به گزارش شیرازه سردار محمد رضا نقدی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه امربه معروف و نهی از منکر در قانون اساسی به طور کامل تصریح شده و باید زودتر از این نسبت به تدوین قانون اجرایی آن اقدام می شد گفت: در تدوین و تصویب این قانون خیلی تاخیر شد و این اشتباه بود اما قدمی است که خوشبختانه توسط مجلس برداشته شد که امیدواریم تکامل یافته و عمل به این واجب شرعی روند صحیح تری در کشور پیدا کند.
رسانه ها سیره ائمه(ع) را بازگو کنند
رییس سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: نسبت به عنصر حیات بخش امر به معروف و نهی از منکر غافلیم. نهادهای تعلیم و تربیت، خانواده، دانشگاهها، رسانه ها و.. باید تلاش کنند تا این اصل، خوب شناخته شود و برداشت های نادرستی که بعضا رایج است از بین برود.
وی با بیان اینکه بسیاری امر به معروف و نهی از منکر را نوعی برخورد و معارضه قلمداد می کنند گفت: این فریضه در اغلب موارد برای فرد خاطی نوعی دلسوزی از روی محبت است. موارد خاص و اندکی در حوزه های سیاسی و اعتقادی روزمره پیش می آید که رنگ و بوی تعارض می گیرد اما در اغلب موارد با لطف و محبت به صمیمیت می انجامد. باید از فردی که مارا به خطایمان آگاه می کند متشکر باشیم.
سردار نقدی افزود: معارضان علاقمندند تا این برخورد دلسوزانه را به تعارض و چالش تبدیل کنند و امیدواریم رسانه ها با روشنگری، زوایای مختلف این اصل اسلامی را تبیین کنند. بازگو کردن سیره ائمه اطهار(ع) در این مقوله و توجهی که به فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر داشتند می تواند به هموارتر شدن مسیر کمک کند.
برنامه بسیج برای اجرای مصوبه مجلس
رییس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به تکلیفی که مجلس شورای اسلامی برای این سازمان در «به کارگیری آحاد بسیجیان در چارچوب قوانین نسبت به فرهنگ سازی و اجرای امر به معروف و نهی از منکر در مرتبه زبانی» مشخص کرده است گفت: از سالهای گذشته آموزشهایی را برای بسیجیان فعال سراسر کشور در نظر گرفتیم که به شیوه های صحیح امر به معروف ونهی از منکر اختصاص دارد و اکنون با تکلیفی که قانون برای ما مشخص کرده نسبت به این امر اهتمام بیشتری خواهیم ورزید.
نباید برای یک اتفاق امنیت جامعه را زیر سوال برد
سردار نقدی با اشاره به فضاسازی برخی رسانه ها در ماجرای اسیدپاشی گفت: در جزواتی که مربوط به آموزش امربه معروف بسیجیان است اگر کسی دقت کند کاملا متوجه خواهد شد حتی یک درصد هم کارهای خشونت آمیز و غیر انسانی نمی تواند مثمر تمر باشد و دین مبین اسلام با آن مخالف است و هرگز کسی با قصد دینی نمی تواند این کارها را انجام دهد اما متاسفانه در ماجرای اسیدپاشی، برخی رسانه ها و معارضین سعی در مغشوش کردن امنیت روانی جامعه کردند.
وی ادامه داد: فرد خطاکار باید مجازات شود. کسی قتل میکند، مزاحمت ایجاد می کند و با انواع و اقسام ابزارها اقدام خلاف مرتکب می شود و فردی از این دست ممکن است اسید بپاشد و باید مثل مجرم به او نگریست نه اینکه یک اتفاق را به قشری از مردم نسبت داد و جامعه ای که در امنیت کامل بسر می برد را ناآرام نشان داد. این در حالی ست که مثلا در انگلستان بیش از 100 اسیدپاشی در یکسال رخ داده است.
سردارنقدی افزود: اینکه هنوز مجرم پیدا نشده است این گمان را تقویت می کند که این اقدام توسط معارضان ازقبل برنامه ریزی شده بود و اگر به طورمثال یک فرد با تعصبهای کورکورانه این کار را کرده بود توسط دستگاههای اطلاعاتی شناسایی می شد.
نهی از منکر مساله ای جهانی است
رییس سازمان بسیج مستضعفین در پاسخ به این سوال که ممکن است رسانه های معارض، مصوبه روز یکشنبه مجلس و تکلیفی که برای بسیج مشخص شده را ناامنی قلمداد کنند گفت: یک بار خبرنگاری خارجی این سوال را از من پرسید و در پاسخ به خاطره ای از سفر 20 سال قبل خود به اروپا برای یک ماموریت اشاره کردم.
وی ادامه داد: در آن سفر قصد پارک خودرو ام را در کنار خیابان داشتم که پیرزنی با تکان دادن دست و ایستادن جلو خودرو مانع این کار شد. هرچه اصرار کردم فایده ای نداشت و به زمین اشاره می کرد! از خودرو پیاده شدم و علامت پارک ممنوع را دیدم که روی آسفالت کشیده شده. در واقع او مرا نهی از منکر کرد و خود را موظف به این کار می دانست. نهی از منکر یک مساله جهانی است و منکر برای یک اروپایی شاید فقط به علائم راهنمایی و رانندگی و نظم خلاصه شود اما برای یک مسلمان به غیر از این موارد، به اصولی دیگر هم اختصاص می یابد که از ویژگی های فرهنگی و مصداق نظم اجتماعی است.
به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در ادامه بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی ماده ای از این طرح سازمان بسیج مستضعفین را موظف کردند که با به کارگیری آحاد بسیجیان در چارچوب قوانین نسبت به فرهنگ سازی و اجرای امر به معروف و نهی از منکر در مرتبه زبانی اقدام کند.
براساس تبصره این ماده مفاد این ماده نافی مسئولیت ضابطین قضایی بسیج در مرتبه اقدام عملی نیست.
این ماده با 160 رای موافق، 12 رای مخالف و 18 رای ممتنع از 237 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.