابي به فينال بازماند

تيم ملي واليبال ايران در مرحله نيمه نهايي ليگ جهاني واليبال به مصاف تيم قدرتمند آمريکا رفت که با نتيجه 3 بر صفر و امتيازهاي 25- 18، 25-22 و 25- 16 شکست خورد.
به گزارش شیرازه به نقل از رجانیوز، از حدود يکساعت قبل از شروع مسابقه جمعيت قابل توجهي از تماشاگران ايراني در سالن مسابقه حاضر شده بودند. حتي يک خانم ژاپني با در دست داشتن عکس سعيد معروف به تشويق تيم ايران مي پرداخت. طبق اعلام فدراسيون جهاني بعد از ايتاليا، تيم ايران دومين تيم پرطرفدار اين مسابقه است.
 
تيم آمريکا سه طلا و يک برنز را در مسابقات المپيک کسب کرده است. آن ها پيش از اين در سال 2008 ليگ جهاني هم طلا گرفته بودند. در سال 2012 در صوفيه نقره و در سال هاي پيش از آن نيز دو برنز داشتند.
 
تيم ايران پيش از اين يکبار مقابل آمريکا با نتيجه 3 بر 2 در مسابقات بين قاره اي پيروز شده بود. حالا اين دو تيم بار ديگر بعد از يکسال در نيمه نهايي ليگ جهاني به مصاف هم رفته بودند. برنده اين مسابقه مي توانست فيناليست شود.
 
تيم آمريکا در اين مسابقه پيراهن سفيد پوشيد و با ترکيب متيو اندسون، سين روني، تيلور ساندر، ديويد لي، ميکا کريستينشن، مکسول هالت بازي را آغاز کرد.
 
سعيد معروف، محمد موسوي، آرمين تشکري، فرهاد قائمي، مجتبي ميرزاجانپور، امير غفور و فرهاد ظريف هم براي سورمه اي پوشان ايران به ميدان رفتند.
 
ست نخست: 25-18 آمريکا
 
حساسيت اين مسابقه بسيار زياد بود. کواچ در اين مسابقه آرمين تشکري را به جاي غلامي به ميدان فرستاده بود تا ايران از ابتدا در سرويس و دفاع تمرکز کافي را داشته باشد. ميرزاجانپور هم کار را از پست چهار آغاز مي کرد تا مشخص شود تيم ايران در اين مسابقه حساب ويژه اي روي بازي قدرتي باز کرده است. دو تيم در شروع مسابقه کاملا با احتياط کار مي کردند. سعيد معروف با پاس هاي کوتاه و بريده سعي مي کرد تا سرعت بازي را بالا ببرد. تيم آمريکا با بهره بردن از اسپک هاي اندرسون تک ستاره خود خيلي خوب امتياز مي گرفت.
 
تا امتياز 8 کار پاياپاي پيش رفت. اما بعد از آن چند دريافت نااميد کننده از بازيکنان ايران آمريکا را جلو انداخت. ايران سه امتياز عب افتاد تا سرانجام کواچ راضي شد وقت استراحت بگيرد و از آماج حملات حريف بکاهد. تمام پايپ هاي معروف براي ميرزاجانپور جواب مي داد. مکوسل از منطقه سه حملات کوبنده اي داشت. بازي خوب او برتري چهار امتيازي را براي تيم امريکا حفظ مي کرد. بازيکنان ايران قدري پراشتباه ظاهر شده بودند.
 
آمريکا خيلي خوب بازي مي کرد. اسپک هاي طلايي آمريکايي ها دريافت هاي ايران را مختل کرده بود. معروف گاهي مجبور بود از بيرون زمين اسپکرهاي ايران را تغذيه کند. تقريبا بازي سرعتي تيم ايران از کار افتاده بود. آمريکا بسيار هماهنک و کم اشتباه کار مي کرد. بازيکنان ايران سعي داشتند تا حريف را آناليز کنند. بازيکنان ايران روي بازي بلند نمي توانستند حريف آمريکاي قدرتمند باشند. کواچ بايد بازي را روي سرعت مي برد.
 
تيم ايران به عادل غلامي نياز داشت. ايران 18 بر 14 عقب افتاده بود. معروف با مهدوي تعويض شد. ايران در سرويس عملکرد خوبي نداشت. در مقابل ديويد لي عالي سرويس مي‌زد. رضا قرا هم به ميدان رفت. اما دو تعوض کواچ هم جواب نداد. تيم ايران بازي هميشگي خودش را ارائه نمي داد. دو تعويض تکرار شد. ايران 21 بر 15 عقب بود. حتي آبشارهاي غفور هم در اين دقايق نمي توانست ايران را به بازي برگرداند. آمريکا در همه پست ها بهتر از ايران بازي مي کرد. ايران در ست نخست حرفي براي گفتن نداشت. ايران در ست اول تنها يک دفاع داشت. موسوي امتياز آورترين بازيکن ايران بود. ست نخست اين مسابقه با نتيجه 25 بر 18 به سود آمريکا تمام شد.

