کد خبر: ۷۹۴۷۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۵ - ۲۴ آبان ۱۳۹۴

لزوم تاسیس کتابخانه تخصصی آثار و تالیفات نویسندگان جهرمی

وجود کتابخانه تخصصی آثار و تالیفات نویسندگان جهرم می تواند نقش عمده ای در معرفی آنها به جامعه به ویژه نسل جوان داشته و دسترسی به منابع مورد نیاز مردم و پژوهشگران آسان شود.
 

به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از پسین جهرم، هویت فرهنگ و تاریخ یک جامعه به نخبگان آن بسته بوده و تقویت افراد نخبه و صاحب نظر در زمینه های مختلف، توسعه و گسترش جامعه را به همراه دارد.

نویسندگان و افراد صاحب قلم نیز از جمله نخبگان جامعه محسوب شده که در عین حال گمنام بودن، نقش خود را در پیشرفت و تعالی جامعه ایفا کرده و چراغ راه نسل های آینده هستند.

شهرستان جهرم در قدمت سه هزار ساله خود آبستن حوادث تلخ و شیرینی بوده که بسیاری از آنها مکتوب و به یادگار باقی مانده است. گواه این سخن در اشعار فردوسی شاعر پارسی گوی ایران زمین مشهود است که در شاهنامه خود 17 بار از جهرم سخن به میان آورده است.

تاریخ جهرم مدیون افرادی همچون ابن بلخی ها است که 500 سال پیش نام این شهر را در کتاب فارسنامه خود ثبت کرده و بعد از آن نویسندگان کتاب هایی همچون «نزهه القلوب »، «زينت المجالس»، «مرأت البلدان» و غیره جهرم را مربوط به دوران اردشیر اول هخامنشی در فاصله سال های 464-424 عنوان کردند.

گرچه پیشینه تاریخی جهرم در سده های مختلف به ویژه دوران معاصر (از زمان پهلوی تا جنگ هشت ساله تحمیلی) تا حدودی مکتوب شده اما نیازمند عزم جدی و تلاش نویسندگان در جمع آوری و ثبت کامل آن است.

عدم وجود آمار دقیق از نویسندگان جهرم و تعداد کتاب های منتشر شده توسط آنها از مشکلاتی است که تداوم آن سبب خدشه دار شدن هویت تاریخ شهرستان می شود.

در این راستا می طلبد با شناسایی نویسندگان شهرستان و کتاب های نگارش شده آنها ضمن تجلیل از اصحاب قلم با برگزاری نشست های تخصصی، رونمایی از کتاب های تازه انتشار یافته و جلسات هم اندیشی و نقد کتاب در راستای ارتباط و تعامل دوسویه و جهت دهی آنها در پیشرفت و تعالی شهرستان گام برداشت.

وجود کتابخانه تخصصی آثار و تالیفات نویسندگان جهرم نیز می تواند نقش عمده ای در معرفی آنها به جامعه به ویژه نسل جوان داشته و دسترسی به منابع مختلف و مورد نیاز مردم و پژوهشگران را آسان کند.

اهمیت این نکته در شناسایی تعداد کتاب های نویسندگان شهرستان و کتاب های تالیف شده توسط آنها ضروری به نظر می رسد.

براساس آمار غیررسمی بیش از 100 نویسنده در شهرستان جهرم فعالیت داشته که در کارنامه برخی از آنها تالیف بیش از 20 عنوان کتاب به چشم می خورد. این امر گویای فرهنگ خیز بودن این شهرستان بوده و از این ظرفیت باید در راستای تربیت نویسندگان جوان و آینده ساز تلاش کرد.

 

انتهای پیام

برچسب ها: جهرم ، کتابخانه جهرم
نظرات بینندگان