ست دوم: 25- 22 امريکا
 
کواچ اشتباه خود را پذيرفت و در ست دوم عادل غلامي را به ميدان فرستاد تا ايران در حملات سرعتي تقويت شود. کريستين سون پاسور باهوش آمريکايي ها خيلي سريع پاس مي داد. مهار پاس هاي او کار آساني نبود. عادل غلامي از زماني که به بازي آمده بود، تمام پاس هاي بريده معروف را به امتياز تبديل مي کرد. مکس هولت با سرويس تماشايي خود در منطقه پنج زمين ايران قائمي را ناکام مي گذاشت. در حالي که در يک دنده آمريکا سه امتياز پياپي مي گرفت کواچ اصلا وقت استراحت نمي گرفت. ايران به سختي اسپک ها و سرويس هاي آمريکايي ها را دريافت مي کرد.
 
سرانجام چند اشتباه از بازيکنان آمريکا و همچنين امتيازآوري از امير غفور ايران را به بازي برگرداند. بازيکنان ايران تازه از خواب بيدار شده بودند. مجتبي ميرزاجانپور مثل بازي سال گذشته اين دو تيم موثر ترين بازيکن ميدان بود. ايران همچنان در سرويس نمايش نااميد کننده اي داشت.
 
ميرزاجانپور از منطقه چهار توپخانه ايران را زنده نگه داشته بود. سرانجام اين سرويس هاي موجي عادل غلامي بود که به داد بازيکنان ايران رسيد. تيم آمريکا خيلي عجيب روي سرويس هاي موجي به مشکل مي خورد. اختلاف امتياز به عدد يک رسيد. اما ناگهان مچ پاي موسوي پيچيد و او از زمين خارج شد. رضا قرا به ميدان رفت. ايران اصلا در اين مسابقه به تعداد انگشتان يک دست دفاع سالم نداشت. مصطفي وند به جاي موسوي به ميدان رفت.
 
22 بر 21 آمريکا جلو بود. حساسيت به اوج خود رسيده بود. ايران در توپ هاي برگشتي خيلي آشفته بود. ديويد لي و اندرسون از چپ و راست زمين ايران را نشانه مي رفتند. کواچ هم دير وقت استراحت گرفت. 24 بر 21 به سود آمريکا بود. کواچ با شاگردانش صحبت کرد. ميزاجانپور باز هم امتياز گرفت. اما در نهايت دفاع روي تور عالي از آمريکايي ها موجب شد اين تيم 25 بر 22 پيروز شود.
 
ست سوم:
 
تيم ايران در ادامه بازي ديگر چيزي براي از دست دادن نداشت. انتظار مي رفت که واليباليست ها با جنگندگي بيشتري کار کنند. اما در اين ست هم برتري از آن تيم آمريکا بود. بازي خوب مکس هالت، ديويد لي و اندرسون کاملا جريان بازي را يکطرفه به سود آمريکا پيش مي برد. موسوي از بيرون زمين کار را دنبال مي کرد. نمايش ضعيف تيم ايران کفر او را هم درآورده بود.
 
آمريکايي ها واقعا بهتر از تيم ايران کار مي کردند. 11 بر 6 ايران عقب بود. کواچ وقت استراحت گرفت و آخرين توصيه هاي خود را براي اين بازي گفت. ايران بدون دفاع سالم نمي توانست نتيجه بگيرد. فرهاد ظريف همچنان تلاش مي کرد تا در توپ گيري نمايش خوبي داشته باشد. بعيد بود تيم ايران به مسابقه برگردد. حتي تماشاگران هم ديگر آرام و ساکت نشسته بودند. ايران در ست سوم هيچ حرفي براي گفتن نداشت.
 
آمريکايي ها که 3 بر صفر به ايتاليا باخته بودند، خيلي راحت مقابل ايران پيروز شده بودند. آمريکايي ها آناليز دقيق از بازي ايران داشتند. آن ها دست سعيد معروف را خوب خوانده بودند. تقريبا تمام پاس هاي معروف در اين مسابقه شناسايي شده بود. حتي تعويض هاي کواچ هم جواب نداد. پوريا فياضي تازه نفس خيلي تلاش کرد اما نتوانست به ايران کمک کند و ايران ست سوم را هم 25 بر 16 باخت.

نظرات بینندگان